banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Silvan'da patlama: Bir çocuk öldü

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi'nde çocukların bulduğu bombanın patlaması sonucu, 9 yaşındaki Hasan Yılmaz öldü, 3 çocuk da yaralandı.

08 Ekim 2015 Perşembe 16:16
Silvan'da patlama: Bir çocuk öldü
banner322
Silvan'da patlama: Bir çocuk öldü
Diyarbakır’ın Silvan İlçesi'nde çocukların bulduğu bombanın patlaması sonucu, 9 yaşındaki Hasan Yılmaz öldü, 3 çocuk da yaralandı.


Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde teröristlerin hendek kazıp, barikatlarla yol kapattığı mahallelerden biri olan Tekel Mahallesi'nde, bugün saat 12.00 sıralarında patlama meydana geldi.

İddiaya göre, mahallede oynayan çocuklar buldukları bir patlayıcı kurcalarken şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada akraba olan 9 yaşındaki Hasan Yılmaz, 5 yaşındaki Mazlum Yılmaz, 10 yaşındaki Ümit Yılmaz ile kardeşi 6 yaşındaki Mert Yılmaz, Naci Yılmaz yaralandı.

Yaralılar, olay yerine giden
ambulansla Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Durumu ağır olan Hasan Yılmaz, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Diğer 3 çocuk ilk müdahaleleri Silvan'da yapıldıktan sonra Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi. Patlamada yaralanan çocukların yakınları geldikleri Silvan Devlet Hastanesi önünde sinir krizleri geçirip, gözyaşları döktü. Olayla ilgili polisin başlattığı soruşturma sürüyor.

VALİLİK: PKK'NIN KULLANDIĞI ROKET PATLADI

Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi'nde meydana gelen patlamada 1 çocuğun öldüğünü, 3 çocuğun da yaralandığını açıkladı.



Açıklamada şöyle denildi:

"08.10.2015 günü Silvan ilçesinde saat 12.30 sıralarında Tekel Mahallesi Sidar Caddesi üzerinde, meydana gelen patlamada 9 yaşında bir çocuk olay yerinde hayatını kaybetmiş, biri 10, ikisi 6 yaşlarında 3 çocuk yaralanmıştır. Yaralanan çocukların tedavisi Diyarbakır il merkezindeki hastanelerde devam etmektedir. Olay yerinde yapılan ilk incelemede, çocukların; Silvan ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının yoğun faaliyet gösterdiği ve güvenlik kuvvetleri ile çatışmaların yaşandığı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu civarında roket mermisi buldukları ve mermi ile oynarken infilak etmesi sonucu zarar gördükleri tespit edilmiştir. Güvenlik kuvvetleri tarafından olaylara müdahale esnasında roket silahı kullanılmamaktadır, bahse konu çocukların bölücü terör örgütü mensuplarının kullanmış oldukları roket mermisini patlattıkları değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

    LİSEYE EL YAPIMI PATLAYICI

    Bağlar ilçesinde ise bir liseye el yapımı patlayıcıyla saldırı gerçekleştirildi.

    Alınan bilgiye göre, Kaynar Tepe Mahallesi'ndeki Koşuyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine terör örgütü
    PKK mensuplarınca el yapımı patlayıcı atıldı.

    Öğrencilerin derste bulunduğu sırada atılan patlayıcı, jeneratör dairesine isabet etti. Saldırı sonucu binada hasar oluştuğu, ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

    Okula gelen polis ekipleri çevre güvenliğini alırken Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü görevlileri de inceleme yaptı.

    Kaçan saldırganların yakalanması için bölgede arama başlatıldı.

    SİLOPİ'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

    Şırnak'ın dün akşam 8 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silopi İlçesi'nde sessizlik hakim. Yasak uygulanan 8 mahalledeki cadde ve sokaklar boş olurken, diğer mahallelerde de vatandaşların açık marketlere gelerek alışveriş yaptığı gözlendi.

    Şırnak Valiliği, Silopi İlçesinde, Nuh, Cudi, Başak, Barbaros, Yenişehir, Karşıyaka, Şehit Harunboy ve Yeşiltepe Mahalleleri'nde, PKK'lı teröristlerin yakalanması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması içindün saat 20.00'den itaberen ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Alınan kararın ardından bugün ilçede sessizliğin hakim olduğu görüldü. İlçeyi ortadan bölen uluslararası İpek Yolu'nun, Cudi Dağı kısmına bakan ve yasağın ilan edildiği mahallelerde sokaklar boş kalırken, caddenin diğer yakasındaSuriye sınırı tarafında yasağın olmadığı mahallelerde ise bazı marketlerin açık olduğu ve isteyen vatandaşların sokağa çıkarak, alışveriş yaptığı gözlendi. İpek Yolu'nu kullanarak, Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a gitmek isteyen şoförlerin de karayolunu rahatlıkla kullanabildiği görüldü. Yasağın başladığı dün akşamdan bu yana ise silah sesi duyulmazken, her hangi bir çatışma da olmadı.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV