banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Dondurma çubuğu çetesi yakalandı

İstanbul polisi yaptığı operasyonla dondurma firmalarının "bedava" yazan çubuklarının sahtesini yaparak piyasaya süren iki kişiyi gözaltına aldı.

27 Haziran 2015 Cumartesi 21:20
Dondurma çubuğu çetesi yakalandı
banner266
Dondurma çubuğu çetesi yakalandı
İstanbul polisi yaptığı operasyonla dondurma firmalarının "bedava" yazan çubuklarının sahtesini yaparak piyasaya süren iki kişiyi gözaltına aldı.

Bir dondurma firmasının ürünlere koyduğundan daha fazla "Bedava" yazan çubuğun geri gelmesi üzerine yaptığı şikayetle başlayan operasyonda binlerce sahte dondurma çubuğu ile bunları yapan makineler ele geçirildi. Şüphelilerin bu işi 3 yıldır yaptıkları öğrenildi.

FİRMA "ÜRETTİĞİMİZDEN DAHA FAZLASI GERİ GELİYOR"

İstanbul’da polise başvuran bir hazır dondurma firması yetkilileri ürünlere promasyon amacıyla koydukları "Bedava" yazan çubuklardan daha fazlasının kendilerine geri geldiğini söyleyerek şikayetçi oldu.
Firma yetkilileri şikayet dilekçelerinde "Bizim kullanıcılar için hazırladığımız çubukların çok daha fazlası geri geliyor. Bazılarının sahte olduğundan şüpheleniyoruz" dediler.

SAHTE DONDURMA ÜRETEN ATÖLYEYE BASKIN

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis ipuçlarını değerlendirerek sahte "Bedava" yazan dondurma çubuklarının Sultangazi, Cebeci mahallesinde bulunan bir işhanında yapıldığını tespit etti. Polis önceki gün bu işhanına yaptığı baskında Ahmet A.(35) ile Cem S.(27) adlı şüphelileri gözaltına aldı. İşyerinde yapılan aramada binlerce üzerinde "Bedava" yazan dondurma çubuğu ile bu çubukların yapımında kullanılan makineler ele geçirildi.



MARKETLERDEN DONDURMA TOPLUYORLARMIŞ

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilen şüphelilerin bu işi 3 yıldır yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerin bedava yazan çubukları anlaştıkları bazı marketlerden toplu olarak değiştirdikleri aldıkları dondurmaları ise yarı fiyatına başka marketlere sattıkları öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildiler.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV