banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

2. Uluslar Arası Dans Festivali İstanbul’da Başladı

İstanbul 2. Uluslararası Dans Festivali bu yıl yurtdışından 600, yurtiçinden 400 dansçının katılımıyla başladı.

05 Nisan 2013 Cuma 18:09
2. Uluslar Arası Dans Festivali İstanbul’da Başladı
banner263
2. Uluslar Arası Dans Festivali İstanbul’da Başladı
İstanbul 2. Uluslararası Dans Festivali bu yıl yurtdışından 600, yurtiçinden 400 dansçının katılımıyla başladı.

Amerika'dan Çin'e, Avrupa'dan Asya'ya dünyanın dört bir tarafından binlerce dans severin katıldığı, ABD, Rusya, Kanada, Meksika, Brezilya, Venezüella, Japonya, Almanya, İtalya, Fransa, İspanya, İngiltere, Ukrayna, Kuzey Kıbrıs, İsrail, Türkiye gibi ülkelerden en popüler dans gruplarının yer aldığı 2. İstanbul Uluslararası Dans Festivali, Nişantaşı Abdi İpekçi Bulvarı’nda başladı. Dansçılar, Abdi İpekçi Bulvarı’nda kurulan özel bir alanda dans etti. Etkinliği destekleyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de festivale katıldı. Sarıgül, festivalde Rus bir dansçıyla salsa yaptı. Abdi İpekçi Bulvarı’nda saatlerce dans eden sanatçıları, yoldan geçen vatandaşlar dikkatle izledi. Dansçılar Salsa’nın yanında ‘Gangnam Style’ dansı da yaptı.

İstanbul’un Uluslararası dans festivaline ev sahipliği yaptığını söyleyen Mustafa Sarugül, “Dostluk, güzellik var kardeşlik var. Burada din farkı, dil farkı, ırk farkı, kültür farkı yok. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen gençler güzel bir şekilde kendi aralarında eğleniyorlar, coşuyorlar ve danslarını yapıyorlar. Çünkü dans ve kültür evrenseldir. Yeri ve yurdu olmaz. Bizde böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığımızdan dolayı mutluyuz. Daha sonra Türkiye’den dans yapan birçok evladımız yurt dışına gidecek ve orada danslarını yapacaklar” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarına da dans etmelerini tavsiye eden Sarıgül, “Dansla negatif enerjilerin tamamı gidecek ve pozitif enerjiyle beraber olacağız. İlkbahar geliyor, ağaçlar çiçek açıyor. Bizde istiyoruz ki herkes negatif enerjisini bıraksın. Dans ederek pozitif enerji alsın” dedi.

Uluslararası dans festivaline ilişkin konuşan festivalin organizasyon müdürü Kemal Keskin; “100 yakın ülkede gelen ırk dil din karışık tüm dans profesyonellerinin de bir arada bulunduğu bir organizasyonu ülkemize getirdik. Bundan sonrada büyüyerek devam edeceğine inanıyorum. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Sahiplendi onurlandırdı bizi. İnşallah bundan sonra da böyle devam edeceğini düşünüyoruz. Herkesi festivale bekliyoruz” dedi.

Dans festivalini 1 yaşındaki torunuyla birlikte izleyen Gönül Türkgeldi (62) de “Çok güzel buldum. Gençlerle her türlü insanları kaynaştıran harekete geçiren çok güzel bir etkinlik. İstanbul’umuza Nişantaşı’mıza çok yakışmış. Böyle cıvıl cıvıl şeyleri her zaman bekliyoruz” diyerek düşüncelerini belirtti.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV