banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
04 Ekim 2025 Cumartesi

Kız kıza deniz keyfi

BİRİ AIDS'Mİ DEDİ ?

15 Aralık 2012, 00:30

BİRİ AIDS'Mİ DEDİ ?

    Son yüzyılın vebası AIDS (Human Immunodeficiency Virus). HIV virüsü. Bulaşma yolları ise. Cinsel ilişki, kan yolu ile anneden bebeğe vücut salgıları ile.
Aids ölümcül bir hasatlıktır. Bazı ilaçlarla vücut direncini arttırabileceğimiz, yaşam kalitesine katkıda bulunabileceğimiz yolların olduğu bir hastalık olsa da nitekim son durağı ölümdür. Aslında çözümleri ve korunma yolları ne pahalı ne de çok zor fakat bilmediğiniz birşeyden korunamazsınız.
    Olaya mizansen bakarsak eğer daha etkili olacağına inanıyorum. Durum aslında çok ciddi fakat atın ölümü arpadan olur düşüncesi ile gereken önlemleri almıyoruz. Gecelik korunmasız ilişkiler bu hastalığın en önemli bulaşma yolu.
İnsanlar için en büyük yıkım öleceğini bilmektir sanırım. Fakat biz ölebileceğimizi bilerek bile bu gafletten uzak duramıyoruz. Hastalık bulaşan bazı insanlar bir süre sonra bunu unutuyor, kabulleniyor. Hiçbir şey yokmuş gibi hayatına devam ediyor. Hatta bunu eşinden gizliyor, daha sonra da hiçbir suçu olmadığı halde o eşi ve hatta yeni doğacak yavruları bile hastalık taşıyıcı olarak doğuyor.
     Unutuyoruz, unutmaya meyilliyiz, yok sayıyoruz. Aids virüsü ilk çıktığında Gangam Style gibi ağızlarda dolaşsa da şimdilerde Ajdar'ın nanesi kadar konuşulmuyor. Fakat her geçen gün hızla yayılmaya devam ediyor.
     Saati çalıştırılmış bir bomba gibi aramızda gezimeye devam ediyor. Bazılarımız ise bunu biliyor ve susuyor.
Aids'li olmak ayıp değil, suç değil, belki günah bile değil. Fakat hastalığı taşıdığı halde yaşamını kontrolsüz bir aygıt gibi aynı kısır döngüde döndüren hiçbir bireyin başka insanların hayatını tehlikeye atmaya hakkı yoktur.
     Toplumun da elbette hataları vardır. İnsanlar toplumdan ayrıştırılırsa, bulunduğu durum yüzünden aşşağılanılırsa eğer mutlak suretle hastalığını gizleyecektir. Belki de insanlara karşı tamamiyle sevgisiz ve acımasız olacaktır. Ben zaten hastayım başkaları hasta olsa ne olura kadar gidecektir bu durum.
Sorunlardan; susarak, gizleyerek, yok sayarak kurtulamayız. Hepimiz insanız ve hiç kimse bir diğerinden daha fazla önemli değil.
Örselenmiş kimliklerimizde bastırılmış duygularımızla, belki de küçücük bir anlık hata ile yaşamımızı kendi elimizle azraile teslim etmeyelim. Korunalım, koruyalım !

Nimet ÜN

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV