banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

BAKIRKÖY BELEDİYESİNDE NELER OLUYOR !

İDDİALARA GÖRE ! BAKIRKÖY BELEDİYESİNDE GREVDEKİ İŞÇİLER HAKKINDA İŞTEN ÇIKARMA PAZARLIĞI VAR MI?

09 Aralık 2021 Perşembe 13:13
BAKIRKÖY BELEDİYESİNDE NELER OLUYOR !
banner304
BAKIRKÖY BELEDİYESİNDE NELER OLUYOR !

İDDİALARA GÖRE ! BAKIRKÖY BELEDİYESİNDE GREVDEKİ İŞÇİLER HAKKINDA İŞTEN ÇIKARMA PAZARLIĞI VAR MI?

Led Neon
 

CHP'li Bakırköy Belediyesi'nde 44. gündür süren grev hakkında çarpıcı iddialar gündemde.
2020 Yılı , Kasım 2021 Sayıştay raporunda Bakırköy Belediyesi çalışanlarıyla ilgili çarpıcı tesbitlere yer verilmiş .
Bakırköy Belediye Tiyatro Müdürlüğünde 2014-2019 yılları arasında  5 yıl fazladan 148 personel fazla çalışanı olduğu ve Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu'na  bu sayıdaki işçilerin çıkartılması için ihtarda bulunulduğu  görülüyor.

İddialar odur ki Bazı Sendika yöneticileri ile Bazı Bakırköy Belediye yöneticileri Mayıs ayında işten çıkartılacak 148 kişi için görüşme yaptığı ve isimler üzerinde anlaşma sağlandığı iddiası var.


2020 Sayıştay Bakırköy Belediyesi Raporundan....

-Tiyatro Sahne ve sanat çalışmalarında fiilen görev yapmayan 148 personelin ilgili yönetmelik çerçevesinde işe alımı ve istihtamı mümkün görünmemektedir.

İdarenin bu uygulamasının ,kamuda personel istihdam şekilleri ve şartlarına ilişkin mevzuat hükümlerinin dikkate alınmaksızın personel istihdamı yöntemine dönüştüğü ve süreklilik arz ettiği görülmüştür. 
Bu husus 2014-2015-2019 yılları sayıştay denetim raporlarında da yer almasına rağmen tiyatro personelinin diğer birimlerde görev alması uygulamasına devam edilmektedir.
Söz konusu denetim sonrasında idare tarafından Sayıştay denetim raporu uyarunca yeni personel alımı yapılmadığı ,bazi iş akitlerinin fesh edilmesi ve emeklilik ,işlemleri ile personel sayısı düşürüldüğü bu şekilde isthdam edilen personel sayısını tedricen azaltılması yoluna gidildiği bundan sonraki süreçte denetim raporunda yer alan tesbitler doğrultusunda işlem yapılacağı ifade edilmiştir.

Netice olarak kamu idaresinin kaynakları etkili ,ekonomik ve verimli kullanılması adına gereksinim duyduğu personeli bilgi ,liyakat ve mevzuat çerçevesinde istihdam ederek kamu hizmetine sunması gerektiği düşünülmektedir.



beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV