
Haliç Köprüsü trafiğe kapatıldı
Haliç Köprüsü'nün orta şeridi bağlantı yerlerindeki ayrılma nedeniyle Mecidiyeköy istikametinde trafiğe kapatıldı.
VİDALARDA KOPMA MEYDANA GELDİ
Sabah 09.15 sıralarında Haliç Köprüsü'nü ile E-5 Karayolu Balat bölümüne sabitleyen bariyerlerin vidalarında kopma meydana geldi. Vidaların kopması nedeniyle köprü, yoldan yaklaşık 7-8 cm yükseldi. Araçların geçişinde sorun yaşanınca yol trafiğe kapatıldı. Köprüdeki inceleme sürüyor.
HALİÇ KÖPRÜSÜ'NÜN TARİHİ
Haliç Köprüsü veya diğer adı ile Altınboynuz Köprüsü 1971 yılında Boğaziçi Köprüsü, çevreyolu ve Haliç'e üçüncü köprü yapımı için imzalanan anlaşmayla yapımı kararlaştırılmıştır. Boğaziçi Köprüsü çevre yollarının Haliç geçişini sağlayan bu köprü, ayaklar üzerinde inşa edilmiştir. Yapımı Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Genel Müdürlüğü, Ishikawajima-Harima Heavy Ind. Co. Ltd. adlı Japon ve Julius Berger-Bauboang AG adlı Alman kuruluşlar tarafından yaklaşık 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanarak 10 Eylül 1974 tarihinde hizmete girmiştir.
İSTANBUL'UN SİMGESİ OLDU
Boğaziçi Köprüsü'nün çevreyolu olan Otoyol 1 Haliç Köprüsü üzerinden geçmektedir. Uzunluğu, otoyol uzantıları ilave edildiğinde 1100 m (Net: 995 m), genişliği 32 m. olup deniz yüzeyinden yüksekliği ise 22 m. kadardır. Köprü geçişi yayalara açık olup, köprünün sağ yönünde İstanbul'un simgelerinden olan Galata Köprüsü, Yeni Camii, Süleymaniye Camii, İstanbul Üniversitesi Kulesi, Ayasofya, Bulgar Kilisesi gibi tarihi abideleri izlemek mümkündür.
İSTANBUL TRAFİĞİNE DAYANAMADI
Köprüde açılmaların meydana geldiği kısım 1997 yılında Türk mühendisler tarafından yapılan çelik konstrüksiyon ile desteklendi. Ancak 38 yıllık köprü İstanbul trafiğine dayanamayarak pes etti.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!