banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

9 il için kritik deprem uyarısı

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İstanbul ve diğer iller hakkında kritik uyarılar yaptı.

18 Ağustos 2020 Salı 16:06
9 il için kritik deprem uyarısı
banner266
9 il için kritik deprem uyarısı
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İstanbul ve diğer iller hakkında kritik uyarılar yaptı.
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege Denizi'nde kayıtlara geçen 4.6 şiddetindeki deprem hakkında değerlendirmede bulunup İstanbul ve diğer iller hakkında kritik uyarılar yaptı.
81 ilde büyük depremlerin olabileceği konusunda ikazlar yapan İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bu sabah Ege Denizi’nde yaşanan 4.6 şiddetindeki yer sarsıntısını hakkında konuştu.

Helenik dalma-batma zonu üzerinde sürekli 5-6 şiddetinde depremler olduğunu belirten Sözbilir, önemli olanın fayın üretebileceği en büyük depreme ulaşılmaması olduğunu ifade etti.
TSUNAMİ UYARISI

Bunun 8 büyüklüğüne yakın bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu bildiren Sözbilir, maksimum düzeye erişilmesi halinde, batı ve güney kıyılarımızda tsunamiye yol açabileceğini vurguladı.

Bu tür depremlerin İzmir’de çok fazla bir etkiye sahip olmayacağını, sadece hissedilebileceğini kaydeden Sözbilir, depremin büyüklüğünün 7’yi geçmesi durumunda, İzmir’de belli bir zamandan sonra tsunami tehlikesi yaşanabileceğini söyledi.

Yaptıkları tsunami modellemelerinde, Girit taraflarında 7-7 buçuk büyüklüğünde deprem olduğunda, İzmir’e yaklaşık 1.5 saat sonra tsunaminin gelebileceğini kaydeden Sözbilir, 1999 depreminden sonra özellikle İstanbul’da çok fazla çalışma yapıldığını, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında birçok binanın yeniden yapıldığını fakat bunun yeterli düzeyde olmadığını söyledi.

2020'de yapılan deprem senaryosunda yaklaşık yüzde 30’lara varan bir yıkımdan bahsedilebildiğini ifade eden Sözbilir, can ve mal kayıplarının hâlâ yüksek durumda değerlendirilebileceğini, yaklaşık 10 sene içinde 7.2 ile 7.5 arasında büyüklüğe varan bir deprem beklendiğini kaydetti.

9 İLE KRİTİK UYARI

Sadece İstanbul’daki depremi beklemenin çok doğru olmadığını belirten Sözbilir, İstanbul dışındaki birçok ilde 7.5 ve 7.6’ya varan birçok yer sarsıntısının olabileceğini değerlendirerek. özellikle Adıyaman, Kahramanmaraş, Antakya, Bingöl, Erzurum, İzmir, Manisa, Balıkesir ve Muğla'yı ikaz etti.


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV