banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Koç ailesine taziye akını

Evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un ailesi ve yakınlarına taziyelerini sunmak isteyen sevenleri Taksim Divan Oteli'ne akın etti.

23 Ocak 2016 Cumartesi 15:41
Koç ailesine taziye akını
banner265
Koç ailesine taziye akını
Evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un ailesi ve yakınlarına taziyelerini sunmak isteyen sevenleri Taksim Divan Oteli'ne akın etti.


Spor yaparken kalp krizi geçirerek vefat eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için taziyeler, Elmadağ Divan Oteli'nde kabul edilmeye başlandı.

Genel Kurmay eski Başkanı İlker Başbuğ

7 gün boyunca saat 16.00 ila 19.00 arası sürecek taziyeleri kabul etmek için Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç, kızları Aylin ve Esra Koç, babası Rahmi Koç, annesi Çiğdem Simavi, kardeşleri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan
Vekili Ömer Koç ile Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç ve eşi Nevbahar Koç, Divan Oteli'ne geldi.

beylikdüzü tabela reklam


Genel Kurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt ve eşi

Mustafa Koç’un babası, Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç’un gazetecelerin yoğun ilgisi nedeniyle otele güçlükle girebildi.

Kardeşleri Ömer ve Ali Koç da taziyeler kabul etmek üzere otele geldi. Otele taziye için gelenler arasında iş, sanat ve spor dünyasından çok sayıda ismin yanı sıra Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül de yer aldı.



Koç ailesine taziye dileklerini ileten Gül çifti, bir süre burada kaldıktan sonra Rahmi Koç tarafından kapıya kadar uğurlandı.

Sanat, siyaset, spor ve iş camiasından çok sayıda ismin akın ettiği taziyede, TUSİAD Başkanı Cansen Başaran, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Genelkurmay Eski Başkanı Yaşar Büyükanıt, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, AK Parti Milletvekili ve eski Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, Cem Hakko, Gürsel Tekin, Ali Şen, Muhtar Kent, Aydın Ayaydın, Ali Sabancı, Ahmet Dördüncü, Levent Çakıroğlu, Ahmet Eren, Ajda Pekkan, Demet Sabancı Çetindoğan, Fatih Altaylı, Zülfü Livaneli, Nihat Özdemir, Emel Sayın, Berna Yılmaz gibi isimler dikkat çekti.


Ünlüsünden siyasetçisine, askerinden, vatandaşına kadar Mustafa Koç'u sevenler aileyi bu kötü günlerinde kötü bırakmadı. Divan Oteli ziyaretçilerle doldu taştı.

Kadir Topbaş, “Koç şirketler grubunun başkanı aramızdan ayrıldı rahmetle anıyorum. Tüm sevenlerine, ailesine, camiasına
sabır diliyorum. Allah sevenleri cennette buluştursun. Genç yaşta ve iş dünyamızın önemli bir ismi aramızdan ayrıldı. Allah başka acılarda buluşturmasın. Sabırlar diliyorum” dedi.

Murat Ülker'den duygusal Mustafa Koç mesajı

Kalp krizi geçirerek 56 yaşında hayata veda eden Mustafa Koç ile ilgili mesaj yayınlayan Murat Ülker "Çok üzüldüm. Elbette biliyoruz, ölüm er geç gelecek. Ama bu sefer Mustafa Koç için erken geldi." dedi.

Türkiye Mustafa Koç'a ağlıyor

Ülke olarak son zamanda ne sevinçte, ne de kederde birleşebildik.Bu durum beynelmilel basında dahi hayretle karşılandı.

New York Times, Türklerin terör saldırılarından sonra dahi birbiriyle kavga ettiğini, ulusal birlik zaferlerine dahi birlikte sevinemediğini yazdı. Bu durum , Türkiye'yi sallayan bir acıyla değişti.

Acı haberi alınca hastaneye koşan Suzan Sabancı Dinçer, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Mustafa Taviloğlu, Cem Hakko, Bülent Eczacıbaşı, Cem Boyner, Ümit Boyner, Murat Özyeğin gibi aile dostu isimler gözyaşlarını tutamamıştı.

O sırada hastanede bulunan Habertürk'ten Meltem Ersoy, Mustafa Koç'un kardeşi Ali Koç'un ilk sözlerini şöyle aktardı;

''Bir süre sonra Ali Koç, aşağıya indi. Ben de herkes gibi ağzımda büyüyen kelimelerle ‘Başınız sağolsun’ dedim. Bu beklenmedik ölüm karşısında büyük üzüntü içinde “Hiçbir sorun yoktu. Çok mutluydu, enerjikti, zayıflıyordu, spor yapıyordu. Demek ki (alnını göstererek) burada ne yazıyorsa o” sözleri ağzından döküldü. Sanıyorum ki; bu sözler, dün hastaneye gelen herkesin yüzüne yansıyan ortak ruh halini en güzel yansıtan sözlerdi. Ölüm karşısında herkes çaresiz, alnında ne yazıyorsa o. Türkiye büyük bir ismi çok erken kaybetti ve her ölümde olduğu gibi kelimeler kifayetsiz.''

NELER YAŞANDI?

Kanlıca'daki evinde sabah spor yaparken kalp krizi geçiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç hayatını kaybetti.

Koç, kalp krizi geçirdikten sonra evinden 4 kilometre uzaktaki Beykoz Devlet Hastanesi acil servisine getirildiğinde solunumu durmuştu.

Saat 08.10'da hastaneye getirilen Koç'a 40 dakika canlandırma müdahalesi uygulandı.



HELİKOPTERLE SEVK EDİLDİ

Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Süleyman Erdoğdu yazılı açıklamada şu bilgileri verdi: "Sayın Mustafa Koç sabah sporu esnasında fenalaşıp düşmesi üzerine spor hocası ve yakın koruması tarafından ilk yardım desteği almaya başlamış. 15 dakika sonra Beykoz Devlet Hastanesi aciline saat 08.10 da ulaştırılmıştır. Hasta ilk geldiğinde siyanoze, asistoli (morarmış, oksijensiz kalmış) halinde idi, acilen entübe edilerek resistasyon (kalp masajı, solunum desteği) başlandı. 1 saat sonra Amerikan Hastanesi'nden gelen kendi doktor ekibiyle, kalp akciğer pompasına bağlanarak saat 10.10'da hastanemizin acilinden alınarak helikopterle Amerikan Hastanesi'ne sevki sağlandı."

Beykoz Devlet Hastanesi heliportuna inen helikopter, buradan Mustafa Koç'u alarak Nişantaşı'ndaki Amerikan Hastanesi'ne uçtu.Helikopter saat 10.38'de hastanenin çatısında bulunan heliporta indi.

Mustafa Koç'un tedavisi sürerken, eşi Caroline Koç, babası Rahmi Koç, kardeşi Ali Koç hastanaye geldi.

4 SAAT MÜDAHALE EDİLDİ

Amerikan Hastanesi'nin 12.07'deki açıklamasında, "Sayın Mustafa Koç'u doktorların tüm müdahalelerine rağmen kalp krizi sonucu kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun" denildi.

Koç Holding'in açıklamasında da, "Bu sabah saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa V. Koç'u tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağ olsun" ifadelerine yer verildi. Mustafa Koç, geçen yıl geçirdiği mide küçültme ameliyatı sonrası yaklaşık 40 kilo vermişti.



ERDOĞAN'I ZİYARET

Mustafa Koç, vefatından bir gün önce de Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüş, saat 21.00'de İstanbul'a dönmüştü.

Yakın çevresi, "Oldukça keyifli ve mutlu" olduğunu, Davos'a gideceğini, çocukları ile birlikte tatil planı yaptığını da aktardı.

CENAZE TÖRENİ PAZAR GÜNÜ

Mustafa Koç'un cenazesi, pazar günü dedesi Vehbi Koç'un da yattığı Zincirlikuyu'daki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

Koç Holding'den yapılan açıklamada cenaze töreniyle ilgili şu bilgilere yer verildi: "Yönetim Kurulu Başkanımız merhum Mustafa V. Koç'un cenazesi 24 Ocak 2016 Pazar günü öğle namazını müteakip Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'den kaldırılacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki Aile Kabristanı'na defnedilecektir. Taziyeler, 22 Ocak 2016 Cuma günü itibariyle 7 gün boyunca Elmadağ Divan Oteli'nde saat 16.00 – 19.00 arası kabul edilecektir."

Mustafa Koç'un ardından TOFAŞ'ta hüzün vardı

Bursa'daki TOFAŞ fabrikasında bu sabah hüzün vardı. Fabrikanın girişindeki Fiat flamaları yarıya indirildi.

Şirket içinde bir anma töreni düzenlenirken çalışanların yakalarına Mustafa Koç'un resmini iliştirdikleri gözlendi.

Ayrıca, yakalarında Mustafa Koç'un siyah beyaz fotoğrafını taşıyan Tofaş çalışanlarının, fabrika içinde sabah saatlerinde anma programı düzenlediği öğrenildi.

Öte yandan, Tofaş'ın resmi internet sitesinde de siyah zemin üzerinde "Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa V. Koç'u kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağ olsun" ifadeleri yer aldı.

Birleşmiş Milletler’den Koç için taziye açıklaması

Kalbine yenilerek hayata veda eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç Davos’ta da anıldı.

BILL FORD'DAN KOÇ MESAJI

İşte o açıklama: Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve HeforShe’ye şevkle destek veren Mustafa Koç 55 yaşında aramızdan ayrıldı. Organizasyonun Davos’ta yapılmasına ciddi katkıları oldu. Birleşmiş Milletler Kadın (U.N. Woman) Koç için derin üzüntülerini ifade eder.

Koç hayatta olsaydı bugün DAVOS’ta yapılacak olan HeforShe organizasyonuna katılacak, burada İngiliz oyunca Emma Watson’ın sorularını yanıtlayacaktı. HeforShe tarafından Mustafa Koç’la ilgili bir anma açıklaması yapıldı.



Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV