banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
23 Nisan 2024 Salı

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Milli eğitimden skandal genelge

Osmaniye'de okullara gönderilen genelgenin ortaya çıkması skandalı beraberinde getirdi

10 Haziran 2013 Pazartesi 17:20
Milli eğitimden skandal genelge
banner265
Milli eğitimden skandal genelge
Osmaniye'de okullara gönderilen genelgenin ortaya çıkması skandalı beraberinde getirdi.
AKP’nin baskıcı rejiminin tavan yaptığı bu günlerde, AKP tarafından atanan kadrolar da baskı uygulamaya devam ediyor. Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen genelgenin detayları bunun en iyi örneklerinden.
Halil İbrahim Kahraman imzası ile gönderilen 33217192/349/1241165 numaralı, ‘Okullarda düzenlenen mezuniyet ve sınıf törenleri’ konu başlıklı genelge, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2004/46, 2007/37 ve 2008/29 numaralı genelgelerine dayandırılıyor.
İsminin açıklanmasını istemeyen duyarlı bir okurumuzun gönderdiği e-mail’in ek dosyası olarak bize ulaşan genelde, mezuniyet ve yıl sonu törenleri konusunda uyarılar bulunuyor. 8 maddelik uyarılardan özellikle 6′ıncı madde tam da AKP zihniyeti tarafından hazırlanmış.
Mezuniyet törenlerine katılacak öğrencilerin ‘dekolte giymemesi’ konusunda yapılan uyarıda, “Mezuniyet gecelerinde kız öğrencilerin dekolte içeren kıyafetlerden uzak durmalarına” ibaresi yer alıyor.
Yani dekolte giyinmek bir önceki maddede yer alan, “Toplumun ahlak anlayışı, gelenek ve göreneklerine uygun olmasına” ibaresine uygun değil. Buna göre, dekolte giymek hem ahlaksızlık hem de geleneklere aykırı.
ALDIĞIMIZ YANIT KARŞISINDA ŞOKE OLDUK!
Genelgenin doğruluğunu teyit etmek için kendisini telefonla aradığımız Osmaniye İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bayram Kaymak, genelgenin Milli Eğitim Müdür vekili Halil İbrahim Kahraman tarafından gönderildiğini söyledi. “Evet, böyle bir genelge/yazı gönderildi.” diyen Kaymak, “Nasıl güzel olmuş. Siz de beğendiniz değil mi?”(!) dedi.
İŞTE O GENELGE
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV