banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

MUHACİR

05 Nisan 2015, 16:16
MUHACİR
Oğuz GÜMÜŞ
MUHACİR

     Zulme uğrayan, canı yananlar daha fazla dayanamayarak muhacir olmuşlar, memleketimize. Eyvallah. Empati kurduğu zaman insan, yanılgıya düşmekten kurtuluyor. Gerçi bizleri yanıltan, kalpsiz gibi gösterenleri de muhacimleri ya, neyse..
     Geçen gün İstiklalde yürüyorum bir arkadaşımla. Keyfimiz yerinde, öğrenci olsakta bize yetesiye para var cebimizde. ''Şurda mı yemek yesek, şuranın künefesi iyi değil! Bura döneri az koyuyor, canım çok çekti oturup kola mı içsek''lerle liseden meydan yürüyoruz, bakına bakına. İnsanevladıyız doğal değil mi canımızın bişey çekmesi?
     Benim tabi açlıktan gözüm görmüyor mağazaları, kampanya varmış.. girdik.. yüzde yetmişe varan indirimli üçyüz lira üzeri giysilere bakınıp iç geçirdik.. Etten kemikten insanız sonuçta.. Çekmesin miydi canımız?
     Ben bayılıyorum artık açlıktan. Hiç dayanamıyorum. Böyle, midemde ki en ufak boşluğu, mideme ihanet olarak görürüm.. Tuttum arkadaşın kolundan hızlı adımlarla yürümeye başladık. Bankanın karşısında ara sokaktan bir çığlık.. Bir çığlık daha üstüne, bir çığlık daha gelince merak ettik, insanlık halidir merak, e bizde insanız.. haliyle dönüp baktık. Sivil olduğunu düşündüğüm, birkaç kişi küçük muhacirleri sürükleye sürükleye götürüyorlar.. İçlerinde beş-altı yaşlarında kız çocuğu da var, on-oniki yaşlarında erkekte. Üstleri başları yırtık pırtık. Birbirlerinden güç alıp direniyorlar sivillere. Gerçi sivilinde suçu yok, gel diyor gelmiyor çocuk, ağlaya ağlaya bindirdikleri minibüse. Belki siviller daha güzel bir şekilde bakacaklardır onlara..Muhtemelen sıcaktır karakol, Taksimin arasokaklarına nazaren yani.. Son çocuğu da bindirince minibüse siviller, seyirlik birşey kalmadığını anlayınca seyirci, yavaştan dağılıp yollarına devam ettiler.. Hepimizin içi buruk tabi, üzülüyoruz, kalbimiz var sonuçta, etten mi değiliz kemikten mi sanki? İnsanız yahu niçin üzülmeyelim? de inanın ben kendime üzüldüm hayata bakın..
     Yürümeye devam ettik arkadaşla.. Her zaman gittiğimiz yerin önüne geldi ayaklarımız otomatiksel olarak..Arkadaş ''Benim karnım aç değil'' dediğinde  aklıma geldi aç olduğum.. ''Bugünlük ihanet etsem nasıl olur?'' diye sordum, ''Olsun,ama yarına kadar unutta sonra sıkıntı çıkmasın'' dedi, midem..
OĞUZ GÜMÜŞ

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • halil İbrahim Tunçbilek 9 yıl önce yorumlandı

      Hayat her zaman acimasiz cancisii

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV