'İslami Otel Fatihi' 3 bin aileyi yaktı
'İslami Otel Fatihi' 3 bin aileyi yaktı
Fadıl Akgündüz ya da daha yaygın bilinen adı ile “Jet Fadıl” şimdilerde İstanbul Bayrampaşa’da yükselen otel inşaatı ile ilgileniyor.
İşler Akgündüz’ün planladığı gibi giderse, Caprice Gold isimli ‘islami konseptli oteli’ 29 Mayıs 2012’de açacak.
Akgündüz için 29 Mayıs tarihinin ise tesadüfü değil “özel” bir anlamı var. Zira Fatih Sultan Mehmet komutasındaki gücün İstanbul’u fethi için takvim yaprakları ‘29 Mayıs 1453’ü gösteriyor. Üstelik Fadıl Akgündüz, Caprice Gold’lardan en az üç tane daha yapmayı planlıyor Türkiye genelinde.
Fadıl Akgündüz kendi ifadesine göre yurtdışında yaşayan 14 bin kişiden 214 milyon Euro para topladı. Akgündüz’e para kaptıranların tamamına yakını verdikleri paralardan umudunu kesmiş durumda.
Ancak Akgündüz’ün yeni yatırım planlarını ekran başlarında dikkatle izleyen, gazete sayfalarında okuyan yüzlerce aile daha var. Onlar da Fadıl Akgündüz’ün Jetkent adı verdiği konutlar için para veren kişiler. Mağdurlar kendilerini “Jetkent 2”, “Jetkent 3”, “Jetken 4 Mağduru” olarak ifade ediyor.
Fadıl Akgündüz’ün para toplamada ‘hızlı’ olduğu süreçte Jetkent evleri için para veren aileler 10 yılı aşkın bir süreden beri evlerine kavuşmaya bekliyor. Ancak bu beklenti kimileri için umut olmaktan da çıkmış durumda.
3 projede 3 bin konut sözü
Zira anılan konut projeleri içinde Ankara Yenikent’deki “Jetkent 2” konutların kabainşatları yapılırken diğer iki projeye daha başlanmamış bile. Yine mağdurların bir bölümü tapularını alırken bir bölümünü tapusu dahi yok. Jetkent 3 projesi de Ankara’da yer alırken Jetkent 4 projesi Antalya’da hayata geçirilmeyi bekliyor. Anılan üç projede yer alan konut sayısı 3 bin dolayında.
Ev de gitti para da
Kendi tabirleri ile “Jetkent Mağdurları” herşeye rağmen evlerine kavuşmak için uğraş veriyor. Ancak kimileri artık karmaşık bir hal alan durum ile ilgili uğraşamayacak kadar yorgun. Kimileri de dava açmak için gerekli maddi imkana sahip olmadıklarını ifade ediyor. Mağdurlar 2 yıl kadar önce internet üzeri oluşturdurkları bir paylaşım platformu üzerinde bir araya gelmiş durumda.
Yıllar süren hak arayışı
Funda Kaya, babasının yaşı ve sağlık durumu nedeni ile hakkı olan direnin peşinde koşabilecek durumda olmadığını belirtiyor. Ancak yine de haklarını alabilmek için hukuki yardım girişimlerini sürdürüyor. Yonca Kartopu da eşi Faruk ile Antalya’daki projede parasını ödedikleri evin peşinde. Kartopu zamanaşımı için önlerinde 2 yıllık bir sürenin kaldığını, kimi haksahiplerinin zamanaşımına düştüğüne işaret ediyor.
Zira haksahipleri Fadıl Akgündüz’ün uzun bir süre “Mal varlığım üzerinde Mahkemenin tedbir kararı var. Tedbir kararı olduğu için bir şey yapamıyorum”yönündeki bahanesinin haklı
bir zemine dayanmadığını ifade ediyor. Çünkü Akgündüz ile ilgili tedbir kararının geçtiğimiz Mart ayında kalktığına işaret ediliyor.
Tedbir kararı kalktı oyalama sürüyor
Hak sahipleri tedbir kararının kalkmasına rağmen hâlâ Fadıl Akgündüz tarafından oyalandıklarını ifade ediyor. Söz konusu oyalamanın gerisinde ise alacakları zaman aşımına uğratma niyeti yatıyor. “Jetkent Mağdurları” Akgündüz’ün pek çok alacaklıdan zamanaşımı formülü ile kurtulduğunu hatırlatıyor.
Jet Fadıl ismi sürücü kursundan!
*1987 yılında açtığı “Jet Sürücü Kursu” ile iş hayatına başladı.
*1995 yılında Proton’un Türkiye temsilciliğini aldı, bir süre sonra JetKent ismi ile siteler inşaa etmeye başladı. Bu sitelerin bir kısmı teslim edildi, büyük bir kısmı hala inşaat halinde.
* 1998’dan 2000 yılına kadar Avrupa’daki Türklerden kar payı dağıtacağı sözü ile para topladı. 14 bin kişiden 214 Milyon Euro para topladı ancak geri dağıtım olmadı.
*Adının iyice duyulmasını sağlayan İmza marka otomobilin temel atma törenini 29 Ekim 1999 yılında yaptı. İmza hala piyasaya çıkmadı. 264 bin kişiye iş sözü verdi. Ama fabrika açılmadı. Hala inşaat halinde.
* 2002’deki genel seçimlerde Siirt’ten bağımsız milletvekili oldu.
* Milltvekilliğinin düşürülmesinden sonra 2003’te yargılanmaya başladı ve hakkında 495 ile 1235 yıl ağır hapis cezası istendi.
* Aralık 2003’te cezaevine girdi ve 15 ay hapis yattı.
* En son Mayıs 2010’de temelini attığı Ceprice Gold ile yeniden sahneye çıktı.
Dinçer Gökçe