Isı yalıtımı yaptırana vergi indirimi
Enerji tasarrufunu teşvik etmek için atılan adımlara ısı yalıtımı için yapılan harcamalar da dahil oldu
Beylikdüzü Klima Servisi
Enerji kaynağının en çok ısınma amacıyla tüketildiği düşünüldüğünde binaların ısı yalıtımı öne çıkıyor, kışın başladığı bu günlerde de gözler ısı yalıtımına çevriliyor. Yapılan bazı çalışmalarda yalıtımsız binalarda ısı kaybı yüzde 7 oranında çatıdan, yüzde 30 pencere, yüzde 17 kapı, yüzde 6 zemin ve yüzde 40 oranında dış duvarlardan kaynaklanıyor. Enerji tasarrufunu teşvik etmek için uygulanan politikalar arasında en dikkat çekeni ısı yalıtımı giderlerinin tek seferde gider olarak yazılmasının önünü açan yasalar.
DOĞRUDAN TEK SEFERDE GİDER OLARAK YAZILABİLECEK
Gelirler İdaresi Strateji Geliştirme Eski Daire Başkanı Nazmi Karyağdı "Eğer ticari işletmenize ait bir gayrimenkulün ısı yalıtımı ve enerji tasarrufuna yönelik harcamaları varsa bunun tutarı ne olursa olsun 9 Ağustos 2016 tarihinden itibaren tek seferde doğrudan gider olarak yazabilirsiniz. Eğer kira geliri elde ettiğiniz bir gayrimenkulde ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu harcamanız varsa bunu da 7 Eylül 2016 tarihinden itibaren bir defada gider gösterebilirsiniz. Ancak bunun için götürü gider usulünü değil gerçek gider usulünü seçmiş olmanız gerekiyor. Konuyla ilgili yürürlükte 6728 ve 6745 sayılı iki yasa var."
DAMGA VERGİSİNDEN DE MUAF TUTULACAK
Bu düzenlemeler kapsamında vergi mükellefleri ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu için yaptıkları 900 lirayı aşan harcamaları amortisman yolu yerine tek seferde gider gösterebiliyor. Ayrıca 9 Ağustos 2016 tarihinden bu yana sözleşme, taahhütname gibi vergiye tabi kağıtlardan ısı yalıtımı ve enerji tasarrufunu sağlama konusunda düzenlenenler damga vergisinden muaf tutuluyor.

Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!