banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
14 Ekim 2026 Çarşamba

İstanbul Valisi Davut Gül'den Kritik Uyarı: “Zorunlu Olmadıkça Yarın Evlerinizden Çıkmayın!”

İstanbul Valisi Davut Gül'den Kritik Uyarı: “Zorunlu Olmadıkça Yarın Evlerinizden Çıkmayın!”

İstanbul'da etkili olan şiddetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kent genelinde eğitime bir gün ara verildiği açıklanırken, İstanbul Valisi Davut Gül'den vatandaşlara önemli uyarılar geldi.

14 Ekim 2026 Çarşamba 20:19
İstanbul Valisi Davut Gül'den Kritik Uyarı: “Zorunlu Olmadıkça Yarın Evlerinizden Çıkmayın!”
banner299

İstanbul Valisi Davut Gül'den Kritik Uyarı: “Zorunlu Olmadıkça Yarın Evlerinizden Çıkmayın!”

İstanbul'da etkili olan şiddetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kent genelinde eğitime bir gün ara verildiği açıklanırken, İstanbul Valisi Davut Gül'den vatandaşlara önemli uyarılar geldi. Özellikle bodrum katlarda yaşayanların ve su baskını riski bulunan bölgelerdeki vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Led Neon

İstanbul'da Şiddetli Yağış Hayatı Felç Etti

İstanbul'da etkisini gösteren yoğun sağanak yağış, megakentin birçok noktasında günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su basarken, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Ulaşımda yaşanan aksamalar nedeniyle çok sayıda vatandaş evlerine ulaşmakta güçlük çekti.

Yağışın etkisini sürdürmesi üzerine İstanbul Valiliği tarafından vatandaşların güvenliğini sağlamaya yönelik tedbirler açıklandı.

İstanbul Valisi Davut Gül

15 Ekim Perşembe Günü Okullar Tatil

İstanbul Valiliğine atfedilen açıklamaya göre, 15 Ekim 2026 Perşembe günü kent genelindeki tüm resmî ve özel eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Kararın, olumsuz hava koşullarının oluşturabileceği riskleri azaltmak ve öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla alındığı belirtildi.

Vali Davut Gül: “Zorunlu Olmadıkça Evlerinizden Çıkmayın”

İstanbul Valisi Davut Gül'ün, sosyal medya hesabından yaptığı belirtilen açıklamada vatandaşlara önemli bir çağrıda bulunduğu aktarıldı.

Gül'ün açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Vatandaşlarımızdan, zorunlu olmadıkça yarın evlerinden çıkmamalarını önemle rica ediyoruz.”

Vali Gül'ün, olası su baskınları ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşları dikkatli olmaya davet ettiği bildirildi.

Bodrum Katlarda Yaşayanlara Hayati Uyarı!

Açıklamada, özellikle bodrum katlarda yaşayan vatandaşların sel ve su baskını tehlikesine karşı önlem almaları gerektiği vurgulandı.

Vali Gül'e atfedilen mesajda şu ifadeler kullanıldı:

“Bodrum katlarda yaşayan vatandaşlarımızın geceyi daha güvenli ve yüksek katlarda geçirmelerini; dere yataklarından, alt geçitlerden ve su baskını riski bulunan bölgelerden uzak durmalarını önemle hatırlatıyoruz.

Kalacak güvenli yeri olmayan hemşehrilerimiz 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayabilir. Geçmiş olsun.”

Riskli Bölgelerden Uzak Durun!

Şiddetli yağışın neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların özellikle dere yatakları, alt geçitler, bodrum katlar ve su baskını riski taşıyan alanlardan uzak durmaları gerektiği belirtildi.

Yetkililerin olası acil durumlara karşı hazırlıklı olduğu ifade edilirken, vatandaşların resmî uyarıları takip etmeleri istendi.

Acil Durumlarda 112'yi Arayın

Güvenli barınma imkânı bulunmayan veya sel ve su baskını tehlikesiyle karşı karşıya kalan vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden yardım talebinde bulunabilecekleri hatırlatıldı.

İstanbul'da yağışın oluşturabileceği risklere karşı vatandaşların tedbirli davranması ve zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmaması önem taşıyor.


BÜYÜK HABER

www.buyukhaber.com

Haberin Tek Adresi



adnan eren şarkıları

gnl reklam tanıtım

gnl reklam tanıtım

gnl reklam

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV