banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
19 Nisan 2024 Cuma

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

Esenyurt Tapu müdürlüğüne rüşvet baskını

ESENYURT Tapu Müdürlüğü’nde rüşvet çarkı kuran çeteye baskın düzenledi.

10 Eylül 2017 Pazar 15:07
Esenyurt Tapu müdürlüğüne rüşvet baskını
banner263
Esenyurt Tapu müdürlüğüne rüşvet baskını

Beylikdüzü Tabela


ESENYURT Tapu Müdürlüğü’nde rüşvet çarkı kuran çeteye baskın düzenledi. Aralarında tapu müdür yardımcıları ve emlakçıların da bulunduğu 47 şüpheli gözaltına alındı. Rüşvetin günlük boyutunun 30 bin TL olduğu olduğu ortaya çıktı. Çetenin rüşvet için “Şarj aleti” şifresini kullandığı tespit edildi.
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Esenyurt Tapu Dairesi’nde görevli bazı müdür yardımcıları ve memurlarının aldıkları rüşvet karşılığında yasadışı işlem yaptıkları yönünde ihbarlar aldı.Tapu müdürlüğüne rüşvet baskını

Araştırmalarda rüşvet alan, veren ve aracılık eden 62 kişi belirlendi. Bu kişiler arasında 3 müdür yardımcısı, 11 memur ve 33 emlakçı olduğu saptandı. Teknik ve fiziki takibin ardından başlatılan operasyonda 47 kişi gözaltına alındı. 

Polisin yaptığı tespitlere göre; başta emlakçılar olmak üzere hızlı işlem yaptırmak isteyenler memurlara rüşvet veriyordu. Rüşvet vermeyen vatandaşların işlemleri ya yapılmıyor ya da ileri tarihlere atılıyordu. Vatandaşların muameleci ya da emlakçılarla gelmeden işlem yaptıramadıkları anlaşılırken, memurların yapamadığı usulsüzlüklerde devreye müdür yardımcılarının girerek aldıkları rüşvet karşılığında işlemleri yaptıkları saptandı. 

Polisin tespitlerine göre; dairede günlük 30 bin lirayı geçen rüşvet çarkı dönüyordu. Müdür yardımcılarının devreye girdiği durumlarda aldıkları rüşvette katlanarak artıyordu. Tapu Dairesinde rüşvet alan memurların, rüşvet alacakları kişilere, “Şarj aletimi getirdin mi?” diyerek rüşvetlerini aldıkları belirlendi. Tapuda işlem yapacak vatandaşların mağdur olmaması için operasyonun tatil gününde yapıldığı, diğer dairelerden kaydırma yapılacağı belirtildi

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • Yorumcu Görüşü 7 yıl önce yorumlandı

      tapu dairesi yetmez en büyük rüsvet, esenyurt belediyesinde ödnüyor. torbalarla para gidiyor... en son 550 bin müdür yardımcısına çantayla verildi.esenyurt, çekmeköy, ümraniye belediyelerinde alınan ve dönen rüşvet hiçbir belediyede dönmemektedir.

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV