banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Edirne'de can pazarı

Edirne'de, Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a gitmek isteyen kaçakların botları battı. 13 kişi kurtarılırken 7 kişinin ise kayıp olduğu açıklandı.

02 Mayıs 2014 Cuma 16:16
Edirne'de can pazarı
banner267
Edirne'de can pazarı
Edirne'de, Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a gitmek isteyen kaçakların botları battı. 13 kişi kurtarılırken 7 kişinin ise kayıp olduğu açıklandı.

backlink yazılım


Yunan askerinin boğulmaları için bıraktığı 2’si çocuk 4 kadın 13 Suriyeli kaçağın imdadına Jandarma yetişti. Kaybolan 7 kaçağı arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Mesut Reyhan "Bir daha bu suya gelmeyiz. Çocuklar perişan oldu. 2 yaşındaki Ezel'in ne günahı var" dedi.
Ülkesindeki iç savaştan dolayı Türkiye’de sığınan Suriyeli kaçaklar, yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçmek için İstanbul’da Suriye uyruklu bir insan kaçakçısı ile anlaştı.
Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 20 kişilik grup, karayolu Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Gemici köyüne getirildi. Buradan gece 23.00 sıralarında yürüyerek nehir kıyısına ulaşan kaçaklar, kaçakçı tarafından temin edilen 3 adet şişme bota bindirildi. Yunanistan’a geçmek üzere nehre açılan kaçakların içinde bulunduğu iki bot patladı.
YUNAN TARAFINDAN YARDIM İSTENDİ

Bölgedeki yağışlar nedeniyle su seviyesinin yüksek, akıntının ise şiddetli olduğu nehirde tam bir can pazarı yaşandı. Nehir ortasında bulunan ağaç dallarına tutunmayı başaran kaçaklar kurtarılmak için Yunanistan tarafından yardım istedi. Ancak yardım çağrılarına cevap verilmedi. Aralarında 2 çocuk 4 kadının bulunduğu 13 kaçağın içerisinde Türkçe bilen Mesut Reyyan isimli şahıs telefonla Türkiye tarafından yardım istedi. Yardım çağrısının ardından yerleri tespit edilen kaçakların kurtarılması için Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri arama-kurtarma ekipleriyle birlikte bölgeye hareket etti.
ELBİSE VE YİYECEK DESTEĞİ

Boylarını aşan suda yaşam mücadelesi veren kaçaklar, arama kurtarma ekiplerinin botlarına alınarak kıyıya çıkarıldı. Aç ve ıslanmış bir şekilde yorgun düşen kaçaklar için önce ateş yakıldı. Ateş etrafında toplanarak ısınan kaçaklara jandarma tarafından elbise ve yiyecek verildi. Çocuklarıyla birlikte ölümün kıyısından dönen kaçaklar kendilerine kurtaran ekiplere Arapça teşekkür etti. Daha sonra bir askeri araca alınan kaçaklar, Uzunköprü Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.
"ÖLDÜLER Mİ KARŞIYA MI GEÇTİLER BİLMİYORUZ"

Mesut Reyhan nehrin ortasındaki korku dolu saatleri şöyle anlattı: Yunanistan’a geçmek için İstanbul’da Suriyeli bir şahısla anlaştık. Kaçakçıya kişi başına 2 bin Euro'nun yarısını peşin verdik, kalan kısmını Yunanistan’a geçtikten sonra verecektik. Bize üç tane bot aldı. Bota bindikten sonra karşıya geçmeye çalıştık. Nehrin ortasında iki tane bot patladı. Kadınlar benim yanındaydı. Suriyeli kaçakçı, botların patladığını görünce kaçıp gitti. 7 kişiden haberimiz yok. Öldüler mi yoksa karşıya mı geçtiler bilmiyoruz. Bizi suyun içinde bıraktı. Yanımızda iki tane çocuk var. Perişan olduk.
"EZEL'İN NE GÜNAHI VAR"

Yunan bize bakıyor ama gelmiyor. Bizi görüyorlardı. Ama suyun içinde ölün diyorlardı. Polisi aradık. Gelin bizi kurtarın dedik. Telefonla aradım. Suyun içerisindeyiz dedik. Onlar buldular bizi. Askere, jandarmaya herkese teşekkür ediyoruz.” dedi. Hayatta bir daha bu suya kadar gelmeyeceklerini dile getiren Reyyan, “Bitti artık. Çocuklar perişan oldu. 2 yaşındaki Ezel'in ne günahı var, birkaç ay önce ameliyat olmuştu. Suda çok kaldı, yoruldu. Şimdi çok halsiz, sesi dahi gelmiyor. Diğer çocuğun durumu da kötü.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV