
Boğaz´da görkemli kutlama
CUMHURİYET’İN 90’ıncı yılı İstanbul Boğazı’nda muhteşem ses ve müzik şöleniyle kutlandı.
Boğaz Köprüsü ve Kız Kulesi arasındaki alanda yapılan gösteriler, saat 19.30’da ışık gösterisiyle başladı.
Büyük havai fişek gösterisi ise Ortaköy Meydanı’ndan saat 19.45’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından başlatıldı.
Anadolu Yakası’nda; Üsküdar Kuzguncuk Parkı, Paşalimanı Parkı, Üsküdar İskele ve Salacak sahilinden, Avrupa Yakası’nda; Ortaköy, Beşiktaş ve Dolmabahçe sahilinde toplanan binlerce İstanbullu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı adeta denize akan ışık sellerinin esliğinde çoşkuyla kutladı.
Başbakan Erdoğan da beraberinde Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Romanya Başbakanı Viktor Ponta olduğu halde Kıyı Emniyeti’ne ait bota binerek Boğaz’daki havai fişek, ışık ve ses gösterilerini denizden izledi.
Gösteri boyunca Boğaz, gemi trafiğine kapatıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler, gösterilerin yapıldığı alanda gösteri boyunca devriye atarak, güvenliği sağladı.
Gösterilerde, 16 ayrı noktadan toplam 20 tonluk, 48 bini aşan sayıda havai fişek atışı yapıldı, her biri 8 bin watt enerji veren 150 “skytracer” kullanıldı.
En büyüğünün ağırlığı 10 kilogramın üzerinde olan havai fişekler, İstanbul Boğazı’nda 250 metreye kadar yükseldi.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!