banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Askeri tersanede kaza

İzmir'de askerlerin olduğu römorkör yan yattı. Üzerindeki altı askerin son anda denize atlayıp kurtuldukları ortaya çıktı.

23 Aralık 2013 Pazartesi 14:57
Askeri tersanede kaza
banner291
Askeri tersanede kaza
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bakım yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen römorkör yan yattı. İlk bilgilere göre olayda 10 kişi yaşamını kaybetti 17 de yaralı var

Genelkurmay Başkanlığı İzmir Tersanesi'nde yaşanan römorkor kazasında 10 personelin şehit olduğunu açıkladı.

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle:

İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan TCG Değirmendere Römorkörünün havuzda "Dalış" esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yan yatmak suretiyle “alabora” olması sonucunda 10 personelimiz hayatını kaybetmiş; 17 personelimiz yaralı olarak kurtarılmıştır. Yaralıların sağlık durumları iyi olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

Olayla ilgili adli ve idari tahkikata başlanmıştır.

Müessif olayda hayatını kaybeden şehit personelimize Allah'tan rahmet, kederli aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı dileriz.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu da çalışmaları yerinde izledi

Bu arada yan yatan 'TCG Değirmendere' römorkörünün bulunduğu havuzda bir mayın tarama gemisinin daha bulunduğu ortaya çıktı. 'A6' adındaki bu geminin sorunsuz olarak suya indirildiği, ancak daha sonra denge sorunun ortaya çıktığı ve Değirmendere gemisini iki taraftan destekleyen ve 'takarya' adı verilen besleme takozlarının önce birinin kırıldığı, geminin hızla önce bu tarafa, ardından diğer takaryanın da kırılmasıyla diğer tarafa çok hızlı yattığı ifade edildi.
6 ASKER HASTANEDE 

Römorkör havuz içinde yan yatarken üzerindeki altı askerin denize atlayıp kurtuldukları ortaya çıktı. Bu askerlerden beşi Karşıyaka Devlet, biri de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Geminin içinde personel olup olmadığı konusunda dalgıçların inceleme yapacağı bildirildi.

Alabey Askeri Tersanesi’ndeki bir havuzda bakımı yapılan Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait 'TCG Değirmendere' adlı römorkör, bugün öğle saatlerinde denize indirilmek istendi. Bu sırada, römorkör aniden su alıp Karşıyaka yönüne doğru yan yattı. Olay sırasında bazı kişilerin yaralandığı ve Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi.

DEV VİNÇ GELDİ

Yan yatan Değirmendere römorkörunun kurtarılması için Alsancak Limanı’ndan dev yüzer vinç de Alaybey Tersanesi’ne getirildi. Dev vincin gemiyi normal konumuna getireceği bildirildi.


RÖMORKÖRÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

İzmir Alaybey Askeri Tersane’de, bakım sonrası denize indirilirken yan batan ”TCG Değirmendere” adlı römorkörün teknik özellikleri;
Boyut (Boy-En-Draft): (51*11.5*6.1) metre
Deplasman Tonaj: Tam yük: 1580 ton.
Ana Tahrik: 2* Dizel / 2300 HP / 1 Pervane
Sürati: 13.5 kts
Personel: 4 Subay, 17 Astsubay, 5 Uzman Erbaş, 18 Erbaş/Er

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV