banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Pembe gözlüklerinizin dışında bir dünya

04 Eylül 2014, 01:46
Pembe gözlüklerinizin dışında bir dünya
Özgenur GEYVE

Pembe gözlüklerinizin dışında bir dünya

Çağımızın en büyük sorunlarından biri şudur; dünyanın çeşitli yerlerinde insanlar katliama maruz kalırken bazı insanların kendi dünyasında yaşaması... İnsanlar bir an olsun kendi dünyalarının dışına çıkmayı deneseler yardıma muhtaç , zulüm altında olan ve katledilmek üzere olan binlerce insanın hatta çocukların farkına varabilirler. Oysa sadece televizyonlarda , gazetelerde ve sosyal ağlarda böyle bir durumdan haberi olupta sadece sözle tasdik olarak '' Üzülen '' fakat bunların çözümü için hiç bişey yapmadan yerinde oturup kalan ve elbette bizim yerimize bunları yapacak birilerinin olduğunu söyleyenler insanlar var. Peki bu ne kadar doğru? Çözüm üretmek yerine saatlerce sosyal medya ya da televizyonlarda sonu olmayan ya da bir çözüme varılamayan konuşmalar ve amaçsız tartışmalar... Birbirini lanetlemeler ve hakaret içerikli konuşmalar yapılırken hala zulüm altındaki kardeşlerimiz yardıma muhtaç bir şekilde bekliyorlar.. Farkında mısınız?

 

 

      Artık kafamızı kumun içinden çıkartıp dışarıya bakmanın ve gerçekleri görmenin zamanı geldi de geçiyor bile.. Herkesin bir an önce sevgiyi , kardeşliği ve yardımlaşmayı gerçek anlamda öğrenmesi ve bu yolda nasıl çözümler geliştirilmesini düşünmesi gerekiyor ve Türk İslam Birliğini savunması gerekiyor.. Allah Kuran’da Müslümanların her zaman sevgiden, adaletten, barıştan, dostluktan yana olmaları gerektiğini bildirmiştir. Müslümanlar, Rabbimiz’in “Onlar, bollukta da, darlıkta da infak edenler, öfkelerini yenenler ve insanlar (daki hakların)dan bağışlama ile (vaz)geçenlerdir. Allah, iyilik yapanları sever.” (Al-i İmran Suresi, 134) ayetinde haber verdiği gibi öfkeyle değil affedicilikle, şefkatle, merhametle ve adaletle davranırlar. Büyük bir sevgi ve kardeşlik dayanışması içinde müslümanlar kendi arasındaki anlaşmazlıkları gidermeli, öfkelerini yenmeli ve birlik olmalıdırlar.

 

  Bu güzel davranışları sergilemenin en büyük şartlarından biri ise gerçek bir müslümanın ayetlerden de anlaşıldığı gibi Allah'tan gereği gibi kokup sakınmaktır. .Gerçek Allah korkusuna ve sevgisine sahip bir insan insanlara karşı kırıcı, kin besleyen ve bencil bir karaktere sahip olmaz. Aksine kuran ayetlerini titizlikle uyguladığı için sevecen , candan bir tavır gösterir. Fakat sosyal medyada , arkadaş çevresinde ya da ülkelerdeki sorunlar konusunda insanların büyük bir çoğunluğu kurandaki davranışı sergilemez ya da sergilemek istemezler.

 

Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve "Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bize katından bir veli (koruyucu sahib) gönder, bize katından bir yardım eden yolla" diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz? (Nisa suresi,75)

 

  Öncelikle insanların gerçek sevginin ve affetmenin huzurunu öğrenmeleri gerekir. Gerçek sevginin tadına varan bir insan istese de kötü bir tutum gösteremez. Çoğunlukla kavgacı olmayı kendini ezdirmemek sanıp dirençli davransa da, alttan almanın nasıl zevkli olduğunu öğrenen bir insan, öfkenin anlık şehvetine kendini kaptırmaz. Bu yüzden hep beraber öfkeye, savaşa, nefrete karşı birlik olalım ve insanlara sevgiyle , şefkatle , affedicilik ve güzel sözle karşılık verelim. Güzel söze güzellikle karşılık vermek kolaydır . Gelin biz zor olanı başaralım tüm insanlık için...

 

İyilikle kötülük eşit olmaz. Sen, en güzel olan bir tarzda (kötülüğü) uzaklaştır; o zaman, (görürsün ki) seninle onun arasında düşmanlık bulunan kimse, sanki sıcak bir dost(un) oluvermiştir.(Fussilet suresi/34)

 

Görmedin mi ki, Allah nasıl bir örnek vermiştir: Güzel bir söz, güzel bir ağaç gibidir ki, onun kökü sabit, dalı ise göktedir. Rabbinin izniyle her zaman yemişini verir. Allah insanlar için örnekler verir; umulur ki onlar öğüt alır, düşünürler.( İbrahim suresi /24-25)

 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV