KARANLIK VE KİRLİ OYUNLARA KARŞI...
SARIGÜL VE AĞIREL'İN ADININ GEÇTİĞİ...
GAZETECİ MURAT AĞIREL TUTUKLANDI
FRANSA'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kara para aklama soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Aralarında gazeteci Murat Ağırel, Ömer Sarıgül ve Aylin Kotil'in de bulunduğu 15 kişinin tutuklandığı bildirildi. İki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Emir Sarıgül'ün emniyete teslim olduğu belirtildi. Soruşturma dosyasında 100 milyon avroluk havale ve 1 milyar avroluk fon iddiaları dikkat çekiyor.
Led Neon
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve iş dünyasından siyasete, yerel yönetimlerden medya sektörüne kadar çeşitli isimlerin yer aldığı kara para aklama soruşturmasında yeni kararlar alındı.
Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama iddiaları kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Savcılık tarafından tutuklama talebiyle sulh ceza hâkimliğine gönderilen 15 şüphelinin tamamı hakkında tutuklama kararı verildiği bildirildi.
Tutuklananlar arasında gazeteci Murat Ağırel, Ömer Sarıgül ve Aylin Kotil'in de bulunması kamuoyunda dikkat çekti.

Soruşturma kapsamında tutuklandığı aktarılan isimler şöyle:
Ömer Sarıgül
Özgür Bölükbaşı
Sadullah Ergün
Selim Daşdemir
Volkan Aslanbaş
Zekai Erdem
Zekeriya Yasemin
Aylin Kotil
Bayram Özata
Caner Baş
Cavidan Tanrah Artuner
Cihan Durak
Cihat Salman
Murat Ağırel
Mehmet Ali Aslan
Soruşturma kapsamında adli kontrol talebiyle hâkimliğe sevk edilen Cemil Vasken Barın ve Uğur Kurtulan hakkında tutuklama kararı verilmedi.
İki şüphelinin adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldığı bildirildi.
Böylece adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 15'i hakkında tutuklama, 2'si hakkında ise adli kontrol kararı verildiği aktarıldı.
Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Emir Sarıgül'ün, 18 Ekim akşamı avukatıyla birlikte emniyetin mali suçlarla mücadele birimine giderek teslim olduğu bildirildi.
Emir Sarıgül'ün soruşturma kapsamında ifadesinin alınması ve hakkındaki adli işlemlerin yürütülmesi bekleniyor.
Sarıgül'ün dosyadaki hukuki durumuna ilişkin yeni kararların soruşturmanın ilerleyen aşamalarında netleşeceği belirtiliyor.
Soruşturma dosyasında yer alan bazı isimlerin geçmişte iş dünyasında ve Şişli Belediyesi bünyesinde çeşitli görevler üstlenmiş olması dikkat çekti.
Tutuklandığı bildirilen Mehmet Ali Aslan'ın, Aslanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ve özellikle Trakya bölgesindeki gayrimenkul ve arazi yatırımlarıyla ilgilendiği belirtildi.
Turizm sektöründe faaliyet gösteren Bayram Özata'nın ise Özata Tur'un sahibi olduğu ve geçmişte Şişli Belediyesi bünyesinde görev yaptığı ifade edildi.
Adli kontrolle serbest bırakılan Cemil Vasken Barın'ın da Şişli Belediyesinde başkan yardımcılığı yaptığı, belediyenin 2016 yılı faaliyet raporunda İmar Komisyonu Başkanı olarak yer aldığı aktarıldı.
Zekeriya Yasemin'in Almanya'da ticari faaliyetleri bulunan bir iş insanı olduğu belirtilirken, Cihat Salman'ın Mustafa Sarıgül'ün şoförü, Selim Daşdemir'in ise Emir Sarıgül'ün koruması olarak görev yaptığı ileri sürüldü.
Sadullah Ergün'ün geçmişte Şişli Belediye Meclisinde görev aldığı, dosyada adı geçen bazı kişilerin ise Mustafa Sarıgül ile bağlantılı vakıf çalışmalarında yer aldığı iddia edildi.
Bu kişilerin geçmişte üstlendikleri görevler, soruşturma konusu suçlamaların kanıtlandığı anlamına gelmiyor.
Soruşturmanın temelinde Almanya vatandaşı K.P. ve M.B. isimli iki kişinin şikâyetlerinin bulunduğu belirtildi.
Müştekiler, Türkiye'de ve yurt dışında kurulan şirketler üzerinden kaynağı belirsiz yüksek miktardaki paraların finansal işlemlere konu edildiğini ileri sürdü.
Dosyaya yansıdığı belirtilen mali iddialar şöyle:
80 milyon avro: Yüksek tutarlı sözleşmeler düzenlendiği iddiası.
100 milyon avro: Şirketler üzerinden havale işlemleri gerçekleştirildiği iddiası.
1 milyar avro: Kamu gücü ve nüfuz kullanılarak kredi yoluyla yurt dışına çıkarılmasının vaat edildiği öne sürülen fon.
1,5 milyon avro: Soruşturma dosyasında yer aldığı belirtilen tekne satışı iddiası.
Söz konusu tutarların ve finansal işlemlerin hukuki niteliğinin soruşturma kapsamında incelendiği ifade edildi.
Soruşturmanın en dikkat çeken isimlerinden biri gazeteci Murat Ağırel oldu.
Müştekilerin ifadelerine göre, soruşturmaya konu bazı bilgi ve belgeler gazeteci Murat Ağırel'e iletildi.
Şikâyetçiler, söz konusu belgelerin ilgili kişilere aktarılmasının ardından tehdit edildiklerini öne sürdü.
Bu iddialar kapsamında müştekiler tarafından sunulan ses ve görüntü kayıtları ile diğer bilgi ve belgelerin incelemeye alındığı belirtildi.
Murat Ağırel hakkında tutuklama kararı verildiği bildirilirken, kendisine yöneltilen suçlamaların yargılama sürecinde değerlendirilmesi bekleniyor.
Soruşturmada adı geçen milletvekili Mustafa Sarıgül hakkındaki iddiaların ise milletvekilliği statüsü nedeniyle ayrı değerlendirilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği bildirildi.
Bu kapsamda Mustafa Sarıgül hakkındaki iddiaların yetkili adli makamlar tarafından ayrıca incelenmesi bekleniyor.
Dosyanın Ankara'ya gönderilmesinin, tek başına herhangi bir suçun işlendiğinin kanıtı olmadığı vurgulanıyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada şirketler arasındaki mali bağlantılar, uluslararası para transferleri, ticari sözleşmeler ve müşteki beyanlarının incelenmesine devam ediliyor.
15 kişi hakkında tutuklama kararı verildiğinin bildirilmesiyle birlikte soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi.
Özellikle yüksek tutarlı para hareketleri ve yurt dışı şirket bağlantılarına ilişkin incelemelerin soruşturmanın sonraki aşamalarında belirleyici olması bekleniyor.
Hukuki not: Soruşturma kapsamında verilen tutuklama kararları kesinleşmiş mahkûmiyet anlamına gelmemektedir. Dosyada adı geçen tüm kişiler açısından masumiyet karinesi geçerlidir.
BÜYÜK HABER
SARIGÜL VE AĞIREL'İN ADININ GEÇTİĞİ SORUŞTURMADA...
Sarıgüllere Yönelik Kara Para Aklama Soruşturmasında...
Emir Sarıgül Yurt Dışından Döndü, Avukatıyla...
SARIGÜL AİLESİ HAKKINDA MİLYAR EUROLUK KARA...
FON SORUŞTURMASINDA YENİ İSİM: CÜBBELİ...
Hablemitoğlu Suikastı Davasında Kritik Karar!...
Bakan Akın Gürlek Duyurdu
ANKARA’DA UYGULAMA NOKTASINDA POLİSE SİLAHLI...
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!