banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Hayatımızdaki Tüm Teknolojilere Dair Hayatın İçinden Haberler Sunan Platform: Webtekno

Teknoloji alanıyla yakından ilgilenen insanların tercih edebileceği birçok platform olmasına karşın, bu platformlar arasında özgünlüğü, samimiyeti ve eğlenceli bir dil kullanmayı kendine misyon edinebilecek yetkinlikte ekibe sahip platform sayısı oldukça az. Webtekno, teknolojiyi çok kapsamlı bir şekilde ele almasını sağlayan bakış açısı sayesinde azınlıkta olan platformlar arasında ön planda duruyor.

17 Mayıs 2020 Pazar 14:32
Hayatımızdaki Tüm Teknolojilere Dair Hayatın İçinden Haberler Sunan Platform: Webtekno
banner312
Hayatımızdaki Tüm Teknolojilere Dair Hayatın İçinden Haberler Sunan Platform: Webtekno

Teknoloji alanıyla yakından ilgilenen insanların tercih edebileceği birçok platform olmasına karşın, bu platformlar arasında özgünlüğü, samimiyeti ve eğlenceli bir dil kullanmayı kendine misyon edinebilecek yetkinlikte ekibe sahip platform sayısı oldukça az. Webtekno, teknolojiyi çok kapsamlı bir şekilde ele almasını sağlayan bakış açısı sayesinde azınlıkta olan platformlar arasında ön planda duruyor.
 
Hem Youtube tarafında hem de haber sitesi tarafında oldukça aktif bir yol izleyen Webtekno’nun haber sitesini mercek altına alıyoruz.
 
İnsanların aklında haber siteleriyle ilgili belli bir imaj vardır. Dünya çapında okur kitlesine ulaşmamış olan siteler, sosyal medyanın yaygınlaşmasına kadar verilmesi gereken bilgiyi yalın bir içerik hâline getirip okuyuculara sunardı. Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte insanların haber içeriklerinden beklentileri büyük ölçüde değişti. Artık sade bir şekilde hazırlanan haber içerikleri okurların ihtiyaçlarını karşılamamaya başladı.
 
İnsanların aradığı haber sitesi imajı, sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte daha samimi bir ortama dönüştü. Önceden resmî bir dille sunulan haberler, yerini okurların istekleri doğrultusunda daha çok bir arkadaşa anlatıyormuşçasına hazırlanan içeriklere bırakmaya başladı. Webtekno da tam olarak böyle bir zamanda, 2013 yılında insanların bu yöndeki ihtiyaçlarını karşılama amacıyla İzmo Bilişim bünyesi altında kuruldu.
 
Webtekno bir yandan samimi bir dille haber içerikleri sunarken, bir yandan da güncelliğini yitirmeyen bilgilendirici, bir o kadar da arkadaş canlısı makaleler üretiyor. 2013 yılındaki kuruluşundan bu yana ciddi bir gelişme gösteren Webtekno, günden güne kendine artı değerler katmaya devam ediyor. İnsanlar tarafından daha çok 3 milyon aboneyi geçkin Youtube kanalıyla biliniyor olsa da haber sitesi tarafında da hiç de hafife alınamayacak bir profesyonellikle çalışmalarına devam ediyor.
Webtekno Youtube kanalı ve Webtekno.com arasındaki farkı anlamak çok önemli:


Youtube ve yazılı basın birbirinden çok farklı iki mecra. Webtekno iki tarafta da başarılı bir şekilde yer alıyor. Özellikle Webtekno Youtube kanalı Türkiye’nin en çok izlenen teknoloji kanallarından biri. Belli ki Webtekno da Youtube ve internet sitelerinin arasındaki farkı çok iyi anlıyor. İki tarafta da amaç bilgiyi net ve eğlenceli bir şekilde vermekken, izlenilen metotlar çok farklılık gösteriyor.
 
Her ne kadar iki tarafta da Webtekno ismi kullanılıyor olsa da bir tarafı takip etmekten zevk alan biri olarak diğer taraftan da zevk alacaksınız diye bir kaide yok. Aynı şekilde bir taraf hoşunuza gitmediği zaman diğer tarafta da aradığınızı bulamayacağınızı düşünmek yanlış olur. Çünkü amaçlar her ne kadar aynı olsa da izlenen yollar çok farklı.
 
Webtekno’nun haber sitesi kendine günümüz koşullarını çok iyi anlayan ve analiz eden bir strateji çizmiş. Bilgiyi olabildiğince hızlı bir şekilde vermek, gereksiz detaylarla okuyucuyu yormamak, türlü numaralarla okuyucuyu sayfada daha uzun süre tutmamak gibi günümüzde yeri çok değerli olan prensipleri var. Bu prensipler arasında en önemli olanlardan biri de hazırlanan içeriklerde özgünlüğe dikkat edilmesi.
Webtekno’yu ayıran en büyük özelliği özgün içerik çıkarmadaki başarısı:


Aslına bakarsanız bir haber sitesi özgün olmak zorunda değildir. Haber içeriği hazırlamak için tek yapmak gereken bir şekilde haberi vermek ve yola devam etmektir. Yalnızca Türkiye’de bile bu çalışma tarzına uyum sağlamış birçok site örnek gösterilebilir. Ancak özgün olunduğu zaman okurlara sizin sitenize bir daha gelmek için bir sebep vermiş olursunuz. Webtekno ise bunu yapmayı tercih eden haber sitelerinden biri.
 
Özgün olmayı tercih etmek, bir seçim yapmaktan daha fazlası. Özgün ve kaliteli işler ortaya çıkarabilmek için özveriyle çalışan bir ekibe ihtiyaç duyuluyor. Eğer ki Webtekno gibi çok çeşitli konuda haber üretilecekse, bir de kalabalık bir ekip gerekiyor. İşte Webtekno böyle bir ekibe sahip olduğu, özgün içerik çıkarma hedefini yerine getirirken de kaliteden fedakârlık etmediği için her geçen gün büyümeye devam ediyor.
Akıllı telefonlar teknolojinin tamamı değil, yalnızca bir sonucudur:
Günümüzde teknoloji sitesi dendiği zaman yalnızca telefonlara odaklanan bir düşünce yapısıyla karşılaşabiliyoruz. Halbuki teknoloji dediğimiz olgu, insanoğlunun dünyada var olduğu ilk andan bu ana, bu andan ise geleceğe kadar yaşanan ve yaşanacak tüm yeniliklerin bir araya gelmesiyle oluşan bir yapıdır. Her ne kadar akıllı telefonlar kadar “teknolojik” olmasa da kumun eritilmesiyle ortaya çıkan cam da teknolojinin bir parçasıdır.
 
Webtekno’nun teknoloji haberleri yaparken kendine belirlediği teknoloji aralığı da bu düşünceyle doğru orantılı. İnternet sitesine giriş yaptığınız zaman karşınıza akıllı telefonlarda kullanılan yeni bir işlemciyle ilgili bir haber de çıkabilir, gözlük camlarında oluşan buğulanma sorununu çözen yeni bir yöntemle ilgili gelişme de çıkabilir. Bir teknoloji haberi sitesi olarak, iki gelişme arasında ayrım yapmak doğru olmaz.
Geleceğe ışık tutan bilimsel gelişmeler sitede kendine ait bir kategoriye sahip:


Hepimiz biliyoruz ki bilimin bugün yaptığı çalışmalar yarın teknolojik bir gelişme olarak karşımıza çıkacak. Eğer bugün yaşanan bilimsel gelişmeleri takip edersek, yarının teknolojileriyle ilgili bilgi sahibi olmak aslında mümkün. Webtekno Bilim Haberleri kategorisi altında yaptığı haberlerle bilim dünyasında yaşanan önemli ya da köşede kalmış gelişmeleri okurlarına aktarıyor.
 
Webtekno’nun teknolojiye bu kadar geniş kapsamlı yaklaşıyor olması, yazıların arkasındaki ekibin de tüm gelişmeleri önemli ya da önemsiz olarak ayırt etmeden yakından takip ettiği anlamına geliyor. Yani hazırlanan haberler, konu hakkında doğru ve kapsamlı bilgiye sahip insanlar tarafından hazırlanıyor. Bilgiyi özümsemiş bir yazar tarafından yazılan bir yazı, bilgiyi almak isteyen okuyucu için çok değerlidir. Webtekno’nun okurlarına böyle bir fırsat veriyor olması da büyük bir artı.
 
Webtekno’nun bir de size gün sonunda önemli haberlerden oluşan bir bülten ileten bir mobil uygulaması var. Teknoloji dünyasında yaşanan son gelişmelerden haberdar olmak için Webtekno mobil uygulamasını ve internet sitesini takipte kalın.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV