banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Araçsız Taksim hayali gerçek oluyor

‘Taksim Meydanı Yayalaştırılması’ Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi...

17 Eylül 2011 Cumartesi 12:40
Araçsız Taksim hayali gerçek oluyor
banner265
Araçsız Taksim hayali gerçek oluyor

‘Taksim Meydanı Yayalaştırılması’ Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi...

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, ‘Taksim Meydanı Yayalaştırılma Projesi’ni oy birliğiyle kabul etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarının son birleşimi, meclis salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 12 Haziran genel seçimlerinin öncesinde açıkladıkları İstanbul projeleri arasında yer alan “Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi”ne ilişkin imar plan tadilatı ile uygulama imar planı tadilatı ele alındı. Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul ettiği proje kapsamında trafik tamamen yer altına alınarak Taksim Meydanı’nın Gezi Parkı ile bütünleşmesi sağlanacak.

Meydanın ortasında kalan metro ve füniküler çıkışı da yanlara alınarak yayaların İstiklal Caddesi ve Tarlabaşı Bulvarı’na kesintisiz erişimi gerçekleşecek. Meydana çıkan bütün trafik tamamen yer altına alınarak, Taksim Meydanı ve çevresinde parçalı şekilde bulanan yaya alanları birbirine kesintisiz bağlanacak. Ulaşımda zaman zaman yaşanan trafik de ortadan kalkacak. Projeyle 98 bin metrekarelik bir alan yayalaştırılmış olacak. Otobüs hatları kalkıyor Taksim’de toplam 38 adet otobüs hattı ile transit geçen 16 adet hattın önemli bir bölümü de Haliç Metro Geçiş Köprüsü ve Marmaray’ın tamamlanmasının ardından kaldırılacak. Meydana toplu ulaşım daha çok raylı sistemle sağlanacak. Proje alanı içinde yer alan Taksim Cumhuriyet Anıtı aynen korunurken, tarihi “Taksim Kışlası” da Kentsel Tasarım Projesi ile bir bütünlük içerisinde değerlendirilecek.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV