banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
10 Mayıs 2024 Cuma

GNL Reklam Bir Adım Önde

Olimpiyat tesislerimiz

İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için İstanbul'da 4 ayrı bölgeyi kapsayan alanda 7 farklı küme ve 5 tesis alanı içerisinde 36 ayrı tesisin kullanımı planlanıyor.

07 Eylül 2013 Cumartesi 16:13
Olimpiyat tesislerimiz
banner321
Olimpiyat tesislerimiz
İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için İstanbul'da 4 ayrı bölgeyi kapsayan alanda 7 farklı küme ve 5 tesis alanı içerisinde 36 ayrı tesisin kullanımı planlanıyor.

Olimpik Şehir Bölgesi, Sahil Bölgesi, Boğaziçi Bölgesi ve Orman Bölgesi adlarıyla planlanan alanların, mevcut ve yeni yapılacak tesislerle oyunlara hazır hale getirileceği Uluslararası Olimpiyat Komitesi'de (IOC) taahhüt edildi. Tesis planlamasında, şehrin 4 ayrı bölgesini kapsayan, güçlü sürdürülebilirlik temalarıyla desteklenen, içinde belirli bir mantıkla konumlandırılmış 7 küme ve 5 tesis alanı içeren bir master plan oluşturulurken, ağırlıklı olarak mevcut nitelikli spor tesislerine öncelik tanınarak, 36 tesis kullanılacak.
Liman Kümesi
Liman Kümesi’nde, Liman Tesis Alanı (Boğaziçi Stadyumu, Boğaziçi Kürek Merkezi, Boğaziçi Plaj Voleybolu Merkezi, Ulusal Voleybol Merkezi ve Boğaziçi Okçuluk Parkı olmak üzere beş spor tesisi), Şükrü Saracoğlu Stadyumu ve yeniden imar edilen Haydarpaşa İskelesi yer alıyor. Liman Kümesi bu haliyle sahil şeridinde geniş halka açık alanlar sunuyor.

Yeniden imar edilen Haydarpaşa Limanı, Boğaziçi Bölgesi'nin odak noktası olacak. Bu proje İstanbul’un en önemli kentsel projelerinden biri olup Olimpiyat Oyunları ile daha da hızlanacak. Liman faaliyetlerinin kademeli olarak taşınmasına şimdiden başlandı. Tesis alanı tasarımında, alanın Haliç'in hemen bitişiğinde oluşu da göz önünde tutuldu. Alanın merkezindeki Boğaziçi Stadyumu, konseptiyle iki kıtanın buluşma noktasını sembolize ediyor.
Ataşehir Arena
Anadolu yakasının Batı Ataşehir semtinde yer alan Ülker Sports Arena, Voleybol için önerilen spor tesisi olup, dünya standartlarında bir tesis.

İnönü Stadı ve Kongre Salonu
Taksim Kümesi, iki spor tesisinden (İnönü Stadyumu ve Harbiye Açık Hava Tiyatrosu) oluşuyor. Taksim bölgesi çok sayıda 5 yıldızlı otele ev sahipliği yapıyor. Oyunlar Ailesi otellerinin birçoğu da, Boğaz ve Marmara Denizi'ni gören harika manzaralarıyla bu kümede yer alacak.

İnönü Stadı
Mevcut İnönü Stadyumu, Boğaz ve hemen önündeki saraya bakan konumuyla muhteşem bir manzaraya sahip. Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nun mevcut açık hava amfitiyatrosunun üstü yeni bir çatı ile örtülecek ve böylece bir kentsel miras olarak kullanımı kolaylaşacak. Tüm bu nitelikler sayesinde stadyum Halter müsabakası yayınında ihtiyaç duyulan sahne aydınlatmaları için ideal bir spor tesisi haline gelecek.


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV