banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Yemek borusu kanseri sinsi ilerliyor

Yemek borusu kanserinin sinsi ilerlediğine dikkat çeken uzmanlar, erken evrede fark edilenlerin kurtarıldığını belirtiyor.

12 Ocak 2024 Cuma 12:00
Yemek borusu kanseri sinsi ilerliyor
banner291
Yemek borusu kanseri sinsi ilerliyor

Yemek borusu kanserinin sinsi ilerlediğine dikkat çeken uzmanlar, erken evrede fark edilenlerin kurtarıldığını belirtiyor. Peki, yemek borusu kanseri nasıl başlıyor, belirtiler neler? Yutma güçlüğü ile başlayan yemek borusu kanseriyle ilgili tüm detaylar haberimizde...
Yemek borusu kanseri dünyada en sık görülen kanser türleri arasında 9. sırada yer alıyor.
Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Nezih Onur Ermerak, "Yemek borusu kanseri geç bulgu ve şikayet verdiği için hastalar erken evrede fark edemezler. Hastaların sadece yüzde 25'ini diğer organlara sıçramadan yakalayabiliyoruz." dedi.

YEMEK BORUSU KANSERİ BELİRTİLER

Artan yemek borusu kanseri vakalarının ardından hastalıkla alakalı uyarılarda bulunan Ermerak, şu şekilde konuştu:
"Yemek borusu kanseri dünyada 9. sırada en sık görülen kanser tipidir. Ve çok sinsi seyreden bir hastalıktır. Geç bulgu ve şikayet verdiği için genelde hastalar erken evrede fark edemezler. Hastaların sadece yüzde 25'ini diğer organlara sıçramadan yakalayabiliyoruz. Hastalar bu kansere erken evrede yakalandıklarında sağ kalımları yükseliyor. Bu hastalığın semptomları; yutma güçlüğü, yemek yerken takılma hissi, istemsiz kilo kaybı, öksürük, göğüs, iman tahtası ve sırtta özellikle yemek sonrası gelen bir ağrı ve bu gibi şikayetlerle hastalar mutlaka ilgili merkeze başvurmalılar. Erken evrede teşhis hastaların tedavi şansı artmaktadır."
"ERKEKLERDE DAHA SIK GÖRÜLEN BİR HASTALIK"

Günümüzde bizim yaptığımız cerrahi tedavilerde kapalı ameliyatlar, küçük kesilerle kamera eşliğinde yapılan, hastalara bu hastalığın dışında daha az travma sağlayacak şekilde dizayn edilmiş ameliyatlarla hastalara şifayı kavuşturduklarını ifade eden Ermerak, şu şekilde açıkladı:

"Hastaların risk faktörü olarak sigara, alkol tüketimi, çok sıcak içeceklerin tüketilmesi, çeşitli meslek gruplarında maruz kalmak risk faktörlerini arttırmaktadır. Erkeklerde daha sık görülen bir hastalık. Bu kanser kendini en sık 50-60 yaş arasında gösteriyor. Hastaların yedikleri besinleri dikkatle tüketmeleri, sigara kullanmamaları, alkol konusunda dikkatli olmaları, yedikleri besinleri iyi çiğnemeli, porsiyon ve besin düzeylerini iyi ayarlamalı Çok önemlidir. Bunlar kesin önleyicidir diyemeyiz ama bunlar koruyucudur. Hastaların 'can boğazdan gelir' lafını düzgün bir şekilde uygulayıp, yemek borumuza dikkat edersek canımızın da iyi yolda ilerleyeceğini söylemek isterim."






Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV