MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu gözaltında
Kirli elleri kırarız
ASELSAN’ın teknoloji vitrini Şanlıurfa’da açılıyor
Yıldızının tersine dolanan gezegen
İstanbul merkezli dört ilde yürütülen “Hakemler Dosyası” soruşturmasında, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da aralarında bulunduğu yedi kişi gözaltına alındı. Soruşturmanın odağında hakemlerin klasmanları, görevlendirmeleri ve kural sınavlarına müdahale edildiği iddiaları var.
Türk futbolunda hakemlik süreçlerine ilişkin iddialar adli soruşturmaya dönüştü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İstanbul, Ankara, Elazığ ve Manisa’da düzenlenen operasyonlarda MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, Ferdi Karadoruk ve Ahmet Şahin’in de aralarında bulunduğu yedi şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde arama yapıldı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, hakem klasmanlarının oluşturulması, görevlendirme, puanlama, atama ve kural sınavlarına müdahale edildiği iddialarının incelendiğini açıkladı. Bakanın aktardığına göre operasyon; müşteki ve tanık beyanları, bilirkişi raporları ile HTS ve MASAK kayıtları doğrultusunda düzenlendi. Soruşturma kapsamında “eziyet” ve “resmî belgede sahtecilik” iddiaları değerlendiriliyor.
Anadolu Ajansı’nın soruşturma dosyasındaki mesaj kayıtlarına dayandırdığı haberde, Ferdi Karadoruk’a atfedilen bir yazışmada belirli bir gözlemciye görev verilmemesinin ve istifaya zorlanmasının konuşulduğu aktarıldı. Kayıtlarda hakemlik sınavı sorularının önceden temin edilmesine yönelik taleplerin de bulunduğu bildirildi. Yazışmaların bağlamı ve şüphelilerin savunmaları adli süreçte değerlendirilecek.
Takvim’in ulaştığını bildirdiği 4 Haziran 2026 tarihli bilirkişi raporunda, “Uzun Süreli Mazeret Dönüşü Yazılı Sınavı” kâğıdındaki yazılar ile hakem Ali Tuna’dan alınan yazı örnekleri arasında grafolojik ilişki saptanmadığı yönünde görüş yer aldı. Bu tespit, kâğıdı kimin doldurduğunu tek başına ortaya koymuyor; belgenin nasıl düzenlendiği soruşturmanın konuları arasında bulunuyor.
Hakem atamalarının, sınavların ve klasman kararlarının nasıl alındığına ilişkin soruların yanıtı, soruşturmanın ilerleyen aşamalarında netleşecek. Gözaltı işlemi, şüpheliler hakkındaki iddiaların kanıtlandığı anlamına gelmiyor.
BÜYÜK HABER | www.buyukhaber.com





.jpg)




MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu gözaltında
A Millî Takım, Bursa’da İtalya’ya 4-1...
FİLENİN SULTANLARI AVRUPA’NIN ZİRVESİNDE!
FİLENİN SULTANLARI FİNALDE
Oğuz Çetin'den Greenwood Transferi İçin Dikkat...
Vincenzo Montella Kader bizden yana değildi
Maçın bitiş düdüğüyle futbolcularımız...
Arda Güler Utanç duyuyoruz
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!