banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Ekrem İmamoğlu'nun Pontus yalanı ortaya çıktı!

Yunan gazete için 'ciddiye almam' demişti, bakın ortaya ne çıktı! CHP'nin İstanbul adayı, kendisi için 'İstanbul'u fetheden Pontus'lu' manşeti atan Yunan gazeteyi yalanlamamış, ciddiye almadığını belirterek, 'uyduruk yerel gazete, birisi haber yaptırmış' demişti.

24 Mayıs 2019 Cuma 04:02
Ekrem İmamoğlu'nun Pontus yalanı ortaya çıktı!
banner265
Ekrem İmamoğlu'nun Pontus yalanı ortaya çıktı!

Yunan gazete için 'ciddiye almam' demişti, bakın ortaya ne çıktı!

CHP'nin İstanbul adayı, kendisi için 'İstanbul'u fetheden Pontus'lu' manşeti atan Yunan gazeteyi yalanlamamış, ciddiye almadığını belirterek, 'uyduruk yerel gazete, birisi haber yaptırmış' demişti. Ancak ortaya çıkan fotoğraf, İmamoğlu'nun bu ifadelerini de yalan çıkardı. CHP'nin adayı, söz konusu gazetenin muhabirini bir gün boyunca yanında gezdirmiş, fotoğraf çektirmiş, röportaj vermiş...



CNN Türk'te Ahmet Hakan'a konuk olan İmamoğlu, CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Yunanistan'daki Ethnos isimli gazetenin "İstanbul'u fetheden Pontuslu" başlığının hatırlatılması üzerine, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya hakaret etmişti.




"UYDURMA KIYTIRIK YEREL GAZETE, BİRİSİ HABER YAPTIRMIŞ" DEMİŞTİ

Ahmet Hakan'ın "gazeteye neden cevap vermediniz" sorusu üzerine daha da gerilen İmamoğlu, "Yunan medyası diye bir şey var mı? Ulan niye cevap vereceğim, uydurma bir yerel gazete o. Birisi bir haber yapmış veya yaptırmış bilemem." demişti.

"LÜTFEN KONUYU KAPATALIM"

Daha sonra ise İmamoğlu'nun ısrarla "bu konuyu kapatalım, başka konuya geçelim" şeklinde ısrarcı olması dikkat çekmişti.

İMAMOĞLU YUNAN GAZETECİYİ 1 GÜN BOYUNCA YANINDA GEZDİRMİŞ

Ancak, İmamoğlu'nun "uydurma yerel gazete, birisi haber yaptırmış" dediği haberin muhabiri Ioanna Kleftogianni isimli muhabirin İmamoğlu'nun seçim çalışmasına katıldığı ve İmamoğlu ile 1 gün geçirdiği ortaya çıktı.

Gün sonunda İmamoğlu ile bir de fotoğraf çektiren muhabirin çalıştığı Ethnos Gazetesi de yerel gazete değil, Yunanistan'ın en büyük gazetelerinden birisi durumda.

YUNANLI GAZETECİ KIVIRDI : “PONTUS” RUMLUK DEĞİL TAMAMEN COĞRAFİ TANIM

Kleftogianni, “Benim haberime gazetenin koyduğu başlık; Şehri Erdoğan’ın ‘elinden alan’ Karadenizliyle (Pontuslu) bir gün, şeklinde. Burada geçen Pontus ifadesi tamamen coğrafidir. Haberde Sayın İmamoğlu’nun Yunan, Rum kökenli olabileceğine dair en ufak bir ifadem bir imam söz konusu bile değil, olamaz da. Yunanca Karadeniz efxinos pontos’tur (Εύξεινος Πόντος ) dolayısıyla o çevrede doğan ya da yaşayan herkese Yunanca’da Pontius (Pontuslu) denir. Bu etnik ya da dini değil coğrafi bir ifadedir” diye konuştu.

Yunanistan’ın tanınmış dış habercilerinden olan Kleftogianni, “Rusya’dan Venezuela’ya kadar geniş bir coğrafyada nerede sıcak bir gelişme varsa takip etmeye çalışan bir gazeteciyim. Türkiye’deki seçimleri de defalarca takip ettim. 31 Mart Belediye başkanlığı seçimlerini takip ederken Sn. İmamoğlu’yla bir gün geçirerek kampanyasını yakından izleme fırsatı buldum ve izlenimlerimi yazdım. İmamoğlu Trabzon doğumlu olduğundan Karadeniz’den söz etmesem kendisine dair çizeceğim portre eksik kalacaktı. Karadenizli olan herhangi bir siyasetçi ya da başka birinden bahsetsem Yunanca yine aynı terimleri kullanırdım” dedi.

“Olan biten haberimin tamamen çarpıtılması ve politik nedenlerle istismar edilmesidir. Bunu gazetecilik açısından tamamen skandal olarak görüyorum”sözleriyle şaşkınlığı belirten Kleftogianni, haberi yayımlayan Ethnos’un da bu konuda açıklama yapacağını belirtti.

Ekrem İmamoğlu Danışmanına Sahip Çıktı!

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV