banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Gezi Parkı ile ilgili flaş karar

Taksim Gezi Parkı'nın kaderini belirleyecek karar

03 Temmuz 2013 Çarşamba 00:02
Gezi Parkı ile ilgili flaş karar
banner229
Gezi Parkı ile ilgili flaş karar
Taksim Gezi Parkı'nın kaderini belirleyecek karar

İstanbul 6. İdaresi Mahkemesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Gezi Parkı ile ilgili “yürütmeyi durdurma kararı” na karşı yaptığı itirazı da reddetti.

6. İdare Mahkemesi “ret kararı” nı oy çokluğu ile aldı. Mahkeme Başkanı bu karara muhalefet etti.

İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin nihai gezi parkı kararını 2 ay içinde vermesi ve açıklaması bekleniyor.

Daha önce Gezi Parkı’ndaki çalışmalar nedeniyle Peyzaj Mimarları Odası ve Mimarlar Odası, mahkemeye itirazda bulunulmuştu. İtiraz üzerine İstanbul 6. İdare Mahkemesi, 7 Mayıs 2013 tarihinde ilk inceleme sonucu ‘telafisi mümkün olmayan zararlar doğacağı’ gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Oy çokluğu ile verilen bu karara üye hakim “çalışmaların durdurulmasına gerek yok” diyerek muhalefet etmişti.

Sonraki süreçte Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yürütmeyi durduran bu karara itiraz etti ve savunmasını mahkemeye sundu. Bakanlığın itirazını değerlendiren mahkeme heyeti, oy çokluğu ile yürütmeyi durdurma kararını yerinde buldu. İlk kararda muhalif oy kullanan üye hakim, bu kez projenin durdurulması kararının yerinde olduğunu belirterek bakanlığın itirazının reddedilmesi yönünde oy kullandı. Ancak bu seferde ilk karara onay veren Mahkeme Başkanı, bu kez karara muhalefet etti. ‘Yürütmenin durdurulması yönündeki kararın kaldırılması’ yönünde oy kullanan başkan, bakanlığın itirazının yerinde olduğunu belirtti. Mahkemenin Taksim Gezi Parkı’ndaki projeye ilişkin nihai kararının 2 ay içinde çıkacağı öğrenildi.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV