banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Kilis'e roketatar mermisi atıldı

Suriye tarafından Kilis kent merkezine bu sabah Katyuşa roketatar ateşi açıldı. Demirciler Mahallesi'nde 2 roketatar mermisinin infilak etmesiyle 16 kişi yaralandı.

24 Nisan 2016 Pazar 15:39
Kilis'e roketatar mermisi atıldı
banner312
Kilis'e roketatar mermisi atıldı
Suriye tarafından Kilis kent merkezine bu sabah Katyuşa roketatar ateşi açıldı. Demirciler Mahallesi'nde 2 roketatar mermisinin infilak etmesiyle 16 kişi yaralandı.


Ocak ayından bu yana Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden açılan roketatar ateşiyle 5'i Suriyeli 15 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis'e, bugün saat 10.40 sıralarında yine roketatar ateşi açıldı.

Dijital Baskı

Sınırı aşan roketatar mermileri Demirciler Mahallesi'nde 2 ayrı noktada infilak etti. Roketatar mermilerinden bir evin duvarına çarptı ve patlamada 1 kadın yaralandı. İkinci roketatar mermisi ise bu noktaya yaklaşık 300 metre uzaklıktaki Karataş bölgesinde bir
evcin duvarına çarparak infilak etti, aralarında çocukların da bulunduğu 16 kişi yaralandı.

Patlamaların ardından sevk edilen ekipler, yaralıları ambulansla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Acil serviste tedavisine başlanan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Kilis'te tedirginliğe yol açan patlamaların ardından güvenlik güçleri roketlerin atıldığı Bab bölgesini sınırda konuşlu topçu birlikleriyle ateş altına almaya başladı.

HASTANEYE 16 YARALI GELDİ

Tabela

Suriye tarafından atılan ve Kilis kent merkezindeki Demirciler Mahallesi'nde 2 ayrı noktaya düşen Katyuşa roket atar mermilerinden birinin bir binanın çatısını delerek içeride patladığı, diğer roketin ise bir evin bahçe duvarında patladığı ortaya çıktı.

Roketatar mermilerinin patlamasıyla yaralanan ve sinir krizleri geçirerek hastaneye getirilenlerin sayısı 16'yı buldu. Bunlardan 10'unun Türk, aralarında 3 aylık bebeğin de bulunduğu 6'sının Suriyeli olduğu belirtildi.

Yaralılardan 6'sının vücuduna şarapnel parçalarının isabet ettiği, diğerlerinin işinin ise baygınlık veya sinir krizi geçirdiği saptandı ve bazıları ayakta müdahalenin ardından taburcu edildi. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Hastaneye başvuran 16 kişiden 1'inin kimliği henüz belirlenemezken, bebekten 80 yaşına kadar olan 15 kişi şunlar:

Hidayet Manaz, Hibe Cuma, Meys Hafız, Nesim Hafız, Ali Hafız, İlef Hafız (bebek), Selma Nohut, Mehmet Murat Can, Alper Can, Abdi Can, Muhammet Can, Gülçin Can, Aysel Çolakgil, Kevser Altay ve Saniye Soran.

GÖSTERİ YAPMAK İSTEYENLERE GÖZALTI

Kilis'te bu sabahki patlamaların ardından protesto gösterisi için toplanan grup, Kilis Valiliği'ne yürümek istedi. Ancak, geçen cuma günü Kilis Valiliği'nin kentte her türlü eylem ve etkinliğin yasaklanması kararı nedeniyle polis, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek
kalabalığın dağılmasını istedi.

Kalabalığın yürümekte ısrar edip Kilis Valiliği'ne doğru ilerlemesi üzerine polis müdahalede bulundu ve çok sayıda kişiyi gözaltına alarak grubu dağıttı.

IŞİD HEDEFLERİ VURULUYOR

Bu arada sınırda konuşlu birlikler, roket mermilerinin geldiği IŞİD denetimindeki Bab bölgesini Fırtına obüsleriyle vurmaya devam ediyor. TSK birliklerinin yaptığı top atışlarıyla hedef alınan IŞİD mevzilerinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görülüyor.

Sınır hattında güvenliğin en üst seviyede tutulduğu Kilis'te, polis ekipleri de kent merkezinde olası eylemlere karşı önlemlerini artırdı.

Reuters’e konuşan tanıklar, hükümetin kentte güvenliğin sağlanacağına dair verdiği sözlere rağmen, kendilerini güvende hissetmediklerini ve korktuklarını belirtti.

Bölgede oturan 46 yaşındaki Ayşe, Kilis’te hakim ruh halini,“Uyuyamıyorum, oğlum gece kabuslarla uyanıyor, o da uyuyamıyor. Burada güvende değiliz. Evlerimizde kalmaktan korkuyoruz” diye aktardı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gaziantep’e resmi ziyareti sırasında Kilis’e roket atılmasını engellemek için gerekli tüm güvenlik önlemlerinin alınacağı sözünü vermişti.



beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV