banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Ağaoğlu'ndan çevreci proje

Ağaoğlu,yeni projesiyle 1 milyon ton karbondioksidi engelliyor.

29 Ocak 2012 Pazar 22:10
Ağaoğlu'ndan çevreci proje
banner322
Ağaoğlu'ndan çevreci proje
Ağaoğlu,yeni projesiyle 1 milyon ton karbondioksidi engelliyor.

Çevreci yatırımlarla enerji üreten Ağaoğlu Grubu, rüzgar ve su santralleriyle bir yılda 1 milyon tonluk karbondioksidin havaya karışmasını engelleyecek. Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu "Bu yatırımlar cari açığın azaltılmasında da Türkiye için önemli" dedi.
TEMİZ ENERJİ HAYATIN YAŞAM ENERJİSİ

Rüzgar enerjisi yatırımlarıyla 'çevreci ekonominin' önde gelen şirketlerinden olan Ağaoğlu Şirketler Grubu, elde ettiği sürdürülebilir enerji potansiyeliyle havanın temiz kalmasına katkı sağlıyor. Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu Enerji Grubu olarak, her yıl en az bir milyon ton karbondioksit emisyonuna engel olmayı hedeflediklerini söyledi. Ağaoğlu, şirketler topluluğu olarak temiz enerjiyi hayatın yaşam enerjisi olarak gördüklerini ve faaliyet gösterdikleri diğer alanlarda olduğu gibi, enerji sektöründe de lider olmayı hedeflediklerini vurguladı. Türkiye'nin doğal enerji kaynaklarını en kısa sürede ve en etkin şekilde kullanarak Türkiye'nin çevreye duyarlı bir şekilde kalkınmasına katkıda bulunmayı ilke edindiklerini vurgulayan Ali Ağaoğlu, "En ileri teknolojileri kullanarak, büyük tüketici gruplarının temiz enerji ihtiyaçlarını güvenilir bir şekilde karşılamayı amaçlamaktadır. Bu amaçla; özellikle rüzgâr, su ve güneş enerjisi gibi doğal ve temiz enerji kaynaklarına yatırım yapıyoruz. Böylece ithal ettiğimiz enerji kaynaklarının yerine yerli kaynakları koyarak, cari açığında azalmasına da katkıda bulunuyoruz" dedi.
DOĞAYA ZARAR VERİLMEMELİ

Elektrik enerjisinin, çok çeşitli kaynaklardan elde edilebildiğini bunlar arasında fosil yakıtların, elektrik üretiminde doğaya salınan sera gazları ve diğer partikül maddeler ve nükleer santrallerin radyoaktif atıkları sebebiyle bu teknolojilerin konvansiyonel teknikler olarak adlandırıldığını belirten Ağaoğlu "Bunun yanında doğal ve sürekli kaynaklar olan rüzgâr ve güneş enerjilerinden üretim teknolojileri temiz enerji sistemleri olarak adlandırılmaya başlanmıştır. Doğada sürekli var olan faktörlere dayalı olan bu kaynakların en önemli özelliği ise yenilenebilir ve sürekli olmaları ve doğaya zarar vermemeleridir" diye konuştu.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV