banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Markanız Hakkındaki Yorumları Nasıl Paraya Dönüştürebilirsiniz?

İnternet kullanımının giderek arttığı son dönemlerde müşteriler ürünleri satın almadan önce mutlaka internet üzerinden yorumları araştırıyor.

18 Ekim 2019 Cuma 12:15
Markanız Hakkındaki Yorumları Nasıl Paraya Dönüştürebilirsiniz?
banner265
Markanız Hakkındaki Yorumları Nasıl Paraya Dönüştürebilirsiniz?

İnternet kullanımının giderek arttığı son dönemlerde müşteriler ürünleri satın almadan önce mutlaka internet üzerinden yorumları araştırıyor. Intelius’un gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre, tüketicilerin %78’i bir markadan ürün satın almadan önce, internetten marka hakkında bulabildikleri tüm bilgileri okumak istiyor. Çünkü markanız hakkında deneyimli kullanıcıların yorumları, potansiyel müşterilerinize markanızla yaşayacakları deneyimin adeta bir fragmanını sunuyor.

Bugünlerde potansiyel müşteriler, diğer kullanıcıların yorumlarına oldukça fazla değer verip satın alım kararlarını bu yorumlara göre şekillendirirken, bu yorumların marka itibarınızı etkilediğini ve pazarlama stratejinizde kullanılabileceğini unutmamalısınız. Yorumların paraya dönüşebilen değeri işte burada ortaya çıkıyor!

Etkili bir pazarlama stratejisi oluşturabilmek ve gelir elde etmeye başlayabilmek için öncelikle markanız müşterilerin güvenini kazanmalı ve güçlü bir marka itibarı oluşturmalı. Bunun için yapmanız gereken ilk iş, markanızı dijital platforma taşımak. Çünkü dijital platform bugün kendinizi gösterebileceğiniz ve hızla dilden dile yayılmayı sağlayabileceğiniz ve hedef kitlenize hızla ulaşabileceğiniz en güçlü platformlardan birisi. Bu yüzden, dijitalde var olmayan bir marka, itibarını kazanmak için çok daha fazla uğraşmak zorundadır.

Dijital platformda kendinizi göstermeye başladıktan kısa bir süre sonra, tüketicilerde de bir farkındalık oluşturduğunuzu ve onların da size yorumlarıyla geri dönüş yapmaya, marka itibarınızı oluşturmaya başladıklarını göreceksiniz.İşte bu noktada markanız için yapılan yorumları kullanmaya ve gelir elde etmeye başlayabileceksiniz.

Dimensional Research’ün bir araştırmasına göre, müşterilerin %90’ı bir ürün satın almadan önce hakkında yapılmış pozitif yorumlardan etkilendiklerini ve satın alım kararlarını buna göre verdiklerini söylüyorlar. Bu yüksek istatistikten de yola çıkarak, müşteri yorumlarının giderek önem kazandığı ve pazarlama stratejilerinin her adımında kullanılması gerektiği söylenebilir.

Dijitalde hakkınızda yapılan pozitif yorumları markanızın sosyal medya hesabında paylaşabilir, müşteri memnuniyeti oranınızı internet sitenizde potansiyel müşterilerinize gösterebilirsiniz. Şikayet Var yorum platformu da bunun en güçlü destekçilerindendir. Müşterilerinizin pozitif veya negatif yorumlarına ve memnuniyet düzeylerine ulaşabilir ve dijital platformda sergileyebilirsiniz. Bu gösterdiğiniz yorumların sonuna internet sitenizin linkini ekleyebilir ve potansiyel müşterilerinizi ikna ettiğiniz anda satın alıma yönlendirebilirsiniz.

Ayrıca, müşterilerinizle iletişiminizde en çok kullandığınız yol olan e-posta iletilerinize de bu istatistiklerinizi ekleyebilir ve mevcut müşterilerinizin güvenlerini sağlamlaştırabilirsiniz. Experian’ın bir araştırmasına göre, müşterilerin %54’ü satın alım kararlarını verirken e-postalardan etkilendiklerini belirtiyor. E-posta pazarlamasının etkisini, yorumların yüksek gücüyle birleştirmek müşteriler için oldukça ikna edici olabilir.

Göz ardı edilemeyecek bir pazarlama yolu ise geleneksel pazarlamadır. Geleneksel 
pazarlamada kullanılan basılı materyallerin ana avantajı ise somutluklarıdır. Markanın gerçek  ve güvenilir görünmesini sağlarlar. Dijital platformdaki yorumların gücünü geleneksel pazarlamaya taşımak, reklamda müşteri onayı katmanı sağlar ve inandırıcılığı artırır. Etkileşimli afişler ve posterler ile iki alanın da en iyi örnekleri sergilenebilir. Kısacası, dijital platformda yapılan müşteri yorumları, hem dijital hem geleneksel pazarlamayı desteklerken; potansiyel müşteriler için ikna edici bir katman oluşturarak, onları satın alıma yönlendirir.


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV