banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Yaşlı adamı dolandırılmaktan terzi kurtardı

Adana'da kendisini polis olarak tanıtan kişilerin kandırıp kaldırıma 11 bin lira bıraktırdığı yaşlı adamı dolandırıldığını fark eden bir terzinin uyanıklığı kurtardı.

28 Ocak 2015 Çarşamba 13:04
Yaşlı adamı dolandırılmaktan terzi kurtardı
banner311
Yaşlı adamı dolandırılmaktan terzi kurtardı
Adana'da kendisini polis olarak tanıtan kişilerin kandırıp kaldırıma 11 bin lira bıraktırdığı yaşlı adamı dolandırıldığını fark eden bir terzinin uyanıklığı kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, Çukurova ilçesine bağlı Toros Mahallesi'nde meydana gelen olayda, emekli İsmet Şükrüoğlu'nu (76) telefonla arayan dolandırıcı kendilerini polis olarak tanıtıp, “Terör örgütü nüfus bilgilerinize ulaşmış. Paranızın bulunduğu bankaya operasyon yapılacak ve el konulacak. Acil paranızı çekin bize teslim edin. Operasyon bittiğinde paranızı size geri vereceğiz” dedi.
Telefon dolandırıcısı Şükrüoğlu'na kendisinin polis oluğunu inandırmak için de bütün akrabalarının ismini söyledi. Bunun üzerine paniğe kapılan yaşlı adam bankaya giderek 10 bin lira para çekti ve dolandırıcının telefondaki talimatlarını yerine getirmeye başladı. Telefonu da başkasıyla irtibata geçmesini engellemek için kapattırmaya dolandırıcı, parayı hemen bankanın arkasındaki sokakta otomobillerin park ettiği kaldırıma bırakmasına söyledi.

Yaşlı adam, 10 bin lira parayı poşete bile koymadan kaldırıma bıraktı. Bu arada yolun karşısında iş yeri bulunan terzi Mustafa Özdaş, yaşlı adamın kaldırıma para bıraktığını görünce yanına gitti. Özdaş, "Amca sen ne yapıyorsun paranı niye buraya bıraktın" diye sordu. Yaşlı adam, "telefonda polis var o istiyor" dedi. Bunun üzerine terzi "Amca dolandırılıyorsun polis senden para istemez" dedi. Ancak yaşlı adam terziye inanmayarak "Olur mu benim bütün akarabalarımı beni çok iyi tanıyor, o polis" diye cevap verdi.
Bunun üzerine terzi, yaşlı adamın elindeki telefonu alıp "Alo ben polisim sen ne istiyorsun" deyince şahıs telefonu kapattı. Ancak şahıs kısa süre sonra yeniden aradı. Yaşlı adamın telefonunu açan terzi, "Arkadaşım aramayın polisi çağırdık yaşlı adamı dolandıramayacaksınız" dedi. Bunun üzerine telefon kapandı ve bir daha kimse aramadı.
Terzi, yaşlı adama, kaldırama bıraktığı parasını alıp geri verdikten sonra olayı polise bildirdi. Olay yerine polis gelince yaşlı adam kendisini telefonla arayan kişilerin polis olduğunu söylediğini ve para istediğini belirterek, "Bende inanıp getirdim parayı kaldırıma bıraktım gidiyordum. Terzi arkadaş geldi beni dolandırılmaktan kurtardı. Beni arayan benim bütün akrabalarımı tanıyordu. Beni çok iyi tanıyordu o yüzden kandım" diye konuştu.
Terzi Mustafa Özdaş ise iş yerinde çalışırken bir yaşlı adamın kaldırıma para bıraktığını görünce dolandırıldığını anlayıp hemen yanına giderek olaya müdahale ettiğini telefonu alıp kendisinin polis olduğunu söylediğini daha sonrada parayı alıp yaşlı adama verdiğini anlattı.
Polis, yaşlı adamı bankaya götürüp çektiği parayı hesabına yatırmasını sağladı.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV