banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

MUTLU YILLAR ÖĞRETMENİM

03 Ocak 2017, 00:52
MUTLU YILLAR ÖĞRETMENİM
İhsan ÜNLÜ

Onlar, istikbalimizin teminatı olan göz bebeklerimiz ve sevgili yavrularımızın ruh mimarları, eli öpülesi insanlar..

Onlar, bir mermere suret veren heykeltıraştan, cevhere şekil veren sanatkardan daha fazla hünere sahip; Yaratanın en harika ve antika varlığına şekil ve yön veren harika sanatkarlar..

Onlar, ‘Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?’ İlahi fermanına kulak verip bilmeyenlere bildiklerini öğreterek, cehalet karanlığına savaş açmış irfan ordusunun yılmaz neferleri..

Onlar, ‘Ben de beşeri eğitmek üzere gönderilmiş bir muallimim’ diyen Sevgililer Sevgilisinin mesleğini icra eden, peygamberlik mesleğinin kutsal yolcuları…

Onlar, ‘Bana bir harf öğretenin kırk yılı kölesi olurum.’diyen büyük bir medeniyetin taşıyıcısı olarak, binlerce harf öğretmek suretiyle binlerce kez kölesi olunacak kutlu insanlar..

Onlar, ‘İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır.’, ‘Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir’ anlayışından doğan ilim-irfan yolunun irfan yolcuları…

Onlar, sadece bugünü düşünerek günü kurtarmaya çalışan eyyamcılardan olmayıp; yarınları düşünerek elindeki malzemeyi en güzel şekilde kullanmaya çalışan, onu en ideal şekilde yetiştirmeye gayret eden model şahsiyetler..

Onlar, binlerce tohumun yetişmesi için kendini feda eden bir tohum gibi; binlerce harika insanı yetiştirmeye kendini adamış fedakar ve cefakar insanlar..

Onlar, doğu- batı, zor-şer demeden bayrağın dalgalandığı her yere giden; gittiği her yere sevgiyi, barışı götüren, kimseyi ayırmadan insana hizmet eden barış elçileri..

Onlar, en nadide güllerin açması için kendini ayaklar altına seren toprak misali, gül yavruların yetişmesi için her türlü fedakarlığı yapan, tevazu kanatlarını sonuna kadar açan sabır timsali insanlar..

Onlar, sevgili öğrencilerine sadece balık veren değil, balık tutmasını öğreterek zorluklar karşısında hayata sımsıkı tutunmalarını sağlayan yol göstericiler..

Onlar, her şeyin para ve menfaat olmadığını; paradan daha önemli olan fazilet ve değerleri aşılayan, insana insanca bakan ve yaklaşan geleceğin kutlu ve şuurlu adamlarını yetiştiren aziz insanlar..

Onlar, bardağın boş tarafını değil, dolu tarafını gösterip yavrularına umut aşılayan; güzel görüp güzel düşünmelerini, güzel düşünüp hayatlarından lezzet almalarını sağlayan mürşitler..

Onlar, ‘haksızlık karşısında susmanın, dilsiz şeytanlık olduğunu’‘Haksızlık karşısında hakkını aramayanın hakkıyla birlikte şerefini de kaybedeceğini’öğrencilerine belleterek, yeri geldiğinde hakkını aramasını bilecek nesiller yetiştirmeyi şiar edinmiş Hak yanlıları..

Onlar, siyaseti menfaat ve çamur için değil, insana hizmet için yapılması gereken bir yol olarak gösterip; geleceğe yön verecek devlet adamlarını, ‘adam gibi adam’ olarak yetiştiren âkil insanlar..

Onlar, kazanılan bir liranın, bulunan beş liradan daha değerli olduğunu öğretip, alın teriyle kazanmanın önemine dikkat çekerek bataklığı kurutmaya çalışan, adi ve hırsız yerine, âli ve adil insanlar yetiştirme telaşında olan yüce şahsiyetler..

Onlar, sadece okulla yetinmeyip toplumu da aydınlatan; yeri geldiğinde toplumun huzur ve menfaati için gündeme ağırlığını koyabilen lider insanlar..

Onlar, ıssız karanlıklarda ay gibi aydınlatıcı, güneş gibi ısıtıcı ve olgunlaştırıcı, doğaya ve insanlara hayat veren aydın insanlar..

Onlar, her şeye değer biçilen, parayla satın alınan şu değerler dünyasında; kendisine ve eserine kıymet biçilemeyen mükemmel insanlar..

Onlar, hata yapmanın hile yapmaktan çok daha onurlu olduğunu öğreten; hatalar ve yanlışların insanları olgunlaştıran birer ikaz olduğunu, önemli olanın hata yapmak değil, hatalardan ders çıkarıp doğruya yönelmek olduğunu gösteren manevi mimarlar..

Onlar, herkesi dinlemesini ve kulak vermesini ancak iyi olanı almasını öğreten; ilme ve araştırmaya açık, her zaman kendini yenilemeye namzet nesiller yetiştiren örnek insanlar..

Onlar, ‘en büyük öksüzlüğün köksüzlük’ olduğunu bilerek yeni nesillere tarihini öğreten; tarihten ders çıkarmayan milletlerin aynı akıbete uğrayacağından hareketle, maziyi bilerek geleceğe umutla yönelecek, ufku açık insanlar yetiştiren ufuk açıcılar..

Onlar, zorbaların görünüşte galip olabileceklerini ancak sonunda mutlaka mazlumların kazanacağını öğreterek, her zaman hakkın ve haklının yanında yer alan adil ve dürüst insanlar yetiştirmeyi kendine düstur edinmiş dürüstlük abideleri...

Onlar, memleketin yol gitmez, kuş uçmaz, kervan geçmez, en izbe köşelerinde bile azimle, sabırla ve umutla bataklıklar içersinde güller devşirmesini bilen adsız kahramanlar..

Onlar, körpe dimağlara, minik yüreklere sevgi tohumları eken; dillerini bile bilmedikleri yerlerde sevgi diliyle herkese ulaşan, çok seven ve çok sevilen en sevgililer..

Onlar, beyinlere girmenin yüreklere girmekten geçtiğini çok iyi bilip kendini öğrencilerine sevdirmesini bilen yürek fatihleri..

Onlar, unutulanların unutanları asla unutmayacağını bilerek, hiç unutmayan ve unutulmayan yıldız insanlar..

Onlar, sadece dünyaya değil ukbaya da hazırlayan, yalnız bu dünyayı değil ahireti de kazandırabilecek sonsuz hakları geçen mübarek insanlar..

Onlar, her şeyiyle örnek ve önder; bilgisini ve sevgisini limitsiz paylaşan; en kötü ve karanlık zamanlarda en iyi dost ve arkadaş; sevgisinde ve ilgisinde riyasız ve hesapsız can dostları, gönül yoldaşları..

 Eli öpülesi, hayır duası alınası, bilgisi ve görgüsü paylaşılacak ve eserine kıymet biçilemeyecek bu kıymetli insanların ellerini öpüyor, huzur ve afiyet dolu nice yıllara diyoruz.

 

 

01.01.2017

İHSAN ÜNLÜ       


tabela

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV