banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İstanbul'da kar yağışı başladı

İstanbul'da beklenen kar yağışı saat 16.00 sularında başladı. Meteoroloji'den gelen son dakika açıklamalara göre İstanbul genelinde saat 20.00'de yoğun kar yağışı bekleniyor.

06 Ocak 2017 Cuma 17:24
İstanbul'da kar yağışı başladı
banner322
İstanbul'da kar yağışı başladı

İstanbul'da beklenen kar yağışı saat 16.00 sularında başladı. Meteoroloji'den gelen son dakika açıklamalara göre İstanbul genelinde saat 20.00'de yoğun kar yağışı bekleniyor.

Beylikdüzü Tabela

Sabah saatlerinden bu yana Meteoroloji, AKOM ve İstanbul Valiliği'nin uyarılarda bulunduğu kar yağışı beklendiği üzere İstanbul'un doğu kesimlerinde; Trakya üzerinden giriş yaptı. Öğlen saatlerinde Marmara’nın doğusunda başlayan kar, İstanbul’un doğusundaki ilçeleri etkilemeye başladı.

Saat 16.00 civarında İstanbul'un batısında Çatalca Silivri hattında karla karışık yağmur ve kar başladı. Öğlen saatlerinden itibaren ani sıcaklık düşüşüyle kendini iyiden iyiye hissettiren soğuk hava, şimdiden Çerkezköy, Arnavutköy,
Çatalca taraflarında kar örtüsü oluşturmaya başladı.

İSTANBUL'UN İÇ KESİMLERİNDE AKŞAM SAATLERİNDE BAŞLAYACAK

Kar yağışının akşam saatlerinden itibaren İstanbul’un iç kesimlerinde de kendisini hissettirmesi bekleniyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI AÇIKLAMASI

Saat 13.00 itibarı ile İstanbul'da sıcaklık 10 derecenin üstünde ölçülürken aynı saatte Edirne - 4.4 dereceye kadar düştü. Kar yurda giriş yaptı. Meteorolojinin ardından Bakan Veysel Eroğlu'ndan da kar uyarısı geldi. Bakan Eroğlu, ocak ayının soğuk geçeceğini, bu akşamdan itibaren başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yurdun büyük bölümünde etkili kar yağışı beklendiğini aktardı.

    Hadımköy

İstanbul Valiliği, kentte beklenen kar ve soğuk havayla ilgili uyarıda bulundu.

Yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporunda; İstanbul'da 06.01.2017 Cuma günü beklenen kar yağışının akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek 07.01.2017 Cumartesi günü öğle saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceği belirtilmektedir. Cumartesi günü öğleden sonra azalması beklenen kar yağışının sonraki günlerde yerini soğuk hava nedeniyle don ve buzlanmaya bırakacağı öngörülmektedir" denildi.

Marmara Denizi'ndeki olumsuz hava koşulları deniz trafiğini de olumsuz etkiledi, birçok sefer iptal edildi.

METEOROLOJİ'DEN İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteorolojiden bu sabah yapılan açıklamaya göre saat 16.00'da başlaYAN beklenen kuvvetli yağmurun İstanbul'un batısında Çatalca-Silivri hattında karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği belirtiliyot.

Yağışın saat 20.00'ye kadar İstanbul geneline yayılması bekleniyor.

Meteorolojiden bugün yapılan açıklama şöyle:

    "İstanbul’da halen güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esen rüzgarın öğleden sonra kuzeybatı (karayel) yönüne dönerek kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmeye
    devam edeceği ve 10 derece üzerinde bulunan hava sıcaklığının akşam saatlerine doğru hızla azalarak sıfır dereceye ineceği, Kuvvetli yağmur ve sağanak şeklindeki yağışın, saat 16 civarında İstanbul’un batısında Çatalca Silivri hattında karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği saat 20 ye il geneline yayılarak yoğun kar olarak gece boyu ve Cumartesi günü devam edeceği yerde ortalama olarak 20 cm üzerinde kar yüksekliği yapabileceği tahmin edilmektedir."

Meteoroloji’nin İstanbul için yaptığı uyarıda zaman zaman fırtına şeklinde esen rüzgarın öğleden sonra kuzeybatı (karayel) yönüne dönerek kuvvetli ve kısa süreli fırtına şekline dönüşeceği ve 10 derecenin üzerindeki sıcaklığın da aksaş saatlerinde hızla düşeceği yönünde olmuştu.

EKSTREM SOĞUK HAVA DALGASI UYARISI

Meteoroloji uyarısını ‘ekstrem soğuk hava dalgası’olarak duyurdu. Bu uyarı hava sıcaklığınını -10 dereceye düştüğü zamanlarda yapılıyor.

Uyarı dereceleri:

Soğuk Hava Dalgası3 – 5 derece altında
Kuvvetli Soğuk Hava Dalgası 5 – 9 derece altında
Ekstrem Soğuk Hava Dalgası 10 derece ve altında

İŞTE İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞININ BAŞLADIĞI BÖLGELER

    İstanbul’da beklenen kar yağışı şehrin yüksek noktalarında başladı.

    Arnavutköy-Hadımköy arası meydanlardan biri

KAR YAĞIŞI 36 SAAT ÇOK YOĞUN

Meteorolojinin günler öncesinden duyurduğu kar yağışı Balkanlardan giriş yapacak ve saatler ilerledikçe etkisini giderek arttıracak. Kar yağışının ilk 36 saat oldukça yoğun seyretmesi beklenirken, 3. gün yani Pazar günü daha hafif bir yağışla devam etmesi bekleniyor.

20 CM KAR

Karın 20 cm üzerinde kar örtüsü bırakacağı bekleniyor.

KAR YAĞIŞI BEKLENEN DİĞER İLLER

Bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden ve adeta bahar havası estiren sıcaklık yerini soğuk havaya bıraktı. Balkanlardan gelen soğuk ve karlı hava, bugün etkisini gösterecek.Önümüzdeki günlerde de yurdun büyük kısmını etkisi altına alacak. Bugün İstanbul için de öğleden sonrası için kar alarmı verildi.

Sıcaklıkların bugünden itibaren hızla düşeceğini belirten Meteoroloji'den verilerine göre, Bursa, Eskişehir, Bilecik, Kütahya gibi pek çok il için de kar uyarısı var.

BAKAN EROĞLU: OCAK AYI ÇOK SOĞUK GEÇECEK

Bakan Veysel Eroğlu,yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünde en ileri teknolojilerin kullanıldığını ve tahminde isabet oranının çok düşük seviyelerden yüzde 90'ın üzerine çıktığını söyledi. Geçmiş yıllara göre bu yıl ocak ayının daha soğuk geçeceğini ifade eden Eroğlu, "Ocak ayında hava sıcaklığının uzun yıllar ortalamasının altına düşerek yurdun iç kesimlerinde mevsim normallerinin 1 ila 2, diğer yerlerde ise 0,5 ila 1 derece altında seyredeceği bekleniyor." dedi.

İSTANBUL HAVA DURUMU'NA GÖRE KAR SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

İstanbul'da yoğun kar yağışı bugün saat 20.00'de başlayacak ve saatler ilerledikçe etkisini giderek arttıracak.

Kar yağışı İstanbul'da haftasonu da devam edecek.

ISTANBUL °C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerine doğru Avrupa yakasında yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIK KAÇ DERECE OLACAK?

Öğle saatlerinden sonra ise Marmara’da hissedilir derecede (6 ila 8 derece) azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği, kentte beklenen kar ve soğuk havayla ilgili uyarıda bulundu.

Kar yağışı, don, buzlanma ve ani sıcaklık düşüşünün günlük yaşamı olumsuz yönde etkilememesi için ise şu uyarılarda bulunuldu:

* Zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkan vatandaşlarımızın mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı vb. kullanmaları/bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları;

* Trafik kuralları, işaret ve işaretçilerine uymaları;

* Acil yardım, kurtarma, yol bakım ve müdahale araçlarının, görev mahalline en seri şekilde ulaşmaları için, sürücülerimizin emniyet şeritlerini kullanmamaları ve bu hususta hassasiyet göstermeleri ayrıca trafiğin yoğun olduğu zamanlarda alternatif güzergâhları kullanmaları; arıza hallerinde sürücülerin araçlarını terk etmemeleri ve acil çağrı için 155 Polis İmdat, 156 Alo Jandarma, 159 Karayolları telefon numaralarını aramaları;

* Görevli ekiplerin çalışmalarını kolaylaştırıcı ve destekleyici anlayışla davranılması;

* Ani sıcaklık düşüşlerinin yaşandığı ve olumsuz hava şartlarının hüküm sürdüğü bu günlerde;

-Yaşlı, çocuk, hamile kadınlar ile kalp ve akciğer hastalığı olanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları,

-Hava şartlarına uygun giysilerin giyilmesi,

-Kapalı alanlarda mangal gibi zehirlenmeye yol açabilecek malzemelerin kullanılmaması, baca temizliğinin yapılması ve sobaların dikkatli yakılması, can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir.

* Ayrıca vatandaşlarımızın ihtiyaç halinde; İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (İstanbul AFAD) 0212 455 70 00 ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) 0212 444 25 66 numaralı telefonlarını aramaları; kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur.

EDİRNE'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Edirne Valiliği, sabah saatlerinde etkisini gösteren tipi şeklindeki kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle okulları bir gün süreyle tatil ettiğini açıkladı. Kamuda çalışan engelli ve hamile personellerinde yarım gün izinli sayılacağı bildirildi. Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Edirne’de, tipi şeklinde kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Kısa sürede kent beyaza bürünürken, kar lastiği ve zincir takmayarak tedbir almayan araçlar nedeniyle, trafikte aksamalar yaşandı. Meteorolojinin Trakya Bölgesi için yaptığı uyarıların ardından Edirne’de kar yağışı sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Mimar Sinan’ın ‘Ustalık Eserim’ dediği tarihi Selimiye Camii ve caddeler beyaz örtüyle kaplandı.

CUMA GÜNÜ KAR YAĞIŞI YOĞUN OLACAK İLLER

Meteorolojinin sitesinde yayınladığı uyarıya göre cuma günü kar yağışının yoğun olacağı bazı iller şunlar; İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Balıkesir Kocaeli , Yalova ve Bursa. Bilecik ve Sakarya illerinde de kar yağışı görülecek.

CUMARTESİ YOĞUN KAR YAĞIŞI GÖRÜLECEK İLLER

Haftasonu kar yağışı etki alanını genişleterek iç anadoluyu etkileyecek. Ankara başta olmak üzere bir çok ilde kuvvetli kar yağışı görülecek. Meteorolojinin sitesinden verdiği tahmine göre 6 Ocak cumartesi günü Marmara bölgesindeki illere ilaveten kar yağışının kuvvetli olacağı iller şunlar; Ankara, Eskişehir, Kütahya, Konya, Afyonkarahisar, Karaman, Isparta, Burdur, Uşak, Zonguldak, Bolu Düzce, Karabük ve Bartın. İç anadolu bölgesindeki Kayseri, Nevşehir, Sivas ve Kırşehir illerinde de kar yağışı etkili olacak.

PAZAR GÜNÜ KAR YAĞIŞINDA SON DURUM

8 Ocak pazar günü ise balkanlar üzerinden gelen kar dalgası doğu anadolu bölgesini de etki alanına katacak. Pazar günü yurdun doğusundan batısına hemen her yerinde kar yağışı etkili olacak.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; ilk saatlerde bölgenin batısında kuvvetli yağmur ve sağanak, akşam saatlerine doğru İstanbul Avrupa yakasında ve devamında bölgenin doğusu ile Balıkesir çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın ilk saatlerde güney yönlerden, öğle saatlerinden itibaren ise kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli kuvvetli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege’de kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, zamanla Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın güney yönlerden, gece saatlerinden sonra kıyı Ege’de kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli kuvvetli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney yönlerden kısa süreli kuvvetli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri ile Ankara’nın batı kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli kuvvetli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı, batısı çok bulutlu, ilk saatlerde Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinin hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden itibaren bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren parçalı bulutlu, ilk saatlerde Adıyaman çevrelerinin hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İDO VE BUDO SEFERLERİ İPTAL

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ve İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Marmara Denizi'ndeki olumsuz hava koşulları sebebiyle seferlerini iptal etti.

Marmara Denizi'ndeki olumsuz hava koşulları deniz trafiğini olumsuz etkiledi.

BUDO'nun resmi sayfasından yapılan açıklamaya göre iptal edilen seferler şu şekilde;

06.01.2017 07:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

06.01.2017 08:30 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Büyükçekmece)

06.01.2017 08:30 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)

06.01.2017 09:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

06.01.2017 09:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas)

06.01.2017 09:30 tarihindeki Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

06.01.2017 10:30 tarihindeki İstanbul (Büyükçekmece)

06.01.2017 10:45 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferleri iptal edilmiştir.

İDO'nun resmi sayfasından yapılan açıklamaya göre iptal edilen seferler şu şekilde;

06-01-2017 06:30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş Deniz Otobüsü

06-01-2017 07:10 Bostanci-Kartal/Yalova Deniz Otobüsü

06-01-2017 07:30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü

06-01-2017 07:45 Bandirma - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü

06-01-2017 08:30 Armutlu-Armutlu TK-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü

06-01-2017 08:30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş Deniz Otobüsü

06-01-2017 09:30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü

06-01-2017 12:00 Bostanci - Yenikapi - Bandirma Deniz Otobüsü

06-01-2017 14:30 Yalova-Tuzla-Kartal Deniz Otobüsü

AKOM WHATSAPP İHBAR HATTI

İstanbul’da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar Alo 153 Beyaz Masa numarasının yanı sıra artık 0552 153 00 34 WhatsApp ihbar hattı üzerinden de müracaatlarda da bulunabilecekler.

Kış koşulları süresince İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) sorumluluk alanlarında, ana caddeler, meydanlar, üst geçitler, metrobüs yollarında oluşabilecek olumsuzlukları WhatsApp üzerinden bildirebilecekler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanlarının dışında olan olumsuzluklar ile ilgili İlçe Belediye Başkanlıklarının kriz merkezlerine iletilerek çözüm üretilecek.

Vatandaşların WhatsApp ihbar hattı üzerinden fotoğraf veya konum göndermeleri ekiplerin olumsuzluklara daha hızlı müdahale etmesini sağlayacak.


beylikdüzü gnl tabela

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV