banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

CHP'nin nüfus memuru sahte kimlik çetesinde

İstanbul’da polis ve nüfus müdürlerinin de aralarında olduğu 161 kişilik sahte kimlik çetesinin DEAŞ ve FETÖ’ye çalıştığı belirlendi. Çetede Büyükçekmece’deki hayali seçmenleri kaydeden memur da var!

04 Eylül 2019 Çarşamba 10:27
CHP'nin nüfus memuru sahte kimlik çetesinde
banner266
CHP'nin nüfus memuru sahte kimlik çetesinde

İstanbul’da polis ve nüfus müdürlerinin de aralarında olduğu 161 kişilik sahte kimlik çetesinin DEAŞ ve FETÖ’ye çalıştığı belirlendi. Çetede Büyükçekmece’deki hayali seçmenleri kaydeden memur da var!

Büyükçekmece Tabela

İstanbul’da yapılan DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan 7 teröristten birinde çipli Türkiye kimliği çıktı. Özbek asıllı olan terörist kimliğin kendisine ait olduğunu söylese de polis kimliğin gerçek sahibi M.K.’ya ulaştı. Kimliğin sahte olduğu anlaşılınca İstanbul Mali Şube ekipleri, 8 aylık takibin ardından, Arnavutköy Nüfus Müdürlüğü’nde çalışan Enver ve kardeşi Serkan Bayduk’un yönettiği şebekeyi tespit etti. Geçtiğimiz ay 8 polis, 1 nüfus müdür vekili, 18 nüfus memuru ve 2 vergi icra memurunun içinde bulunduğu 86 kişi yakalandı. Soruşturmada Büyükçekmece’de 31 Mart seçimleri öncesi CHP’li belediyeden nüfus müdürlüğüne atanarak hayali seçmen kaydeden memur M.O.S.’nin de şebekeyle hareket ettiği belirlendi M.O.S.’nin yeni kadın memura iş öğretme bahanesiyle sahte kimlik yaptırdığı ortaya çıktı. M.O.S.’nin kaçak olarak İstanbul’da yaşayan bir yabancı şahsa da yeni kimlik verdiği ortaya çıktı. 

11 DEAŞ’lı yakalandı 

Çetenin Türkiye genelinde faaliyet yürüttüğünü tespit eden polis, çete lideri Bayduk kardeşlerin özellikle çifte vatandaşlıkları bulunan Türkmen, Özbek ve Kazak uyruklulardan özel bir havuz kurduklarını belirledi. Çeteyle bağlantıya geçen DEAŞ’ın, dünyanın değişik yerlerinden Suriye ve Irak’a savaşmaya giden ya da Türkiye’ye giren yabancı teröristlere de aynı yöntemle kimlik ve pasaport çıkardığı belirlendi. Bu yöntemle Türk vatandaşı yapılan 11 DEAŞ’lı tek tek yakalandı.

FETÖ’CÜNÜN ÇOCUĞUNA SURiYELi DUBLÖR

Şebekenin yurt dışında firari FETÖ üyesi Ümit Uçar ve Eşi Filiz Uçar’ın iki çocuğunun pasaportunu da ilginç bir yöntemle yenilediği belirlendi. Darbe girişiminden önce firar eden Ümit Uçar yurtdışında pasaportlarının süresi biten iki çocuğu için şebekeden Hayrettin T. ile irtibata geçti. Hayrettin T. Sultangazi Nüfus Müdürlüğü’ndeki şebeke üyesiyle görüştü. Şebeke üyeleri Suriyeli iki çocuğu, Ümit ve Filiz Uçar’ın çocukları Esra ve Mesut Uçar olarak tanıttı. Şebekeyle irtibatlı olan memur, prosedür işlemleri atladı ve yeni pasaportu oluşturdu. Kargo işlemleri sırasında devreye giren çete üyeleri Hayrettin T. ve Ayşe Ç. pasaportları alırken mali poliseyakalandı.




web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV