banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

YGS’de ‘sıfırcı’ oyunu

YGS’de sıfır çeken 40 bin adayın tek testi cevapladığı için puanının hesaplanmadığı, bu kişilerin soruları görmek için sınava giren dershane öğretmenleri olduğu ortaya çıktı.

09 Nisan 2014 Çarşamba 12:59
YGS’de ‘sıfırcı’ oyunu
banner291
YGS’de ‘sıfırcı’ oyunu
YGS’de sıfır çeken 40 bin adayın tek testi cevapladığı için puanının hesaplanmadığı, bu kişilerin soruları görmek için sınava giren dershane öğretmenleri olduğu ortaya çıktı.

Web Tasarım


Star'ın haberine göre, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soruların bir kısmının açıklanması ve sıfır alanların sayısının arttığı iddiaları üzerine ÖSYM önceleme yaptı. Puanı hesaplanmayan ve böylece sıfır çeken adayların 50 bin kişi olduğu görüldü. Verilen bilgiye göre 50 bin adayın, 40 bini tek teste cevap verdi. Tek teste cevap verenlerin puanı hesaplanmadığı için de bu adaylar sıfırcılar arasında yer aldı. YGS kılavuzunda
“Ağırlıklı YGS puanlarının hesaplanabilmesi için adayların testlerin en az ikisinden 0,5 ham puan almış olmaları gerekir” maddesi yer alıyor.
Amaç soruları ezberlemek

Bu 40 bin adayın ise soruları görmek için sınava giren dershane öğretmenleri olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre bu yıl soruların açıklanmayacağını önceden öğrenen dershane öğretmenleri YGS’ ye girerek soruları ezberleme yoluna gitti. Sadece alan sorularını cevapladıkları için tek teste cevap veren 40 bin adayın arasında yer aldı. Örneğin bir fizik öğretmeni sadece fen testini cevapladı ancak tüm soruları doğru cevaplasa bile sınavı değerlendirilmeye alınmadı. Öte yandan bu yıl YGS’de 140 ve 180 barajını geçenlerin sayısı arttı. 140 barajını geçenlerin sayısı 1 milyon 560 binden, 1 milyon 760 bine yükseldi.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV