Teknoloji Haberleri Tümü
banner286

AKYA için sayılı gün kaldı

AKYA için sayılı gün kaldı

Türkiye'nin yerli imkanlarla geliştirdiği ilk torpido olma özelliğini taşıyan Akya, 26 Aralık tarihinde TCG Preveze denizaltısı tarafından atılacak. Akya torpidosu sayesinde savunma sanayiinde dışa bağımlılıkta önemli bir eşik daha aşılmış oldu.
MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Milli Savunma Bakanlığında basın bilgilendirme toplantısı yaptı.

BEYLİKDÜZÜ AUDİ SERVİSİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, halihazırda yürüttüğü tüm operasyonları ve görevlerinin yanı sıra, ulusal ve uluslararası eğitim ve tatbikat faaliyetlerini de aralıksız sürdürdüğüne dikkati çeken Aktürk, 26 Aralık'ta Antalya Körfezinde TCG PREVEZE denizaltısı tarafından ilk milli torpido Akya ile torpido atışının planlandığını belirtti.

Neon

AKYA TORPİDONUN ÖZELLİKLERİ
Tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen yeni nesil ağır sınıf torpido Akya, denizaltındaki ve su üstündeki hedeflere angajman yeteneğiyle öne çıkıyor.

50+ kilometre menzile sahip Akya torpido, akustik karşı karşıya tedbir kabiliyetine sahip olmasıyla biliniyor.


Milli torpido Akya sayesinde savunma sanayiinde dışa bağımlılıkta büyük bir eşik daha aşılırken, milli torpido Akya ağır sınıf torpido alanında ABD ve Almanya yapımı torpidolardan üstün özellikleriyle öne çıkıyor. 




banner277
Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz