banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Lice'de LPG yüklü tanker patladı

Diyarbakır-Bingöl karayolunda devrilen LPG yüklü tankerin patlaması sonucu olay yerinden geçen 2 yolcu otobüsü ile bazı araçlardaki 60'ı aşkın kişi yaralandı.

22 Temmuz 2014 Salı 05:20
Lice'de LPG yüklü tanker patladı
banner229
Lice'de LPG yüklü tanker patladı

Diyarbakır-Bingöl karayolunda devrilen LPG yüklü tankerin patlaması sonucu olay yerinden geçen 2 yolcu otobüsü ile bazı araçlardaki 60'ı aşkın kişi yaralandı.


SEO


Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yoldan çıkan akaryakıt yüklü tankerin devrilerek infilak etmesi faciaya yol açtı. Yanan tankerden metrelerce uzağa sıçrayan alevler, bu sırada karayolunda bulunan 2 yolcu otobüsü ile hafif ticari araca sıçradı. Can pazarının yaşandığı kazada alev topuna dönüşen araçlarda bulunan 60'dan fazla kişi yaralandı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Tuzla Köyü yakınlarında bu gece Bingöl'den Diyarbakır yönüne giden bir akaryakıt yüklü tanker sürücüsünün
direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrilip yolu kapattı. Bu sırada iki yolcu otobüsünün de aralarında bulunduğu araçlar da yolda kaldı. Araçlarda bulunan bazı yolcular, tanker sürücüsüne yardım etmek için indikleri sırada tanker büyük bir gürültüyle infilak edince ortalık alev topuna döndü. Metrelerce uzağa sıçrayan alevler, iki yolcu otobüsü ile bir hafif ticari aracın yanmasına neden oldu. İlk bölgelere göre, alevler içinde kalan yolcu iki otobüsü ve araçta bulunan 60'dan fazla kişi yaralandı. Patlama sesinin ardından gökyüzünü aydınlatan alev topunu gören yakındaki Tuzla Köyü'nde yaşayanlar, kaza yerine giderek yaralılara yardım etmeye çalıştı.

Olayın duyulması üzerine bölgeye başta Diyarbakır olmak üzere çevre il ve ilçelerden çok sayıda ambulans ve itfaiye araçları sevk edildi. Yaralılar, Diyarbakır, yakın ilçeleri ile Bingöl'e sevk edilerek tedavi altına alındı. Bölgeye ayrıca Diyarbakır'dan helikopterle askerler gönderildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, devrilen tankerin gaz sıkışması sonucu infilak ettiğini belirterek, "O sırada Bingöl yönüne giden iki otobüs yoldan geçiyorken patlama meydana geliyor. Alevler iki otobüs ve bir aracı da etkisi altına alıyor. Şu anda net sayısı belli değil. Ambulanslar yaralıları hastanelere taşırken, itfaiye ekipleri de yangını söndürmeye çalışıyor. Bölgeye askeri helikopter de sevk edildi" dedi.

HASTANELER ALARMA GEÇİRİLDİ

Olay nedeniyle Diyarbakır'da tüm hastaneler alarma geçirdi. İlgili doktorlar göreve çağırlırken, hastanelere tıbbı malzeme destekleri yapıldı.

'BÜYÜK BİR FACİA İLE KARŞI KARŞIYAYIZ'
Olayla ilgili bilgi almak için Lice Devlet Hastanesi'ne gelen Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, NTV'ye yaptığı açıklamada "Büyük bir facia ile karşı karşıyayız" dedi.

Kışanak şu ifadeleri kullandı: "Haberdar olur olmaz, itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Ama büyük bir facia ile karşı karşıyayız. Halkımıza geçmiş olsun. Umut ediyorum ki yaşamını yitiren kimse olmasın. Çok sayıda yaralımız var. Yolcu otobüsü ve araçlar yangından etkilenmiş durumda.

Onlarca ambulansla yaralılar getiriliyor. Acil ihtiyacımız koordinasyon kurulması ve yanık ünitesi olan hastanelere yaralıların sevk edilmesi. Çünkü bu hastanedeki yanık ünitesi yeterli değil. Yangınla ilgili alınması gereken bütün önlemler alındı.

Şu anda yaralıların müdahale imkanına kavuşturmasını hedefliyoruz. Bu konuyla ilgili sayın vali ile de görüştüm. Sağlık Bakanlığı'nın bütün imkanlarının seferber edilmesi gerekiyor."

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV