banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Kadir Gecesi mesajları: 2017'de Kadir gecesi için en güzel mesaj seçkisi ve dualar

Kadir Gecesi bugün idrak edilecek ve Kadir gecesi mesajları, ibadetleri ve sözleri haberimizi Ramazan ayının ve üç ayların bu mübarek gecesinde dualar okunacak, ibadetler yapılacak ve Kadir gecesi mesajları paylaşılacak.

21 Haziran 2017 Çarşamba 11:37
Kadir Gecesi mesajları: 2017'de Kadir gecesi için en güzel mesaj seçkisi ve dualar
banner312
Kadir Gecesi mesajları: 2017'de Kadir gecesi için en güzel mesaj seçkisi ve dualar

Kadir Gecesi bugün idrak edilecek ve Kadir gecesi mesajları, ibadetleri ve sözleri haberimizi Ramazan ayının ve üç ayların bu mübarek gecesinde dualar okunacak, ibadetler yapılacak ve Kadir gecesi mesajları paylaşılacak. Peki Kadir gecesini müslümanlar için bu kadar özel kılan şey nedir? İşte Kadir gecesinin İslamiyetteki yeri ve önemi ile bu gecenin maneviyatını yakınlarınızla paylaşabilmeniz için Kadir gecesi mesajları...

Tabela

Kadir gecesi İslam aleminin en önemli zamanlarından biridir. 11 Ayıl sultanı ve 3 ayların sonuncusu Ramazan ayının sonuna denk gelen Kadir gecesinde Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlanmıştır. Bu mübarek gece de İslam aleminde dualar, ibadetler ile geçirilir. İnsanlar birbirleri ile Kadir Gecesi mesajları sözleri ve dualarla iyi dileklerini paylaşırlar.

KADİR GECESİNİN TARİHİ VE ÖNEMİ

Her ne kadar Ramazan ayının 27. gecesi idrak edilse
de aslen Kadir gecesinin tam olarak hangi gün olduğu bilinmemektedir. Kadir gecesi ile ilgili hadislere bakıldığında İslam nebisinin mü’minlere tavsiyesi, Kadir gecesini Ramazanın son on gününde ve özellikle de tek gecelerinde aramaları şeklinde olduğu görülmektedir. Bu ne anlama geliyor? Yani Kadir gecesi Ramazan'ın 21, 23, 25, 37 ve 29. gecelerinden herhangi biri olabilir.

Kur'an'ın ilk ayetleri İslam dininin Peygamberi Muhammed'e Nur Dağı Hira Mağarası'nda gönderilmiştir. İndirilen ilk ayetler Alak Suresi'nin ilk 5 ayetidir. Hz. Muhammed, 40 yaşına yaklaştığında toplumdan uzaklaşarak Mekke’nin kuzeyinde, Nur dağı'ndaki Hira mağarasında inzivaya çekilmeyi ve burada vakit geçirmeyi adet edinmiş, bu durum 1-2 yıl devam etmiştir. 610 yılında bir Ramazan gecesi (Kadir gecesi) hırkasına bürünüp Hira Mağarasında tefekküre daldığı bir sırada ilk vahyi almıştır. Muhammed'in 610 yılından başlayarak, vefat ettiği yıl olan 632'ye kadar aldığı vahiyler Kur'an'ı oluşturur. Bu yüzden Kadir gecesi için İslamiyet'in en önemli zamanı denilebilir.

ur'an-ı Kerim'de Kadir Gecesinin Önemi şu şekilde dile getirilmiştir. '' Biz Onu (Kur'an-ı Kerim'i) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır.O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh
(Cebrail a.s) her iş için iner dururlar. O gece esenlik, gün ağarıncaya kada sürer.'' (Kadir Süresi 1-5 Ayetler)

KADİR GECESİ İBADETLERİ

Aişe radıyallâhu anhâ’nın bildirdiğine göre Allah'ın elçisi, Ramazan ayında diğer aylardan daha çok ibadet ederdi. Son on günde ise ibadetlerini biraz daha artırır, geceleri ihya
eder, ailesini de geceyi ihya etmeleri için uyandırırdı. Bir gün Âişe, Resûlullâh’a: “Ey Allah’ın elçisi! Kadir gecesinin hangi gece olduğunu anlarsam o gece nasıl dua edeyim? ” diye sormuş, O da: “Şu duayı oku” buyurmuştur:

“Allahım! Sen affedicisin, cömertsin. Affetmeyi seversin. Beni de affet.”(Tirmizî, Daavât, 84.)

Resul-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz buyuruyor: "Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır." "Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan, ondan nasibini almıştır."

Peygamberimiz (sav) buyuruyor: "Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur"ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevâptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir."

Kadir Gecesinde ayrıca Kadir Suresi ile Hacet namazı kılabilirsiniz.

Hacet namazının kılınışı:
1. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + 3 Âyetel Kürsî
2. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
Rekâtin sonunda : Ettehiyyâtü
3. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
4. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
Oturuş: Et Tehiyyatü + Allahümme Salli + Allahümme Barik + Rabbena

Hacet Namazı, iki, dört ya da on iki rekât şeklinde kılınabilir. Efendimiz’in (s.a.s) rivayetine göre ilk rekâtta Fatiha’dan sonra üç defa Âyetel-Kürsî, diğer rekâtlarda Fatiha’dan sonra sırasıyla birer defa İhlas, Felak ve Nas sûreleri okunur.
Hacet namazı bitince Allah’a hamd ve sena, Resûlullah’a salat ve selamdan sonra, peygamberlerin duaları da eklenerek bir hacet duası okunması sünnet. Çeşitli hacet duaları olduğu için herhangi bir tanesi tercih edilebilir. Hacet duasını okuduktan sonra Allah’tan ihtiyacın giderilmesi için dilekte bulunulur. Dualar okunurken, çekilen acının tesiriyle tamamen Cenâb-ı Hakk’a yönelip, ıztırar haliyle yakarmak gerekir.
KADİR GECESİ MESAJLARI

Tefekkür ile geçirilmesi gereken Kadir gecesinin maneviyatını ve bu mübarek gecede iyi dilekleriniz yakınlarınızla paylaşmak isteyenler için Kadir Gecesi mesajları derledik:

*|* En ışıltılı bakışların gözlerinde, en tatlı sözlerin kulaklarında, tüm mutlulukların avuçlarında ve en sonsuz sevgilerin gönlünce yaşayacağı nice mutlu kandillere.

*|* Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği dostlukların hiç bitmediği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de sevgi dolu nice kandillere.

*|* İlahi Esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle, Kandilinizi Kutlarım.

*|* Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet'i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice kandillere...

*|* Tövbe güvercini kalbe konsun af dalgalar saadet kervana gelip kapında dursun. Bütün Melekler sizinle, Dualarınız Kabul Kadir Geceniz Mübarek Olsun....

Daha fazla normal ve resimli Kadir Gecesi mesajları için aşağıdaki bağlantıdan faydalanabilirsiniz.


tabela reklam

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV