banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

“Evrakta imzası olmayan polisler evrakta sahtecilikten tutuklandı“

22 Temmuz sahur operasyonunun ikinci ayağında gözaltına alınan polislerden bu sabah tutuklanan 4 polisten 3'ünün hiçbir evrakta imzaları olmadığı halde evrakta sahtecilikten tutuklandığı ortaya çıktı. Ayrıca 3 polisin sadece mahkeme kararını uygulamalarının da suç kabul edildiği sorgu zaptına yansıdı.

08 Ağustos 2014 Cuma 09:51
“Evrakta imzası olmayan polisler evrakta sahtecilikten tutuklandı“
banner304
"Evrakta imzası olmayan polisler evrakta sahtecilikten tutuklandı"
22 Temmuz sahur operasyonunun ikinci ayağında gözaltına alınan polislerden bu sabah tutuklanan 4 polisten 3'ünün hiçbir evrakta imzaları olmadığı halde evrakta sahtecilikten tutuklandığı ortaya çıktı. Ayrıca 3 polisin sadece mahkeme kararını uygulamalarının da suç kabul edildiği sorgu zaptına yansıdı.

Büyük Tabela Neon

Yolsuzluk, rüşvet ve terörle mücadele eden polislere yönelik gerçekleştirilen 2. dalga kapsamında bu sabah (perşembe) 6 kişi serbest bırakılırken, 4 kişi ise tutuklanmıştı. Tutuklanan polis memurlarından Serdal Kurtoğlu, Hacı Şerif Erikmen ve Ebubekir Gül'ün mahkemece alınan sorgularında hiçbir belge düzenlemedikleri, yalnızca mahkeme tarafından kendilerine verilen emri uyguladıkları ortaya çıktı.
 
Ancak Hakim Cevdet Özcan tüm bu gerçekleri dikkate almadan; hiçbir evrak düzenlemeyen, hiçbir evrakta imzası bulunmayan polis memurları hakkında "evrakta sahtecilik"ten tutuklama kararı verdi. Hakim Çiçek'in tutukluluk için gerekçe gösterdiği ikinci suç unsuru ise "kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek"ti. Ancak bu suç iddiasıyla alakalı da polis memurlarının herhangi bir sorumluluğu bulunmuyor.
 
Görevleri sadece Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) yaptığı dinlemeleri bir suç unsuru var mı diye TİB'in üzerinden dinleyerek, şayet suç şüphesine rastlarsa amirlerine bildirmek. Polisler bu tüm bu dinlemeleri mahkeme emri ile gerçekleştiriyor. Yani şayet dinlemeleri yapmazlarsa suç işlemiş olacaklar. Ancak suç işlemeyip görevlerini yerine getirmeleri tutuklanma gerekçeleri oldu.
 
"Selam Tevhit Soruşturması'nda görev alan polisler hukuk suikastine kurban ediliyor"
 
Haklarında kanunsuzca bir yargılamanın yürütüldüğü polislerin, işlemedikleri suçlardan tutuklanmış olmaları avukatların da büyük tepkisini çekti. Avukatlardan Bilal Çalışır, Selam Tevhit Soruşturması'nda görev alan polislere yönelik bir hukuk suikasti uygulandığını belirterek, "Soruşturma kapsamında, dinleme yaptığı için suçlanan polislerden Selam Tevhit Soruşturmasında görev alanlar tutuklanırken, aynı nitelikteki mahkeme kararını uygulayan diğer polisler serbest bırakılıyor. Bu aleni bir hukuk katliamıdır, operasyonların hedefini açıkça ortaya koymaktadır." dedi. Çalışır ayrıca, "Tutuklanan 4 kişinin 3'ü hiçbir evrak düzenlemedi ancak evrakta sahtecilikten tutuklandı. Bu, hukuk adına büyük bir utanç ve garabettir." diyerek yaşanan skandalın büyüklüğüne dikkat çekti.
 
KAYNAK: MÜRSEL GENÇ / ZAMAN

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV