banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Sudan onlarca öğrenci zehirlendi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir ilkokulda yaklaşık 50 öğrenci, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle hastanelere kaldırıldı.

13 Ekim 2016 Perşembe 20:47
Sudan onlarca öğrenci zehirlendi
banner312
Sudan onlarca öğrenci zehirlendi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir ilkokulda yaklaşık 50 öğrenci, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle hastanelere kaldırıldı.

İlçede Manavgat Irmağı'nın batı yakasındaki ilk ve orta dereceli okullar bir gün eğitime ara verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörlüğü, "Vatandaşlarımızın ikinci bir duyuruya kadar şebekeden su içmemesi önemle rica olunur" açıklamasını yaptı.

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki bir ilköğretim okulunda yaklaşık 50 öğrenci, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle hastanelere kaldırıldı.

Manavgat Küçük Hasan İlköğretim Okulunda yaklaşık 50 öğrencide, şebeke suyunu içmelerinin ardından karın
ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri görülmeye başlandı. Çocuklar ambulanslarla Manavgat'taki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin içme suyundan etkilenerek hastaneye sevk edildiklerini ve Manavgat Irmağı'nın batı yakasındaki ilk ve orta dereceli okulların bir günlüğüne eğitime ara verdiğini belirtti.

'SU İÇMEYİN' UYARISI YAPILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada da ilçeye içme suyu temin eden Şelale pompalarında meydana gelen teknik bir arıza sonucu şebekeye yüksek miktarda klor karıştığı bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Vatandaşlarımızın ikinci bir duyuruya kadar şebekeden su içmemesi önemle rica olunur. Şehrimizin içme suyuna yüksek miktarda klor karışan mahalleler şu şekildedir: Aşağı Hisar, Eski Hisar, Yukarı Hisar, Aydınevler, Bahçelievler, Mimar Sinan, Kasaplar, Kavaklı, Milli Egemenlik, Çağlayan ve Hatıplar mahalleridir. Bu mahallerimizde arıza giderilinceye kadar içme suyu kullanılmaması önemle rica olunur. Arıza giderilince kamuoyunu tekrar bilgilendireceğiz. Diğer mahallerimizde su kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur."

    Sivas’ta da 18 öğrenci gıdadan zehirlendi

    Doğubeyazıt'ta bir öğrencinin okulda dağıtılan sandviç yüzünden hayatını kaybettiği iddiasının ardından bugün iki ilden daha zehirlenme vakası geldi. Manavgat'ta su nedeniyle onlarca öğrenci hastaneye kaldırılırken son olay Sivas'ta oldu. Sivas'ta 18 öğrencinin gıdadan dolayı zehirlendiği ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

    Sivas'ta özel bir ilkokulda 18 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

    Şeyh Şamil Mahallesi’nde faaliyet gösteren özel bir okulda eğitim gören öğrenciler iddiaya göre okul kantininden aldıkları çikolatadan yedikten sonra mide bulantısı ve kusma şikayetleri
    başladı. Diğer öğrenciler durumu öğretmenlerine bildirince okula 112 acil servis ekipleri sevk edildi.

    Farklı sınıflarda eğitim gören 18 çocuktan 11’i gıda zehirlenmesi şüphesiyleCumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, 7 öğrenci ise Sivas Numune Hastanesi acil servisine kaldırıldı. 18 öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayı duyan bazı veliler de hastanede tedavi gören çocuklarının yanına geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV