banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Ege´de facia

BALIKESİR’in Burhaniye İlçesi Pelitköy sahilinden, Yunanistan’ın Midilli Adası üzerinden Avrupa ülkelerine gitmek için denize açılan Suriyeli mültecilerin bulunduğu zodyak bot battı.

29 Kasım 2013 Cuma 21:02
Ege´de facia
banner266
Ege´de facia
BALIKESİR’in Burhaniye İlçesi Pelitköy sahilinden, Yunanistan’ın Midilli Adası üzerinden Avrupa ülkelerine gitmek için denize açılan Suriyeli mültecilerin bulunduğu zodyak bot battı. Biri iki aylık bebek 5 kişi boğularak ölürken, 8 kişi kurtarıldı. Bölgede arama, kurtarma çalışması sürüyor.
Burhaniye Pelitköy 91 Sahil Sitesi yakınlarında kaçakların olduğu ihbarı üzerine, bölgede jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı çalışma başlattı. Bu arada Alo 158 Sahil Güvenlik Hattı’nı arayan bir kaçak, içinde bulundukları botun batmak üzere olduğunu söyleyerek yardım istedi.
Telefon çağrısının geldiği noktayı tespit eden Sahil Güvenlik Komutanlığı, bölgedeki botları buraya yönlendirdi. Arama çalışmaları sürerken saat 06.30 sıralarında da 3 kişinin kıyıya yüzerek çıktığı görüldü. Bu kişilerin verdiği bilgiyle zodyak botun battığı, ölen ve halen denizde yüzenler olduğu anlaşıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı botlar denizden 6 kişiyi sağ, biri iki aylık bebek 4 kişiyi de boğulmuş olarak denizden çıkardı. Ancak sahile getirilen 1 kişi de müdahaleye rağmen kurtarılamadı.


Kurtarılan mülteciler kaldırıldıkları Burhaniye Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Böylece operasyonda 8 kişi sağ kurtarılırken, 5 kişinin cesetleri de kimlik tespiti için morga konuldu.

Tamamı Suriye uyruklu olan kaçakların verdiği bilgiye göre botta 14-15 kişi olduğu tespit edildi. Denizde bir veya iki kişinin daha olabileceği ihtimali üzerine arama kurtarma çalışmalarına devam edildi. Sahil Güvenlik Konutanlığı’na ait üç bot ve bir helikopterin bölgede arama kurtarma çalışması yaptığı açıklandı. Bu arada kaçakların Yunanistan’ın Midilli adası üzerinden Avrupa ülkelerine geçmeyi planladıkları da öğrenildi.
CESET SAYISI 6


Bu arada denizde yapılan aramalarda 1 ceset daha bulundu. Böylece ölü sayısı 6’ya yükseldi. Cesetler Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Burhaniye’nin Pelitköy Beldesi’ndeki Fatih 91 Sitesi’nde oturan emekli Cem Kurtcebe, ölen köpeğini gömmek için evden dışarı çıktığında sahilden sesler geldiğini duyduğunu söyledi. Yaklaştığında yardım isteyen kişiler olduğunu farkettiğini dile getiren Kurtcebe, 'Yanlarına gidince kaçak olduklarını anladım. Üzerlerinde can yelekleri vardı. Yüzme bilmedikleri halde, can yelekleri sayesinde karaya çıkmayı başarmışlardı. İngilizce olarak batan botta, arkadaşlarının ve bebeklerin olduğunu anlatmaya çalıştılar. Onlara yardım edip, yetkililere bilgi verdim. Ardından arama kurtarma çalışmaları başlatıldı' dedi.
'OĞLUMA SÜT BULMAK İÇİN KAÇTIK'


Balıkesir’in Burhaniye İlçesi açıklarında batan teknede bebeği 1.5 yaşındaki Mervan’ı kaybeden, kendisi ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan Suriyeli kaçak 22 yaşındaki Ruksan Hasan ve eşi 25 yaşındaki Abdi Hasan, Burhaniye Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Ruksan Hasan, tedavi gördüğü hastanede yaşadıklarını gözyaşları içinde DHA muhabirine anlattı. 'Oğluma süt bulmak için kaçtık' diyen Ruksan Hasan, gözyaşları dökerek şunları söyledi:
'Suriye’deki iç savaştan kaçtık. İzmir’de 10 ay kaldık. İnsan tacirleri bizi güzel bir hayatın beklediğini söylediler. 5 bin liraya kişi başı anlaştık. Gece soğukta yola çıktık. Deniz kenarında bizi indirdiler. Küçücük bir tekneye aldılar. Ahşap, plastik karışımı bir tekneydi. Denizde, bir balık kadar küçücüktü. Açıldıktan kısa bir süre sonra tekne su almaya başladı. 1.5 yaşındaki oğlum denize düştü. Gözümün önünde suda uzaklaşmaya başladı. Bağırıp, çığlık attım, ona uzanmaya çalıştım. Bana bir şey olmayacağını söylediler. Bu sırada su alan teknenin Türk kaptanına telefon geldi, denize atlayıp kaçtı. Bize can yeleği vermemişlerdi. Kendimi suyun içinde buldum. Koca bir gemi geldi. Askerler bizi kurtarıp, hastaneye getirdi. Oğlum artık yok. Oğlumun geleceği için, ona süt bulmak için Avrupa’ya gitmek istiyordum. Açlıktan kurtulmak istiyordum. Başımıza bu geldi.'

Mülteciler arasındaki tek kadın olan Suriyeli anne Ruksan Hasan, Sahil Güvenlik ekibinin kurtarma çalışmalarında denizde görüntülenmişti.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV