banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Şehitlikte Bayram Hüzünlü Geçiyor

Kurban Bayramı'nın ilk günü sabahın erken saatlerinde ayyıldızlı bayraklarla donatılan şehitliklere akın eden şehit yakınları, gözyaşlarına boğuldu.

06 Kasım 2011 Pazar 16:16
Şehitlikte Bayram Hüzünlü Geçiyor
banner322
Şehitlikte Bayram Hüzünlü Geçiyor
Kurban Bayramı'nın ilk günü sabahın erken saatlerinde ayyıldızlı bayraklarla donatılan şehitliklere akın eden şehit yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Şahadet şerbetini tadan askerlerin mezarı başında Kur'an-ı Kerim okuyan şehit aileleri, oğullarının mezarlarını kendi elleriyle sildi ve toprağını suladı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa'da Pınarbaşı Şehitliği'nde de Kurban Bayramı'nda büyük bir hüzün vardı. Bayramın birinci gününde şehitliğe gelerek oğullarının mezarını ziyaret eden anne ve babalar, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit yakınları, yanlarına getirdikleri çiçekler ve karanfillerle şehit mezarlarını süslerken, şehit anneleri evlatlarının mezar taşlarını elleriyle temizleyip suladı. Şehit yakınlarına, ailesinde şehit olmamasına rağmen vatan için canını feda eden yiğitlere dua etmek için
gelenler de eşlik etti. Hüzünlü bir bayram geçiren şehit yakınları, saatlerce şehit askerlerin kabri başında dualar okudu. Teröre lanet yağdıran şehit aileleri, bir an önce terör olaylarının bitmesi için dua etti. Her cuma günü ve bayramlarda oğlunu ziyarete geldiğini belirten Şehit Piyade Asteğmen Murat Özgün'ün annesi Emine Özgün, "Teröristlerin asla hedefine ulaşamayacaklarını söyledi.

BAKAN GÜNAY'DAN ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dün Uncalı Kent Mezarlığı'ndaki Şehitlik ziyaretinde duygu dolu anlar yaşadı. Bakan Günay," Bayramın barışa, birliğe, esenliğe, kardeşliğe vesile olmasını tüm kalbimle diliyorum" dedi.

Antalya'da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Uncalı Kent Mezarlığı'nda bulunan şehitliği ziyaret etti. Bakan Günay'a Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz eşlik etti. Mezarlığa gelen Bakan Günay'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Vatandaşları tek tek selamlayan Bakan Günay, ardından şehitliğe geçti. Şehit mezarlarını ziyaret edip, yakınlarının ellerini öpen Bakan Günay, duygu dolu anlar yaşadı. Mezarlara kırmızı karanfil bırakan Bakan Günay, şehit ailelerine başsağlığı ve sabır diledi. Bakan Ertuğrul Günay, daha sonra okunan Yasin-i Şerif-i dinledikten sonra dua etti. Mezarlık ziyareti sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya ziyareti kapsamında Antalya Valiliği'nin düzenlediği şehitlik ziyareti programına katıldığını söyledi.

Bakan Günay,"Bayram vesilesiyle bir kez daha vatanımızın birliği, bütünlüğü milletimizin enseliği için canlarını yitirmiş olan bütün şehitlerimizi Kurtuluş Savaşı'ndan başlayarak bugüne kadar rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu bayram eşiğinde bir de deprem felaketi yaşadık. Orada da yurttaşlarımız canlarını yitirdiler. Onlara da rahmet diliyorum. Bu tür olaylarda veya diğer olaylarda yaralananlara ve gazilerimize şifa diliyorum. Bayramın barışa birliğe esenliğe kardeşliğe vesile olmasını tüm kalbimle diliyorum. Milletimizin barışa ihtiyacı var. Bu coğrafyamız ve içinde yaşadığımız dünyanın barışa ihtiyacı var. Eğer barış olursa gelişmeyi, kalkınmayı, bereketi bolluğu arttırabiliriz ve bütün dünyan insanları birlik ve bütünlük içinde rahat barış içinde yaşayabiliriz. Eğer barış zedelenirse o zaman yüreklerimizi böyle acılar yakıyor. Onun için ben bayramın iyilik ve güzellik barış vesilesi olmasını diliyorum. Tüm milletimizin bayramı kutlu olsun" diye konuştu.

MALATYA

2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Taner Büyükkantarcıoğlu, dün şehitliği ziyaret ederek, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Tümgeneral Büyükkantarcıoğlu, beraberindeki askeri erkanla Malatya Şehir Mezarlığı'ndaki askeri şehitliğe geldi.

Şehitlerin mezarı başında dua eden Tümgeneral Büyükkantarcıoğlu, ayrıca şehitlerin mezarlarına tek tek kırmızı karanfiller bıraktı. Kurmay Başkanı Büyükkantarcıoğlu'na ziyaretinde Türkiye Harp Malulleri Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin ile üyeler de eşlik etti.

Büyükkantarcıoğlu'nun yanı sıra şehit aileleri de mezarların başına gelerek dua etti.

ÇUKURCA ŞEHİDİNİN EVİNE ZİYARET

Hakkâri'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Piyade Çavuş Birol Elmas(21)'ın Sakarya'daki baba evi ve mezarı, bayram öncesinde ziyaretçi akınına uğradı.

Şehit annesi Mübyen Elmas, ziyaretçilerini Karakamış Mahallesi'nde bulunan ve Türk bayrağı asılı olan evinin önünde karşılıyor. Ziyaret için gelenler şehit annesinin elini öpüyor, bayramlarını kutluyor ve başsağlığı diliyor. Anne Mübyen Elmas ise üzüntüsünden konuşamıyor. Genç ziyaretçiler şehit annesine, "Biz de senin evladınız." diyerek moral vermeye çalışıyor.

Bu arada şehit Birol Elmas'ın Karakamış Şehitliği'nde bulunan mezarının da ziyaretçisi eksik olmuyor. Şehrin birçok bölgesinden gelenler şehidin mezarı başında dua ediyor. Küçük çocuklarıyla gelen ailelerin de aralarında bulunduğu genç -yaşlı, kadın-erkek ziyaretçiler şehidin mezarı başında dua ediyor.

ŞEHİT ÖZCAN'IN ANNESİ FOTOĞRAFINI ÖPEREK TESELLİ BULMAYA ÇALIŞTI

Kurban Bayramı arifesinde yakınları şehitlere dua etmek için mezarlıklara akın etti. Çukurca'da 24 askerin şehit düştüğü son saldırıda şehit olan Asteğmen Bilal Özcan'ın ailesi de Özcan'ın kabri başında Kur'an-ı Kerim okudu. Anne Şadiye Özcan, oğlunun fotoğrafını öperek teselli bulmaya çalıştı.

Bayram öncesinde Edirnekapı Şehitliği'nden dua ve Kur'an-ı Kerim sesleri yükseldi. Şehit yakınları kabirleri başında şehitler için dualar etti, Kur'an-ı Kerim okudu. Mezarların bakımını da yapan aileler, kabirlere çiçek dikti. Şehit yakınlarının fotoğraflarını öpen aileler gözyaşlarını da tutamadı.

Çukurca'da 24 askerin şehit düştüğü son saldırılarda şehit olan Asteğmen Bilal Özcan'ın ailesi de, Özcan'ın kabri başında dua okudu. Babası Ali Osman Özcan, eşi Betül Özcan ile birlikte şehit asteğmenin tüm aile fertleri ve akrabaları Kur'an-ı Kerim okudu. Gözyaşlarını tutamayan şehidin annesi Şadiye Özcan, uzatılan mikrofonlara konuşamadı. "Söyleyecek bir şey yok" diyebilen anne, oğlunun fotoğrafını öptü.
13 Kasım 2007'de şehit düşen Üsteğmen Gökhan Yavuz'un annesi Emine Yavuz da, oğlunun kabri başında dua etti. Oğlunun askerini kurtarmak isterken şehit olduğunu anlatan anne Yavuz, "Askeri yaralanınca 'beni kurtar komutanım' demiş. O da dayanamayıp mevzisinden çıkmış. Arkadaşları 'çıkma' diyor. O da 'yok kurtarmam lazım' diyor. Kurtarması gerektiğini biliyordu. Ama kurtaramadı, üç kişi birlikte şehit oldular. Kucağında taşırken üzerlerine bomba attılar." dedi. Oğlu için dua ettiğini belirten anne, "O bize gelemiyor, biz ona geliyoruz. O hep benim yanımda, hissediyorum." şeklinde konuştu.

Şehitlikleri sadece şehit yakınları ziyaret etmedi. Bazı vatandaşlar da şehitliğe gelerek dua etti. Şehit yakını bulunmadığını ifade eden Haydar Kundakçı, "Hepsini kendi şehidim gibi kabul ederim. Zamanım oldukça da gelmeye çalışırım. Bütün şehitleri ziyaret ederim. Arife gününü rahmetlilere ayırıyorum. Her bayram öncesi gelirim, bayram dışında da geliyorum. Dua ederim. Şehitler de vatan da hepimizin." diye konuştu.

ADANA

Adana'da, Kurban Bayramı arifesinde şehit ailelerinin mezarlık ziyaretleri duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Asri Mezarlığa sabahın erken saatlerinden itibaren giden aileler, kabirlerin temizliğini yaparak dua ederlerken, şehitliklerde de duygusal anlar yaşanıyor.

Kars'ın Kağızman ilçesinde 1994 yılında teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Şehit Er Deniz Yertutan'ın annesi Pakize Yertutan ve Babası Mehmet Yertutan, çocuklarının mezarlığını ziyaret etti.

Çocuklarının kabrini temizleyen anne ve baba, mezara su döktükten sonra dua okudu.

Şehit annesi Pakize Yertutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun 1994 yılında şehit olduğunu ancak acısının yüreklerinde hala hissettiklerini söyledi. Yertutan, her zaman şehitliğe gelerek oğlunun ziyaret ettiğini belirterek, bir bayramı daha oğlu olmadan geçirmenin acısını yaşadığını ifade etti.

Baba Mehmet Yertutan ise acılarının çok büyük olduğunu belirterek, ''Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın, çok ağır. Ama oğlumun vatanı, milleti uğruna şehit düştüğü için çok gururluyum'' dedi.

Büyük bir acı yaşadıklarını, her zaman oğlunun rüyalarına girdiğini anlatan Baba Yertutan, şunları kaydetti:

''Oğlum vatanı, milleti, namusu, bayrağı için şehit oldu. 3 oğlum var, onlar da vatan ve millet uğruna helal olsun. Oğlumun eşi ve bir çocuğu var. Devletimiz onlara çok iyi bakıyor, devletimiz bizi yalnız bırakmadı. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz terörün kökünü kazıyacak, bundan eminiz.''

Bazı şehit aileleri de mezarlıkları ziyaret ederek dualar okudu.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • sevgi 12 yıl önce yorumlandı

      Allah sabır versin şehit ailelerine yakınlarına çok zor gözyaşları hüzünler Allah teröristlerin belasını versin haiinlerin ve destekçilerinin...

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV