banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
25 Aralık 2025 Perşembe

Adnan EREN kliplerine yoğun ilgi

Beyoğlu imar planı iptal

İstanbul 10’uncu İdare Mahkemesi, Beyoğlu Koruma Uygulama ve Beyoğlu Nazım İmar planlarını iptal etti.

24 Aralık 2013 Salı 22:26
Beyoğlu imar planı iptal
banner311
Beyoğlu imar planı iptal
İstanbul 10’uncu İdare Mahkemesi, Beyoğlu Koruma Uygulama ve Beyoğlu Nazım İmar planlarını iptal etti. Karar, Taksim Meydanı'ndaki sular idaresinin arka tarafına inşa edilecek cami ve Galatasaray'a katlı otopark projesi durdurulacak.
İstanbul 10'uncu İdare Mahkemesi, birçok projenin dayanak noktası olan Beyoğlu Koruma Uygulama ve Beyoğlu Nazım İmar planlarını iptal etti.

Karar, Taksim'e cami ve Galatasaray'a katlı otopark projelerinin durdurulması anlamına geliyor.

İptal kararını oy birliğiyle alan mahkemenin gerekçesi; korumaya muhtaç alanların, planlar yüzünden koruma kapsamı dışına çıkarılması.

Kararda, her iki planın bütünsellikten uzak ve bölgenin özelliklerini yeterince gözetilmeden hazırlandığı vurgusu da yapılıyor.

İptal kararı, Taksim Meydanı'ndaki ulaşım projesi ve Tarlabaşı'ndaki yenileme çalışmalarını etkilemeyecek.

Ancak Taksim Meydanı'ndaki sular idaresinin arka tarafına inşa edilecek cami ve Galatasaray Lisesi'nin yan tarafına yapılacak katlı otopark projesi, planın iptali yüzünden durdurulacak.

Beyoğlu Belediyesi 6 ay içinde, gerekçeli karardaki itirazlar dikkate alarak yeni bir plan yapmak zorunda. Yeni plan tamamlanana kadar, Beyoğlu'ndaki imar hareketleri, kurulların onayıyla 'geçici yapılaşma koşulu'yla yürütülecek.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV