banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Nobel Barış Ödülü'nün sahibi ICAN oldu

2017 Nobel Barış Ödülü "Nükleer Silahların Tamamen Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Kampanya (ICAN)" verildi. İşte ICAN hakkında merak edilenler

06 Ekim 2017 Cuma 15:16
Nobel Barış Ödülü'nün sahibi ICAN oldu
banner264
Nobel Barış Ödülü'nün sahibi ICAN oldu
2017 Nobel Barış Ödülü "Nükleer Silahların Tamamen Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Kampanya (ICAN)" verildi. İşte ICAN hakkında merak edilenler...
Bu seneki Nobel Barış Ödülü'ne nükleer silahların tamamen ortadan kaldırılması için çalışan Uluslararası Kampanya (ICAN) layık görüldü.
215 KİŞİ, 103 KURUM ADAY GÖSTERİLDİ

Nobel Komitesi'nden yapılan açıklamada, "ICAN, nükleer silahların olmadığı bir dünya elde etmek için harcanan çabalara yeni bir yön ve kuvvet verdi" denildi.
Bu yılki Nobel Barış Ödülü için 215 kişi ve 103 kurum aday gösterilmişti.
GEÇEN YIL JUAN MANUEL SANTOS'A VERİLMİŞTİ

Geçen yıl, ülkesindeki 50 yıllık iç savaşı sona erdirmek için çaba harcayan Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü.

Komite, ödülün aynı zamanda yaşadıkları büyük güçlükler ve suistimallere karşın adil bir barış umudundan vazgeçmeyen Kolombiya halkına, sivil savaşın sayısız kurbanının yakınlarına ve barış sürecine katkıda bulunan tüm taraflara bir armağan olduğunu açıklamıştı.
ICAN KİMDİR?

ICA​N çalışmalarına ilk olarak 2007 yılında başladı. ICAN’in ortaya çıkışını sağlayan temel gelişme, NPT'nin (Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması) 2005 yılında gerçekleşen Gözden Geçirme Konferansı’nın nükleersiz bir dünya hedefine ulaşma yönünde adım atma konusunda başarısız olması oldu. ICAN, kurulduğu günden beri nükleer silahların tamamen yasaklanmasını sağlayan bir anlaşmanın imzalanmasını sağlayacak hareketin inşası için çalışıyor.

ICAN nükleersiz bir dünyaya giden yolun sınırlandırma ya da sayı azaltmaktan değil, nükleer silahların hiçbir ayırım gözetmeksizin bütün ülkeler için yasaklanmasından geçtiğine inanıyor.

Bugüne kadar tüm dünyada 60’dan fazla ülkede 200’ün üzerinde organizasyon ICAN’i desteklediğini açıkladı.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV