banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Onlarca yağ var ama İbn-i Sina 'nın güzellik favorisi o

İbn-i Sina güzellik bakım önerilerini yıllar öncesinden paylaşmış. Cildi en ince detayına kadar temizleyen doğal yağı özellikle tavsiye ediyor.

05 Ocak 2024 Cuma 10:42
Onlarca yağ var ama İbn-i Sina 'nın güzellik favorisi o
banner291
Onlarca yağ var ama İbn-i Sina 'nın güzellik favorisi o

İbn-i Sina güzellik bakım önerilerini yıllar öncesinden paylaşmış. Cildi en ince detayına kadar temizleyen doğal yağı özellikle tavsiye ediyor. Peki İbn-i Sina'nın aknelerin önüne geçen ve lekeleri açan tavsiye yağı hangisi?

Tüm dünyaya tıp alanında yaptığı yeniliklerle ışık tutmuş olan İbn-i Sina, bin öncesinde aktardığı cilt bakım tüyolarıyla yeniden gündeme geldi.
İbn-i Sina'ya göre cildi derinlemesine temizlemek çok önemli. Cildi iyi temizleyerek hem fazla yağdan arındırmış oluruz hem de çevresel faktörlerden kaynaklı kirlenmelerin önüne geçeriz.

İbn-i Sina derinlemesine temizlik işlemi içinse şimdilerde cildi kuruttuğu öne sürüldüğü için pek tercih edilmeyen doğal sabunları önerirmiş.

İBN-İ SİNA CİLT BAKIM ÖNERİLERİ

Ünlü tıp alimine göre gül suyu da derinlemesine temizlik sağlayan önemli içeriklerden biri ve genellikle tüm cilt tiplerine uyuyor.
Cildin nemlenmesi için de birebir olan gül suyunu, kadınlar ciltteki kırışıklıkları açmak için de kullanırmış.

Oğul otu, limon ailesine ait olan oğul otu esas olarak cildi yenileyerek kırışıklıklara iyi geliyor. Bu nedenle bu otun yaşlanmayı önlediğine dair bir inanç yaygınmış.

Bir yemek kaşığı oğul otunu 1 su bardağı su ile kaynatın. 10 dakika kaynattıktan sonra suyu süzün.


Buzdolabında beklettiğiniz bu suyu istediğiniz zaman pamuk yardımıyla cildinize uygulayın.

Oğul otunun aynı zamanda güneş lekelerine de iyi geldiği biliniyor. Güneş lekesi ya da sivilce sonrası oluşan lekelerin de geçirilmesi için kullanılıyor.

İbn-i Sina'ya göre derinlemesine temizliğin bir diğer önemli adımı da kese işlemi. Ancak günümüzde bazı dermatologlar, kese işleminin ciltte mikro çiziklere yol açtığını söyleyerek önermiyor.


Ancak İbn-i Sina cilt bariyerini temizlemek ve yenilemek için kese işleminin önemli olduğunu vurgularmış.

Çay ağacı yağı da cildi hem nemlendiriyor ve bakteri oluşumunu engelliyor.

Çay ağacı, cilt dokusunu yenileyerek onarım sağladığı için birçok kadının vazgeçilmeziydi.

İbn-i Sina, hem çay ağacı yağını hem de çay ağacı yağı içerikli oluşturulan nemlendiricileri uygulamayı ısrarla tavsiye edermiş.





Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV