banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Asgari ücrette son dakika! Asgari ücrette zam oranı verildi

Asgari ücrete zam geliyor. Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

21 Haziran 2022 Salı 14:58
Asgari ücrette son dakika! Asgari ücrette zam oranı verildi
banner264
Asgari ücrette son dakika! Asgari ücrette zam oranı verildi

Asgari ücrete zam geliyor. Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Asgari ücrete gelecek olan zam oranıyla ilgili açıklama geldi. Asgari ücret için 'Enflasyon farkı' ve 'Prim' formülü gündemde yer alırken, iki formülünde bir arada kullanılması masaya geldi. Buna göre Asgari ücret Temmuz zammı için masada yer alan formüllerden en öne çıkanı 'Enflasyon farkı' hesabı olarak dikkat çekiyor. Merkez Bankası'nın enflasyon beklenti anketine göre 6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 40,75 olarak hesaplamıştı. Bu hesaba göre asgari ücretin 5.986 liraya ulaşması bekleniyor. İşte asgari ücret ile ilgili son dakika tüm detaylar

NEON

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları için Temmuz zammı ile milyonlarca kişinin alım gücü artacak. Asgari ücret için 'Enflasyon farkı' ve 'Prim' formülü gündemde yer alırken, iki formülünde bir arada kullanılması masaya geldi. Öte Merkez Bankası'nın yeni Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; Haziran ayı enflasyon beklentisi yüzde 3,77 olarak açıklandı. Bu rakamla beraber emekli ve memur Temmuz zammı için belirleyici olacak 6 aylık enflasyon oranı asgari ücret zammı için de kıstas olacak. Milyonlarca kişi 'Asgari ücrete ara zam, ek zam yapılacak mı, asgari ücret ne kadar olacak' sorularına yanıt ararken, asgari ücret Temmuz zammı için yeni rakamlar yeni hesaplar belirdi. İşte merak edilen o tablolar...

Emekli ve memur Temmuz zammı ile milyonlarca kişinin geliri artacak. Bunun yanında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Temmuz zammı dönemi için asgari ücrete ara zam formülü üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Bu zam döneminde Türkiye'nin tamamının gelirini yükselecek adımlar bekleniyor.

Asgari ücret Temmuz zammı için 3 formül masada yer alıyor. Asgari ücret ne kadar olacak? İşte milyonlarca kişinin merak ettiği yeni rakamlar yeni hesaplar...
ERDOĞAN'IN TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI İLE GÖRÜŞMESİ HEYECAN YARATTI

Hükümete, 'Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek' talimatı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. Yapılan görüşmede Erdoğan, asgari ücret konusunda çalışma yapıldığı bilgisini verdi.

YIL BAŞINDA DAHA KAPSAMLI GELİRLERİ RAHATLATICI DÜZENLEMELER GELİYOR

Erdoğan, Temmuz ayında 'Enflasyon farkı' ile 2023 yılı başında da daha geniş kapsamlı düzenlemelerle vatandaşın alım gücünü artıracak adımlar atılacağını ifade etti.

"TEMMUZ AYINDA BÜTÜN ÇALIŞANLARIN YÜZÜ GÜLECEK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek, enflasyona karşı 'Benim devletim benim yanımdadır' dedirtecek bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN 'ENFLASYON FARKI' VE 'PRİM' FORMÜLÜ

Milyonların gözü kulağı asgari ücret, emekli ve memur Temmuz zammında yer alırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet tarafından gelen 'Enflasyon farkı' ifadeleri dikkat çekti. Asgari ücret için 'Enflasyon farkı' ve 'Prim' formülü masada masada yer alıyor. Bunun yanında iki formülünde değerlendirilip karma bir formül ortaya çıkabilir.
Birçok kalemde gelirleri artıracak Temmuz zammı çalışması, emekliden memura, ücretliden işçiye ve sosyal yardım ödemeleri dahil vatandaşın tamamını kapsayacak şekilde yapılıyor.

ZAM ORANI İÇİN 'ENFLASYON FARKI' ÖNE ÇIKIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla hareket eden hükümet 3 maddede Temmuz zammı için çalışmalarını yürütüyor.

MERKEZ BANKASI YENİ RAKAMLARI PAYLAŞTI: HAZİRAN AYI PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ YAYIMLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs ayı enflasyon oranını yüzde 2,98 olarak açıkladı ve 5 aylık enflasyon yüzde 35,64 olarak netleşti.

Öte yandan Merkez Bankası'nın reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 50 katılımcıyla gerçekleştirdiği Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı.
Buna göre Haziran ayı enflasyon beklentisi yüzde 3,77'ye yükseldi. Bununla beraber 6 aylık enflasyon beklentisi de yüzde 40,75 oldu.

ASGARİ ÜCRET İÇİN 1. FORMÜL

6 AYLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 40,75 OLDU

Asgari ücret Temmuz zammı için masada yer alan formüllerden en öne çıkanı 'Enflasyon farkı' hesabı olarak dikkat çekiyor. Merkez Bankası'nın enflasyon beklenti anketine göre 6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 40,75 olarak hesaplamıştık. Buna göre asgari ücret hesabı yaparsak;

ASGARİ ÜCRET OCAK 2022 NET HESABI (TL/AY)

ASGARİ ÜCRET 5.004,00
SGK PRİMİ %14 700,56
İŞSİZLİK SİG. PRİMİ %1 50,04
KESİNTİLER TOPLAMI 750,60
NET ASGARİ ÜCRET 4.253,40

6 AYLIK ENFLASYON BEKLENTİSİNE GÖRE HESAPLANAN NET ASGARİ ÜCRET

ASGARİ ÜCRET 7.043,13
SGK PRİMİ %14 986
İŞSİZLİK SİG. PRİMİ %1 70,43
KESİNTİLER TOPLAMI 1.056,43
NET ASGARİ ÜCRET 5.986,66

6 aylık beklentilere göre yaptığımız asgari ücret hesabına göre net asgari ücret 5.986 TL olarak ortaya çıktı. Kesintiler toplamı da 1.056 TL oldu.
ASGARİ ÜCRET İÇİN 2. FORMÜL

Ocak 2022'de asgari ücret yüzde 50,5 artışla brüt 3.577,50'den 5.004 TL'ye yükseldi. Burada işçinin yanında işvereninde elini rahatlatan bir gelişme yaşanmış, asgari ücret üzerinden damga ve gelir vergisi kaldırılmıştı.

KESİNTİLERİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI GÜNDEMDE

Temmuz zammı ile beraber 6 ay için benzer bir formül uygulanabilir. Buna göre asgari ücret üzerindeki SGK ve işsizlik sigortası priminin Aralık ayındaki 'Asgari Ücret Tespit Komisyonu' toplantısına kadar kesintilerin tamamının veya bir kısmının devlet tarafından karşılanması değerlendiriliyor.

ENFLASYON FARKI FORMÜLÜ GERÇEKLEŞİRSE, OCAK DÖNEMİNDE 6 AYLIK ENFLASYON KISTAS OLACAK

Eğer kesintilerin tamamının devlet tarafından karşılanması kabul edilirse, 6 ay boyunca kesintiler toplamı devlet tarafından karşılanacak.

Ancak Temmuz zammı gerçekleşirse; Aralık ayındaki Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında artık 2022 yılının ikinci yarısındaki enflasyon oranı yani, Temmuz-Aralık ayları arasındaki enflasyon rakamları Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun masasında önemli bir belirteç olacak.

İŞÇİ, İŞVEREN VE HÜKÜMET KANADININ TOPLANTI YAPMASI BEKLENİYOR

Asgari ücret için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı koordineli çalışma yürütüyor. Yapılacak kapsamlı çalışma sonrası Bakan Bilgin'in, asgari ücrete zam konusunda işçi ve işveren tarafıyla toplantı gerçekleştirmesi bekleniyor.

YENİ ASGARİ ÜCRET İÇİN SON RAKAMI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Yapılacak toplantının ardından ortaya çıkan rakam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Yeni asgari ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

ASGARİ ÜCRET İLE TÜM GELİRLER ARTACAK

Öte yandan asgari ücret, emekli ve memur Temmuz zammı birlikte çalışma ve sosyal güvenlik hayatında birçok maaş ve ödeme başta olmak üzere tüm gelirler artacak. (Sabah)



beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV