banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
06 Mayıs 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Bodrum'da yeni bir deprem daha

Bodrum'da son dakika yeni bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 10:42'de Pınarlıbelen-Bodrum merkezli bir deprem meydana geldi.

08 Ağustos 2017 Salı 13:10
Bodrum'da yeni bir deprem daha
banner264
Bodrum'da yeni bir deprem daha

Beylikdüzü Tabela


Bodrum'da son dakika yeni bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 10:42'de Pınarlıbelen-Bodrum merkezli bir deprem meydana geldi. Kandilli, depremin büyüklüğünü önce 5.1 ardından 5.3 olarak duyururken, AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıkladı. Depremin derinliği ise 1.6 kilometre... Depremi hissedenler sosyal medya hesapları üzerinden "Çok fazla salladı, Bodrum sokakta", "Toprağın çıtır çıtır sesini duydum" gibi mesajlar paylaştı.
Bodrum'da korkutan bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre Pınarlıbelen-Bodrum merkezli depremin büyüklüğü 5.3.

Vatandaşlar sosyal medyadan depremi çok şiddetli şekilde hissettikleri mesajlarını paylaştı. Depremin ardından 10:46'da 3,4 büyüklüğünde de bir artçı sarsıntı kaydedildi.

ERTUĞRUL ÖZKÖK: ÇOK KUVVETLİ BİR DEPREMDİ

Bodrum'da tatil yapan gazeteci Ertuğrul Özkök, "Çok kuvvetli bir depremdi" dedi. Aydın, Didim ve Marmaris'te de sarsıntının hissedildiği bildiriliyor.

Depremi hissedenler, sosyal medyada  

"Çok fazla salladı, Bodrum sokakta", "Toprağın çıtır çıtır sesini duydum" ve "Sağlam salladı" gibi mesajlar paylaştı.

'BODRUM SINIFI GEÇTİ, BEN OLSAM TATİLİMİ BIRAKMAZDIM'

Bodrum'da büyük panik yaratan depremin ardından açıklamalarda bulunan deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, ""Tsunamiyi normal şartlar altında beklemiyoruz. Bodrum sınıfı geçti. Çünkü bizim yıllardan beri söylediğimiz 6,5 büyüklüğüne kadar yıkım olmasın yaralanma olmasın diyorduk. 6,5'da bunu test ettiler. Orayı terk edenler oldu ama şuna teminat verebilirim. Kırılan yer uzun süre bir daha kırılmaz. Bu artçılar yaşanacaktır ama daha büyük deprem olmayacaktır. Bu bölgede kırılan yerlerde tsunami de olacaktır. Ben olsam tatilimi bırakmazdım diye bir kez daha tekrar edeceğim" dedi.
ÇARPICI DEPREM UYARISI: BODRUM SALLANMAYA DEVAM EDERSE...

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür yaşanan depremlere ilişkin açıklama yaptı. En önemli uyarılarından biri de; yapıların sürekli kontrol edilmesiyle ilgili. Görür; “Gerçekten darbe almış ama ihmal edilmiş, kontrol ettirilmemiş binalar içinde oturulmaya devam edilirse, sürekli olan küçük depremler sonucunda malzeme yorgunluğa neden olur ve yıkıma neden olabilir. Bu nedenle ‘benim binam sağlammış bir şey olmadı’ düşüncesi çok yanlış. Dikkatli olmak lazım” dedi.

Gökova Körfezi’nin kuzey yamacında çok ciddi bir normal atımlı fay olduğunu, bunun da Kos’un kuzeyine kadar sürdüğü söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, “Yakın geçmişte burada 6’nın üzerinde bir deprem oldu. Bu orta büyüklükte bir deprem. Bu büyüklükte bir deprem olduğu zaman fay boyunca olan bütün alanlarda  

belirli bir zaman içinde temizlik harekatı başlar. O büyük deprem sırasında kırılmamış faylarda kırılmaya başlar. Bu kırılmalar sonucunda da artçı dediğimiz depremler meydana gelir. Bu artçı depremler de birkaç gün içinde sonlanmaz. Genellikle birkaç ay mertebesinde sürer. Gökova Körfezi’nde görülen depremler de büyük depremin artçıları olarak düşünülmelidir. Ve biz bu açıdan baktığımızda daha bu depremlerin süreceğini sürüyoruz. Daha birkaç ay Bodrum ve çevresi belirli boyutta sallanırsa bu anormallik değildir” diye konuştu.
Ayrıca 6.8 büyüklüğündeki depremin körfezin kuzeyinde ve güneyindeki daha küçük boyutlu olan fayları da tetiklemiş olabileceğini kaydeden Görür, “Bunlar da zamanla kırılmış olabilir, küçük boyutlu depremler oluşturmuş olabilirler” dedi.

“BU BÖLGEDEKİLER KENDİLERİNİ EMNİYETTE HİSSEDEBİLİRLER”

Gökova fayı üzerinde olan bölgede enerji artık boşaldığı için bu yöredeki insanların kendilerini daha rahat ve emniyette hissedebileceklerini söyleyen Görür, şöyle devam etti: “Uzun bir süre bu fay üzerinde deprem beklenmez. Ancak devamlı sarsıntılar, bir takım binalarda yapı stoğunda, malzeme yorgunluğu oluşturur. Gerçekten darbe almış ama ihmal edilmiş, kontrol ettirilmemiş binalar içinde oturulmaya devam edilirse, sürekli olan küçük depremler sonucunda malzeme yorgunluğa neden olur ve yıkıma neden olabilir. Bu nedenle ‘benim binam sağllanmmmış bir şey olmadı’ düşüncesi çok yanlış. Çok deprem olan yerlerde yorgunluk olur. Vatandaşlarımızın kendi binalarını kontrol ettiriyor olmaları ve bilinen bir zaafyiet varsa da ihmal etmeden baktırmaları gerekiyor. Beşinci altıncı sarsıntı, bardağı taşıran son damla olur. Dikkatli olmak gerekir.”

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV