banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Bakan Nabi Avcı Hak kaybı olmayacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Seviye Belirleme Sınavı’yla ilgili açıklamalarda bulundu.

16 Ocak 2014 Perşembe 15:15
Bakan Nabi Avcı Hak kaybı olmayacak
banner267
Bakan Nabi Avcı Hak kaybı olmayacak
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Seviye Belirleme Sınavı’yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Velilerin ve öğrencilerin endişe etmemesi gerektiğini belirten Bakan Avcı, 'Zamanlama manidar mı' sorusuna "Bu söz bu aralar çok kullanılıyor. Söylemek istemiyorum ama dava Temmuz'da açılmış. Aradan aylar geçmiş. Yerleştirme yapılmış. Böyle bir karar verilmiş' yanıtını verdi.

“İNGİLİZCE CEVAP ANAHTARIYLA İŞLEM YAPILMIŞ”

1 Ağustos'ta mahkemeye cevabımızı gönderdik. 718 öğrencinin Almanca, Fransızca'dan sınava girdikleri halde İngilizce cevap anahtarıyla işlem yapılmış Hemen fart ettik ve gerekli çalışmayı yaptık, o öğrencilerimizin doğru puanlarını sisteme girdik. Herhangi bir sorun yaşanmayacağı savıyla bu kararı mahkemeye bildirdik 1 Ağustos 2013 tarihinde. Dava Temmuz'da açılmış. Bu bir Danıştay karar değil. İdare mahkemesinde. Görüşümüzü 1 Ağustos'ta bildirmişiz. Temmuz, Ağustos, eylül, ekim geçmiş, ocak geçiyor. Tatile 10 gün kalmış. Öğrencilere yerlerine yerleşmiş. Şimdi yürütmeyi durdurma kararı gecikmesinde sakınca görülen hallerde verilir. Okullar eylülde açılmış. Mahkeme gecikmesinde sakınca gördüyse tedbir o tarihlerde alınabilirdi. Temmuz 2013'de açılmış dava.

15 Ocak 2014 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı verilmiş. Bir üst mahkemeye itirazımı yapıyoruz. Hakkaniyetle değerlendirileceğine inanmak durumundayız. Çocuklarımız rahat olsunlar, bu sınav sonucunda okullara yerleşmiş çocuklarımız velilerimiz endişe etmesinler. Hiçbir çocuğumuzun hak kaybı kaybolmadı, kaybolmayacaktır.

“HER ŞEY KONTROL ALTINDA”

Mahkemenin kararı ne olursa olsun, hiçbir çocuğumuzun mağdur edilmeyeceğini söylüyorum. Kaos ve karışıklığa gerek yok. Öğretmenlerimiz zaten durumu biliyor, sağduyuyla değerlendiriyorlar. Yanlış değerlendirmelere kapılmayın, her şey kontrol altında. Hiçbir çocuğumuz okuma hakkından mahrum bırakılmayacaktır. MEB’e sınav hesaplamasından mağdur oldum diyen tek bir öğrenci olmadı. Sizler de rahat olun.

“MERAK EDECEK BİR DURUM YOK”

Her yerde karara Danıştay kararı denildi. Kararı İdare mahkemesi vermiştir. Bölge idare mahkemesi konuya değerlendirecektir. Belli okullara yerleşmiş olanlar müsterih olsun. Merak edecek bir durum yok. Hiçbir okulundan olmayacak öyle bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Bu mahkeme kararına 1 hafta içinde itirazımı yapacağız. Mahkeme en kısa umarım kararını verin. Kamuoyunda verilmek istenen kaos havası da bertaraf edilmiş olur.

“ZAMANLAMA MANİDAR MI”

Bu söz özellikle çok kullanılıyor bu aralar. Söylemek istemiyorum ama dava Temmuz’da açılmış. Aradan aylar geçmiş. Okullara yerleştirme yapılmış, dersler başlamış. Böyle bir karar verilmiş. MEB burada. Onların hakkını savunacak tedbirleri almıştır. Bölge İdare Mahkemesi’nin kararını bekleyelim. O yüzden fazla konuşmak istemiyorum.

“DERSHANELER KONUSUNDA KONUŞMAYACAĞIM”

Sonuç umarım herkesi rahatlatacak şekilde olur, gerekli tedbirleri alıyoruz MEB olarak. Bir konuşmada bir konuyu işliyoruz, dershaneler konusunda konuşmayacağım. Medyanın yardımını rica ediyorum. İnsanlarımız endişelendi. Bu kaos havasının geçmesi için sizlerden de yardım istiyorum.

BAŞKA OKULA GÖNDERİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Hiçbir çocuğumuzu mağdur etmeyiz, etmeyeceğiz. Okulundan alınıp başka bir okula gönderilmesi mümkün değil, bu kazanılmış bir haktır. Velilerimiz rahat olsunlar, endişeye kapılmasınlar.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV