banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

FULBOL ASLA SADECE FUTBOL DEGILDIR

31 Mayıs 2016, 00:49
FULBOL ASLA SADECE FUTBOL DEGILDIR
Hacıbekir Özarslan
Simon Kuper’in her şeyi özetlediği efsane sözü “Futbol asla sadece futbol değildir”.Kimi zaman bir şehrin, kimi zaman ülkenin en büyük karakter gösterisi olmuştur futbol. Kimi zaman bir hürriyet mücadelesi, kimi zaman bir inanç gösterisi… Hayatın içindeki bir çok şeyden bağımsız olamadığı gibi elbette siyasetten de bağımsız değildir futbol.  Sadece Türkiye özelinde değil, Dünya’da en fazla ilgi duyulan spor dalı futboldur ve futbol tek başına sportif unsurları olan bir faaliyet değil, siyasi, ekonomik, mali, tarihi unsurları da içinde barındıran bir faaliyettir.
   Futbola olan ilgi, küreselleşmenin de etkisiyle hızlı bir değişim ve dönüşüm sürecinin yaşanması futbolu da çeşitli şekillerde etkilemiştir. Küreselleşme, futbolu metalaştırarak alışverişin bir parçası yapmış ve büyük bir endüstri haline getirmiştir . Bu endüstri, gelirleri yüz milyar dolarlarla ifade edilen bir sportif faaliyet haline gelmiştir. Futbol, dijital yayın dünyasındaki gelişmelerle birlikte, yeryüzünde üç milyarın üzerinde insana ulaşarak, etkili bir pazarlama ve satış aracı haline dönüşmüştür . Bu yönüyle futbol, çoğu spor dalından ayrı, spora tek başına yön verebilen ve milyonlarca insanı etkileyebilen bir araç haline dönüşmüştür.
 Yukarida futbol ile ilgili yazdiklarim simdiki zamanda sadece futbol icin degil tüm spor dallari icin gecerli hale gelmisdir.Sporun sadece sportif bir faaliyet olmadığı, toplulukları peşinden sürükleyebilen gizemli bir gücünün olduğu ve eğer doğru yönetilebilirse birçok alana pozitif katkılarının olabileceği söylenebilir.
   Tasova hentbol takimin tam tarihcesini,nasil kuruldugunu bilmiyorum.Ama bildigim,gördügüm birsey var;Sercan Senel kardesimizin ve belkide yaninda bulunan bir kac kisinin cabalari ile Tasova ve buna benzer bazi kücük ilcelerinin hayal bile edemeyecegi bir okul takimini,Hentbol Süper ligine tasimasidir.Artik bu henbol takimi sportif bir faaliyetden cikmis,ilcemizin en büyük sivil toplumu haline gelmisdir.Sözümü fazla uzatmak istemiyorum,ilcemizdeki bir cok insan henbol takiminin ne durumda oldugunu biliyor.Hatta sadece Tasova degil yakimizdaki bir cok ilce biliyor ve temiz kapli bir kac kardesimizin kurmus oldugu bu kulübü zor durumda olduklarini bildikleri icin satin almak istiyorlar.Ilcemizdeki siyasetcilerin,is adamlarinin yapamadiklari yatirimlari bu külüb sayesinde yapabilecegimize inaniyorum.Gelin hep birlikde bu kulümüze sahip cikip,herkes kendi bütcesine göre yardimda bulunsun.Bende biliyorum,ilcemizin yol,issizlik ve bir cok sorunu var.Bu sorunlar varken nasil spora destek olabiliriz demeyelim.Unutmayalim ki ilcemizin bir cok sorunu bu kulüb sayesinde cözülecektir.
  Artik ilcemiz icinde ''Hentbol Asla Hentbol Degildir.''


tabela


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV