Derin Haberleri Tümü
banner286

Terör finansörü ABD'nin kirli oyunu

 Terör finansörü ABD'nin kirli oyunu

Mehmetçiğe doğrultulan silahı tutan kanlı el oldu

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığına bağlı sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntüler kirli oyunu bir kez daha ortaya çıkardı. 12 askerimizi şehit eden alçak PKK saldırısının ardından ABD, teröristlere silah eğitimi verdi. Operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin elindeki silahlardaki ABD izi ise dikkatlerden kaçmadı.
ABD'nin Suriye ve Irak'taki kanlı terör iş birliği bir kez daha ortaya çıktı. Göz göre göre terör örgütüne askeri destek sağlayan ABD'nin 12 askerimizi şehit verdikten sonra skandal bir dizi adıma imza attığı ortaya çıktı.

BEYLİKDÜZÜ AUDİ SERVİSİ

12 askerimizin şehit edilmesinin ardından inandırıcılıktan uzak taziye mesajı yayınlayan ABD, asıl yüzünü deşifre etti. Alçak saldırıdan yalnızca günler sonra teröristlere silahlı eğitim verdiğini sosyal medya hesaplarında paylaştı.


MANİDAR ZAMANLAMA

PKK/YPG için 2024 savunma bütçesinden 156 milyar dolarlık fon ayıran ABD'nin yayınladığı son fotoğraflarda, bölgedeki ABD askerlerinin teröristlere silah eğitimi verdiği görüldü.

Amerikalı askerlerin, terör örgütü PKK/YPG'nin üyelerine silah kullanma eğitimi verirken görüldüğü karelerde, teröristlere kalaşnikof tüfeklerin nasıl sökülüp takılacağı, temizleneceği ve nasıl nişan alıp ateş edileceğinin gösterildiği belirtildi. Fotoğrafların çekildiği yer hakkında bilgi edinilemedi.

Neon

BİR ABD İZİ DAHA!

12 askerimizi şehit verdiğimiz alçak saldırının ardından süren operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin elindeki silahlarda da ABD izi açık açık görülüyor. Teröristlerin elinde bulunan ABD yapımı kamuflajlı M4 silahları, sonradan boyanmayıp kamuflajlı olarak üretiliyor. ABD'nin bu modeli son 2 yıldır terör örgütü PKK'ya verdiği biliniyor.


BİR KANLI İŞ BİRLİĞİ DAHA

ABD terör örgütü PKK'ya olan desteğine devam ediyor. Yabancı Temsilciler Kayıt Yasası (FARA) kapsamında paylaşılan verilerden elde ettiği bilgiye göre, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG güdümündeki sözde "Suriye Demokratik Konseyi", 12 Ekim'de Washington'da lobicilik faaliyetlerinde bulunmak üzere ABD merkezli halkla ilişkiler firmasıyla 6 aylık lobicilik sözleşmesi imzaladı.


Sözleşme, "hükümet ilişkileri hizmetlerini ve ABD hükümeti nezdindeki konularda stratejik danışmanlığı" içeriyor.

DIŞİŞLERİ, SAVUNMA VE TİCARET BAKANLIKLARI İLE GÖRÜŞME!

Bu kapsamda firma, terör örgütünün özellikle Suriye'nin kuzeydoğusu ile ilgili konularda muhatap olarak ABD yönetimiyle ilişkiler geliştirmesi ve arayışlara girmesine yardımcı olmak üzere görevlendirildi.


Sözleşme, firmanın çabalarının ABD yönetiminde karar vericilere, sözde "Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin, Suriye krizine kalıcı bir çözüm bulunması için en iyi çözüm olduğu" konusunda eğitim vermeyi de kapsıyor.

Verilecek hizmetler kapsamında Temsilciler Meclisi ve Senato liderleri, Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığındaki üst düzey yetkililerin yanı sıra Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşları ile toplantılar düzenlemeyi kapsayan sözleşme, firmanın, Suriye'nin kuzeydoğusuna yatırım yapılmasını teşvik etmek üzere lobi yapmasını da öngörüyor.


LOBİ FAALİYETLERİNİ PELOSİ'NİN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ YAPACAK

Eski ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin özel kalem müdürlüğünü yapmış olan ve aktif olarak firmada çalışan Nadeam Elshami, terör örgütü adına lobi faaliyetlerini yürütecek isim olarak listede yer alıyor.


Terör örgütü, Brownstein'a ekimden martın sonuna kadar aylık 50 bin dolar ödemeyi kabul etti. Taraflar karşılıklı olarak yeni şartlar üzerinde mutabık kalmadığı sürece sözleşme, otomatik olarak 6 aylık bir dönem için yenilenecek.

Terör örgütü PKK/YPG, 2021'de ABD'nin başkenti Washington'da ilk kez lobi çalışmaları yapmak üzere Jim Dornan Strategies adlı firmayla anlaşmıştı.






banner277
Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz