banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
17 Haziran 2024 Pazartesi

Tarkan’ın yeni albümü çıktı

Dijital kurban çağı başladı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Sivas'ta bir işletme, Türkiye'de ilk dijital kurban pazarını kurdu. Vatandaşlar yemek siparişi verir gibi kurbanlık hissesi alıyor.

26 Mayıs 2024 Pazar 20:15
Dijital kurban çağı başladı
banner265
Dijital kurban çağı başladı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Sivas'ta bir işletme, Türkiye'de ilk dijital kurban pazarını kurdu. Vatandaşlar yemek siparişi verir gibi kurbanlık hissesi alıyor.

LED NEON

Kurban Bayramı 16 Haziran'da yaşanacak. Besiciler, yurt genelinde belediyelerin kendilerine ayırdığı hayvan pazarlarına kurbanlıkları getirmeye başlarken, Sivas'ta bir işletme de Türkiye'nin ilk 'dijital kurban pazarı'nı kurdu ve internet sitesi üzerinden hisse satışı yapmaya başladı. Bu yenilikçi platform sayesinde vatandaşlar, tıpkı yemek siparişi verir gibi internet üzerinden kurbanlık hissesi alabiliyor. Kurulan dijital kurban pazarının internetten kurbanlık satışı yapan diğer sitelerden farkı ise küpe numaralarıyla sabit olan kurbanlıkların tahmini et-kemik miktarı gibi tüm bilgiler ve hayvana ait orijinal fotoğrafların sitede yer alması.

SEPETE EKLENİYOR

Vatandaşların kurban pazarlarına ve ahırlara gitmeden, internet üzerinden oturdukları yerde dijital kurban pazarında gezinmeleri ve beğendikleri kurbanlıkları satın almaları hedefleniyor. Kesimi yapılan kurbanlıklar ise bayramın ilk günü pay edilerek, etler parçalanıp hisse sahiplerinin evlerine teslim edilecek. İşletme sahibi Kenan Hastaoğlu, "Kimse evinden çıkmadan çayını kahvesini yudumlarken veya ahıra girmek istemeyen insanlar, yurtdışında yaşayanlar vatandaşlar, sayfamıza internetten giriyor. Belirlediği hayvanı sepete ekliyor, sonra sadece bize adresini veriyor. Başka hiçbir işlem yapmıyor. Biz kesiyoruz, parçalıyoruz evine kadar teslim ediyoruz. 1800 civarında hisse yapıyoruz. Bayramın birinci günü yapmak şartıyla teslim ediyoruz" dedi.

MATBAA


BORSA FİYATI UYGULANIYOR

Vatandaşların bu uygulamayı memnuniyetle karşıladığını söyleyen Hastaoğlu, "Şu anda otobüs bileti alır gibi internet ortamına girip işini halledebiliyor. Vadettiğimiz kilogram ve saat randevusunu aynen birebir uygulayabiliyoruz. Geçen sene örneğin 12 bin 500 liraya kestiniz, bu sene de 25 bin lira. Zaten bu fiyat belirlemesini biz yapmıyoruz. Ticaret Borsası'nın açıkladığı Türkiye genelinde yapılan bir fiyat uygulaması var. Borsanın uyguladığı fiyatları uyguluyoruz" diye konuştu. Dijital kurban pazarı sistemi üzerinden her şeyin gerçek olduğunu ifade eden Hastaoğlu, "Kişi isterse hayvanı gelip yerinde görebiliyor, kesimi izleyebiliyor, parçalama esnasında başında bulunabiliyor. Kapasitemizin 3'te 2'sini satmış durumdayız" dedi.


Zabıta ekiplerince kurban satış ve kesim alanlarında sıkı denetim yapılıyor.

KÜPESİZ HAYVAN ALMAYIN!

Kars, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Erzincan, Çorum, Yozgat, Tokat, Çankırı ve Amasya gibi hayvancılığın yoğun yapıldığı illerdeki besiciler, diğer illere giderek pazarlarda kurbanlıklarını satışa çıkardı. 1 Haziran itibarıyla İstanbul'a da kurbanlık girişi olacak. Bayram öncesinde Ankara'nın Sincan ilçesindeki Çimşit Hayvan Pazarı'nda, alıcılar ile satıcılar arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor.

100 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Sincan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Cevat Kızılkaya, kurban satış ve kesim alanlarında denetimlerin sıkı şekilde devam ettiğini söyledi. Veteriner hekim Merve Nur Yanık da kurbanlıkların kesim gününe kadar sağlıklı olup olmadıklarını kontrol ettiklerini belirterek, küpesiz hayvanların alınmaması gerektiğini kaydetti. Tokat'ın Turhal ilçesinde besicilik yapan Şeref Can ise "Büyükbaş hayvanların fiyatları ortalama 100 bin lira ile 200 bin lira arasında değişiyor" dedi.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV